Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 listopada 2013r. o 20:45
~J23 napisał(a): bardzo lubię kefir i wszelki nabiał i dlatego postanowiłem dodać do dyskusji fragment tej wypowiedzi z którą się zgadzam całkowicie

I słusznie Kolego J23 :) W prawdzie nie zgadzam się z pewnymi fragmentami , ale ważne jest to , co nas łączy, nie to co dzieli :)

Widzę Papugo , że ekonomią się zacząłeś interesować ... to bardzo dobrze... Geslerowa i Jej szkity to jeszcze nie jest pępek Wszechświata :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
26 listopada 2013r. o 20:51
to do mnie czy Papugi bo nie czytałem wcześniejszych wpisów... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 listopada 2013r. o 21:08
Do Ciebie Papugo. :) Ekonomia współczesnego Świata oparta jest na kłamstwie i runie . Bloom o tym mówi. A wiesz dlaczego nie pokazali tego w ścierwomediach ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
6979
E
26 listopada 2013r. o 21:13
virgo napisał(a): Izo , i Panienkozdzieciakami , jeżeli nie słyszeliście tej rozmowy , zachęcam...

A co mi tam, też sobie posłuchałam :D
Wiele ciekawych stwierdzeń, które potwierdzają naszą rzeczywistość, choćby "Jeśli przez rzadzenie krajem rozumieć by troskę o dobro wspólne, o interes narodowy, to trzeba odpowiedzieć , że obecnie w zasadzie nie rzadzi nikt, ale to nie znaczy, że nikt nie ma władzy. Nie ma rządzenia w interesie wspólnym, ale jest rzadzenie na potrzeby rozmaitych grup interesów."

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~Iza niezalogowany
26 listopada 2013r. o 21:27
Dzięki Virgo, odsłuchałam, cóż, jaki koń jest każdy widzi.

Muszę się jednak na koniki wybrać, może odreaguję :D
Dobrej nocy i miłych snów :)
2900
#falco nieaktywny
26 listopada 2013r. o 21:28
Pannazdzieckiem napisał(a): Do Ciebie Papugo. :) Ekonomia współczesnego Świata oparta jest na kłamstwie i runie . Bloom o tym mówi. A wiesz dlaczego nie pokazali tego w ścierwomediach ?

owszem -interesuje mnie ekonomia... :)
tyle że własna... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10897
#Anonim10897 nieaktywny
26 listopada 2013r. o 21:58
E napisał(a):
virgo napisał(a): Izo , i Panienkozdzieciakami , jeżeli nie słyszeliście tej rozmowy , zachęcam...

A co mi tam, też sobie posłuchałam :D
Wiele ciekawych stwierdzeń, które potwierdzają naszą rzeczywistość,

Witaj "Literko " :* Cieszę się ,że również odsłuchałaś rozmowę. Moim zdaniem bardzo ciekawa , gdyż jest to przede wszystkim "alfabet polityczny" dla niedowiarków. Tłumaczenie jasne , zrozumiałe .Mam link również ciekawy lecz na inny temat. Puścić Ci na priv ?
10114
#alter nieaktywny
26 listopada 2013r. o 22:51
virgo napisał(a): profesora Zybertowicza :

Z uwagą posłuchałem całość. Temat ujęty ciekawie i dość trafnie. Struktury i charakteryzacja powiązań jest dobrze zobrazowany, ale pomimo wszystko ze względu na złożoność i tak lekko powierzchownie. Tak zwani oligarchowie, których od dawna nazywam "nowobogacką nową szlachtą" choć oficjalnie nie zasiadają w rządzie, mają w swoim ręku władzę nad krajem i społeczeństwem. Dopóki władzę nie przejmie ktoś z silnym charakterem, dopóty NAród będzie niewolnikiem w swojej własnej ojczyźnie. Są grupy interesu, nieliczne grupy, którym się dzisiaj dobrze żyje w Polsce, jednak w oparciu o niesprawiedliwość społeczną. Nasz premier Donald Tusk niewiele reform przeprowadził, i niemal wszystkie z nich na szkodę praw człowieka pracy, a także na szkodę Polskiej Rodziny. Czas się już chyba opamiętać?! Warto głosować na prawie wszystkie inne partie, aby tylko przeciw PO.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza