Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
27 listopada 2013r. o 21:10
~xyz napisał(a): a tutaj proszę, dla pracowników :>

http://www.um.boleslawiec.bip-gov.pl/public/get_file_contents.php?id=147253

Myślę ,że w sytuacji jaka jest , najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie spółka pracownicza. Dlatego wskazane jest by pracownicy wykupili 100% udziałów. I nie odsprzedawali innym...Taki zakład jest w mieście potrzebny i w zależności od zarządzania (ważne kto będzie zarządzał w imieniu właścicieli!) będzie przynosił zysk.Powodzenia.Nie lękajcie sie !!

Dopisane 27.11.2013r. o godz. 21:10:

~xyz napisał(a): http://www.um.boleslawiec.bip-gov.pl/public/get_file_contents.php?id=147254

z własnego zakątka :> jak myślicie znowu zec otrzyma w spadku, czy wodociągi, czy kto :>

Co do tej sprawy , miałabym pewne zastrzeżenia. Oczywiście nie znam pełnej dokumentacji , być może ona rozwiałaby moje uwagi...
Cytat z treści ( cytowany link) :

"§ 2. 1. Upoważnia się Prezydenta Miasta Bolesławiec do zbycia 100 % udziałów w spółce,
w drodze sprzedaży bezprzetargowej, poprzez zaoferowanie ich kupna innej spółce,
w której Gmina Miejska Bolesławiec posiada 100% udziałów.". ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
27 listopada 2013r. o 21:31
[img=1385584252_lo0qzgp.jpg]
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 listopada 2013r. o 22:29
virgo napisał(a):

"§ 2. 1. Upoważnia się Prezydenta Miasta Bolesławiec do zbycia 100 % udziałów w spółce,
w drodze sprzedaży bezprzetargowej, poprzez zaoferowanie ich kupna innej spółce,

Wypisz , wymaluj , kretyńska prywatyzacja ...a może tak ... Upoważnia się Pana Dwuimiennego do właściwego zarządzania majątkiem publicznym w służbie lokalnemu społeczeństwu , czy to tak ciężko pojąć ? Ludzie proszę Was , czemu chcecie być niewolnikami ? Życie nie jest na sprzedaż . A swoją drogą , kto upoważnia Prezydenta w tym durnym zapisie ? Rada Głupców ?

Dziękuję Virgo , dobrze , że są tutaj Tacy i Takie , co myślą jeszcze . :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
28 listopada 2013r. o 16:22
virgo napisał(a):
Co do tej sprawy , miałabym pewne zastrzeżenia. Oczywiście nie znam pełnej dokumentacji , być może ona rozwiałaby moje uwagi...
Cytat z treści ( cytowany link) :

Trudno oceniać, nie kumam celowości sprzedaży udziałów upadającej spółki, takie przynajmniej były informacje, innej spółce miejskiej. A może jest w tym jakiś sens?

Ale wracając do krajowego ogródka... ciekawie są komentowane wypowiedzi min. R. Sikorskiego dla Rzeczpospolitej, zwłaszcza:
"Prawdziwe wyzwanie dla reformatorów to sprawić, by krajowy kapitał pracował dla krajowej gospodarki. Nie ma na świecie kraju, który by zbudował potęgę gospodarczą na wsparciu zagranicznym."
"Sama Grecja po prawdzie niewiele dostała. To była faktycznie pomoc dla banków francuskich i niemieckich poprzez budżet greckiego państwa."
http://wpolityce.pl/artykuly/68267-minister-sikorski-w-dzisiejszym-wywiadzie-dla-rzeczpospolitej-zadziwia-szczeroscia-za-jednym-zamachem-podwaza-dwa-filary-polityki-europejskiej-rzadu-tuska

Co prawda to prawda :D

Z pozdrowieniami dla hura euroentuzjastów, miłego :)
10114
#alter nieaktywny
28 listopada 2013r. o 20:12
~Iza napisał(a): Trudno oceniać, nie kumam celowości sprzedaży udziałów upadającej spółki, takie przynajmniej były informacje, innej spółce miejskiej. A może jest w tym jakiś sens?

Ciekaw uwaga! a może rzeczywiście jest w tym jakiś sens? będzie o jednego prezesa mniej :)

Co do krajowego podwórka, polski kapitał zdecydowanie powinien mieć większą siłę, wsparcie rządu na poziomie dopuszczalnym euro-prawem.

A może warto też starać się kupować towary polskie?! Przecież to fakt, że kupując polski towar wspieramy polskie miejsca pracy :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
9714
#BPM nieaktywny
28 listopada 2013r. o 20:18
alter napisał(a): A może warto też starać się kupować towary polskie?! Przecież to fakt, że kupując polski towar wspieramy polskie miejsca pracy :)

Wybiore zawsze towar o lepszej jakosci i tanszy. Tu polskie towary nie mieszcza sie w tych kategoriach.
10114
#alter nieaktywny
28 listopada 2013r. o 20:32
BPM napisał(a):
Wybiore zawsze towar o lepszej jakosci i tanszy. Tu polskie towary nie mieszcza sie w tych kategoriach.

TAk, w wielu przypadkach i ja tak robię. Jednak dotychczas zawsze brałem to pod uwagę. Przykładowo jeżeli kupuję warzywa, owoce. Przykładowo pomidory! Często są sprowadzane, piękne i często zapakowane wzrocowo, a ja mam miejscowego dostawcę! Pomidory pięknie pachną i smakują :)

Nic na siłę, kupujący ma prawo wyboru towaru najlepszej jakości. Chodzi o to, aby wybor był swiadomy.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Iza niezalogowany
28 listopada 2013r. o 20:33
Czy ja wiem?, to jest sprzedaż udziałów, zmiana właściciela, a nie fuzja. Tak wynika z tej uchwały. Spółka będzie istnieć dalej, czyli raczej zarząd zostaje :D :D.
Najważniejsze, że spółka pozostanie w polskich rękach. Najbardziej mnie rusza, gdy polskie firmy są przejmowane przez obcy kapitał.
Pozdr. :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Villaro zaprasza