Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Spółdzielnie mieszkaniowe - zagadkowy sens istnienia

~i co dalej ? niezalogowany
13 stycznia 2013r. o 9:36
-jak tytule...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Śmiechu warte niezalogowany
13 stycznia 2013r. o 11:03
A od kiedy to zarządzanie nieruchomością przez wspólnotę jest lepsze od spółdzielni? Bzdury wypisują tu sami zarządcy, którzy chcą się dorwać do pieniędzy mieszkańców! Co sami mieszkańcy otrzymają w zamian? O wiele niższą jakość usług niż te świadczone przez spółdzielnię! Nikomu, jako mieszkaniec wspólnoty, nie polecam takiej formy zarządzania. Mieszkałem kiedyś w mieszkaniu spółdzielczym a teraz mieszkam we wspólnocie i mam porównanie. Na wymianę głupiej żarówki czeka się kilka dni, woda zalewała budynek przez kilka dni budynek przez dziurawy dach zanim ściągnięto ekipę remontową, itd - tak działa nasz zarządca we wspólnocie. A miało być tak pięknie.
~ niezalogowany
13 stycznia 2013r. o 15:05
~ napisał(a):
Skąd wiesz że spółdzielnia wydzierżawia te pomieszczenia za 1500 zł??
Z tego co mi wiadomo to wszystkie te pomieszczenia tj. pizza , sklep spoż., przedszkole itp , czyli wszystkie pomieszczenia w tym ciągu dzierżawi od spółdzielni pan , który ma tam sklep komputerowy . Z tego co słyszałem kosi co miesiąc od kilku do kilkunastu tysięcy złotych za wynajem . Ciekawe czy ma "kogoś" w spółdzielni ? Na układy nie ma rady.

Przecież w spółdzielni jest prezes... Pan prezes... Kim jest wszyscy wiedzą, a kim jest ojciec właściciela sklepu komputerowego...
~ niezalogowany
13 stycznia 2013r. o 15:22
Każda wspólnota jest lepsza niż spółdzielnia. Pokażcie mi choć jedną osobę w SM BOLESŁAWIANKA która faktycznie jest zainteresowana tym by mieszkańcy płacili mniej i by ich pieniądze były racjonalnie wydawane. Kierownicy ADM mało kiedy są zorientowani ilu mają pracowników pod sobą, jak wyglądają ich obowiązki itp. Każdy niech się zainteresuje za co płaci. Jest w Bolesławcu jedna osoba, która nie płaci funduszu remontowego bo skorzystała z okazji i wybrała inny sposób rozliczania zgodnie z aktem notarialnym. Spółdzielnia robi wszystko żeby utrudnić jej życie. A już wszystkimi sposobami broni się przed ujawnieniem dlaczego są takie koszty zarządzania. Rada jest jedna, trzeba patrzeć im na ręce i wymagać, w końcu to my im płacimy pensje żeby zarządzali w naszym imieniu naszymi lokalami.
211
skorn
13 stycznia 2013r. o 16:24
~Śmiechu warte napisał(a): Nikomu, jako mieszkaniec wspólnoty, nie polecam takiej formy zarządzania. Mieszkałem kiedyś w mieszkaniu spółdzielczym a teraz mieszkam we wspólnocie i mam porównanie. Na wymianę głupiej żarówki czeka się kilka dni, woda zalewała budynek przez kilka dni budynek przez dziurawy dach zanim ściągnięto ekipę remontową, itd - tak działa nasz zarządca we wspólnocie.

Zarządcy nie można zmienić?

<i>
~~1 niezalogowany
14 stycznia 2013r. o 7:31
~Śmiechu warte napisał(a): A od kiedy to zarządzanie nieruchomością przez wspólnotę jest lepsze od spółdzielni? Bzdury wypisują tu sami zarządcy, którzy chcą się dorwać do pieniędzy mieszkańców! Co sami mieszkańcy otrzymają w zamian? O wiele niższą jakość usług niż te świadczone przez spółdzielnię! Nikomu, jako mieszkaniec wspólnoty, nie polecam takiej formy zarządzania. Mieszkałem kiedyś w mieszkaniu spółdzielczym a teraz mieszkam we wspólnocie i mam porównanie. Na wymianę głupiej żarówki czeka się kilka dni, woda zalewała budynek przez kilka dni budynek przez dziurawy dach zanim ściągnięto ekipę remontową, itd - tak działa nasz zarządca we wspólnocie. A miało być tak pięknie.

Ilu mieszkańców liczy twoja wspólnota? 5,10 lokali, czym mniej tym gorzej. Śprawdź czy wszyscy płacą czynsz i fundusz remontowy, ponieważ z tego drugiego biorą się środki na naprawy. Gdy ich nie ma trudno liczyć na cuda. Proponuję więc powrót do mieszkania spółdzielczego i dogłębne zaiteresowanie działalnością spółdzielni. Gwarantuję, że zjeżą Ci się włosy nie tylko na głowie :>
~tra la la niezalogowany
14 stycznia 2013r. o 9:35
A na jakiej Ty podstawie twierdzisz, że coś w Spółdzielni jest nie tak? Na podstawie jakiegoś wyroku sądowego, który stwierdził niegospodarność lub jakieś inne machloje? Jeśli uważasz, że w spółdzielni źle się dzieje, zgłoś to do prokuratury. Dlaczego tego nie robisz? Odpowiedź jest prosta - bo nie masz ku temu podstaw!
~ niezalogowany
14 stycznia 2013r. o 10:05
~tra la la napisał(a): A na jakiej Ty podstawie twierdzisz, że coś w Spółdzielni jest nie tak? Na podstawie jakiegoś wyroku sądowego, który stwierdził niegospodarność lub jakieś inne machloje? Jeśli uważasz, że w spółdzielni źle się dzieje, zgłoś to do prokuratury. Dlaczego tego nie robisz? Odpowiedź jest prosta - bo nie masz ku temu podstaw!
To ty powiedziałeś(łaś) machloje. Ja nazwałbym to raczej niegospodarnością pod hasłem "dobra społecznego". Robisz w spółdzielni? :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza