Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
17 listopada 2013r. o 23:01
Pannazdzieckiem napisał(a):
Ależ Droga Arystokratko :) , z Drogim Antykomunistą , tudzież Młodym Padawanem i wszechobecną Motywacją, nie można dyskutować, jak słusznie zauważyłaś :) . Oni wiedzą lepiej , są mądrzejsi od nas staruchów i bardziej przystosowani do życia. JKM wierzy w garbate aniołki własności prywatnej, nad świętami wielkanocnymi. I chociaż starszym jest ode mnie , to wciąż głupoty gada.

Aby społeczeństwo mogło się rozwijać, pieniądz musi być Jego własnością, nie własnością prywatną. Ach ta płachta na byka :)

A z Tobą się da ? ;) Prywatny czy państwowy nie ma różnicy. Ważne czy ma monopol ;) i czy służy człowiekowi czy państwu, politykom, złodziejom itd.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8375
#GosiaG nieaktywny
18 listopada 2013r. o 1:00

Aby społeczeństwo mogło się rozwijać, pieniądz musi być Jego własnością, nie własnością prywatną.

A rozwój o korzyści Kowalskiego będą polegały na satysfakcji :D

''Mali ludzie pozostają mali, ponieważ myślą jak mali; działają w pojedynkę lub wcale nie działają.''
R.Kiyosaki

Dopisane 18.11.2013r. o godz. 01:00:

*i korzyści

Lilith ^^
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 listopada 2013r. o 7:53
Preczzkomuna napisał(a):
Prywatny czy państwowy nie ma różnicy. Ważne czy ma monopol ;) i czy służy człowiekowi czy państwu, politykom, złodziejom itd.

Owszem jest różnica , kiedy jest prywatny to służy złodziejom. Gdyby był Państwowy , znaleźli by się ludzie, którzy potrafią zadbać o dobro ogółu. JKM , Drogi Preczzkomuną :) przy całej swej inteligencji żyje zamierzchłymi doktrynami . W obecnym świecie postępującej globalizacji , to właśnie prywatny , tworzony z powietrza "kapitał" okrada ludzi z możliwości egzystencji. I tak się dzieje na całym Świecie. Eurokołchoz się sypie , bo korporacje produkcyjne przeniosły swój "kapitał" do fabryki o wdzięcznej nazwie Chińska Republika Ludowa. Została zachwiana równowaga ekonomiczna. 500 mln Europejczyków nikomu , do niczego nie są potrzebne. Gdyby pieniądze były własnością Narodową , korporacjonizm byłby nie możliwy. Nierząd Tuska doskonale o tym wie, JKM też. Ale ponieważ łażą na sznurku banksterów , to mamy to , co mamy. Regres i upadek cywilizacji. Nie ma się co dziwić , że z takim zacięciem walczy się z wartościami Narodowymi. Władzę nad kasą przejęli 100 lat temu. Kiedy doszczętnie zniszczą Państwa Narodowe, eliminując ludzką odrębność, różnorodność i wolną wolę, będą mieli absolutną władzę nad stadem ... baranów :|
JKM się myli , pieniędzy nie powinien produkować prywaciarz , tylko urzędnik Państwowy , którego jakość pracy można kontrolować. Chciałem Mu to osobiście powiedzieć , ale JKM , ten stary despota, nie lubi słuchać, pozjadał był już wszystkie rozumy i tylko gada , czasem sensownie , czasem nie ;)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
18 listopada 2013r. o 8:51
Ależ Droga Arystokratko :) , z Drogim Antykomunistą , tudzież Młodym Padawanem i wszechobecną Motywacją, nie można dyskutować, jak słusznie zauważyłaś :) . Oni wiedzą lepiej , są mądrzejsi od nas staruchów i bardziej przystosowani do życia.

Jaki Ty masz znowu problem do mnie? Że z młodymi nie można rozmawiać, bo nic się nie znają i nic nie zrobią? A wy co zrobiliście? Zostawiliście burdel, w którym (to chyba w pomorskiem było) pracodawca oferował pracę za ~2.40, w innej firmie za zwinięcie 1kg krówek oferują 1 zł. O to masz do nas pretensje? To Twoje pokolenie taki syf zostawiło. Skorn też Ci się nie podoba? Kto jak kto, ale jego odpowiedzi, są genialne w swojej prostocie. Odpowiada lakoniczne, ale właśnie tych prostych rad potrzebuje dzisiejszy świat.
Wysłałeś mi ostatnio link, o Vimanach. Szczerze? Obejrzałem tylko dlatego, że gdybyś mnie zapytał o ocenę. wolałbym umieć odpowiedzieć i zrobiłem to w sumie tylko z grzeczności, bo jednak musiałeś poświęcić czas na znalezienie i wysłanie.
Jeżeli jest to jeden z Twoich ,,autorytetów" to szczerze współczuję.
Nara
4335
18 listopada 2013r. o 9:31
Za prawdę powiadam Ci Drogi Zmotywowany Kolego :), że gdyby to ode mnie zależało , już dawno podpaliłbym ten cały burdel i na zgliszczach zaczął budować prawdziwą cywilizację, opartą na wzajemnym szacunku i pomocy, nie na pustej kasie. Żyjemy w świecie , gdzie wszyscy wszystko sprzedają , ścierwomedia informację, naukowcy wiedzę, politycy obietnice, lekarze zdrowie a kapłani Boga. Myślisz , że ja to wymyśliłem ? Więc nie oskarżaj. Mam nadzieję , że Wasze pokolenie poradzi sobie z kłamstwami i Wam się uda , to co nam się nie udało. W każdym bądź razie trzymam kciuki : czytać , uczyć się i myśleć. Nie chodzi o autorytet , chodzi o to , że prawdy niestety, trzeba szukać na własną rękę.

Miłego :)

Dopisane 18.11.2013r. o godz. 09:31:

No , jak byśmy mieli ze cztery takie Vimany , to by się zrobiło Sodomę i Gomorę, ale tym razem na Wall Street , tudzież w Brukseli, albo w Pentagonie. Można by też zahaczyć o Bazylejski Bank Rozliczeń Międzynarodowych i hamerykański FED. Ale nie mamy i trzeba sobie inaczej radzić :D

Nara :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
18 listopada 2013r. o 9:46
Pannazdzieckiem napisał(a): że gdyby to ode mnie zależało , już dawno podpaliłbym ten cały burdel i na zgliszczach zaczął budować prawdziwą cywilizację, opartą na wzajemnym szacunku i pomocy, nie na pustej kasie.

Gó. wno byś zrobił, a wiesz dlaczego. Bo masz (jak to nazywasz) swój Promień, a jak powszechnie wiadomo jest to okoliczność uniemożliwiająca działanie.
Ostatnio wspomniałeś, że sytuacja na Filipinach jest wynikiem testowania HAARP`a. A nie słyszałeś przypadkiem czy to samo urządzenie spowodowało 70, tak 70 tornad w środkowych stanach zjednoczonych. Jednym z głównych miast zniszczonych jest washington. Nie od dzisiaj wiem, że amerykanie to idioci, ale aż tak?

Ahaa , mówisz, że byś podpalił ten burdel i na nowo go budował. Coś innego, bo z tego co nie raz czytałem, to chciałbyś, by to zrobił za Ciebie Bóg, może nie podpalił, ale jak mówisz zesłał potop. Skutek podobny,więc bez różnicy. Może się zdecyduj w końcu.

Dopisane 18.11.2013r. o godz. 09:46:

Nara
4335
18 listopada 2013r. o 10:06
Amerykanie nie są i.diotami, tylko ci , którzy nimi żądzą są krwiożerczymi s....ami. WTC , FEMA itd. wiesz przecież :) Ale tornado w Washingtonie :| Kurcze, nie wiedziałem. Idą na całość.

Woda i ogień na mózgi "właścicieli" cywilizacji. Chyba jeszcze nie do końca się rozumiemy ;)

Dopisane 18.11.2013r. o godz. 10:06:

Jaki rząd , taki żąd :D U nas podobnie :)

8375
#GosiaG nieaktywny
18 listopada 2013r. o 10:32
Pannazdzieckiem napisał(a): Mam nadzieję , że Wasze pokolenie poradzi sobie z kłamstwami i Wam się uda , to co nam się nie udało. W każdym bądź razie trzymam kciuki : czytać , uczyć się i myśleć. Nie chodzi o autorytet , chodzi o to , że prawdy niestety, trzeba szukać na własną rękę.

Jak młode pokolenie ma sobie poradzić z kłamstwami , jak chociażby Ty , wielce obeznany sam je propagujesz wmawiając ludziom ,że rozwój osobisty w tym świadomość finansowa, to zło w czystej postaci.

Uwierz mi ,że bogaci ludzie , nie ci co udają bogatych kupując wille i bryki na kredyt-całkiem inaczej wychowują swoje dzieci. W tym wychowaniu podstawą jest wiedza - jak pieniądz ma pracować na pieniądz- za który w następnej kolejności kupowane są ''luksusy'' .

Odwrotnie dzieje się teraz w zarządzaniu naszym pańswem, które powinno działać jak dobrze prosperujące przedsiębiorstwo, czyli jak firma ''bogacza'' w skali makro.

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.