Moje plyty z ulubiona muzyka znow sa jak nowe i nadaja sie do sluchania! Nawet na starym "jamniku" ;) jesli macie bardzo porysowane plytki to smialo niescie je do tego goscia ;)
#Anonim2924 nieaktywny 15 października 2012r. o 20:23
Dzięki Fasol za dobre słowo. :*
Zapraszam !
Dopisane 09.10.2012r. o godz. 14:30:
Przestrzegam przed firmami (w tym przed jedną z Bolesławca!) które oferują usuwanie rys z płyt do konsol za pomocą... Stołowej polerki do szkła lub polerki do lakieru samochodowego... Dzisiaj miałem do czynienia z płytką po takiej naprawie (xbox360 z ringiem) i powiem że MASAKRA !!
Płyta po tej "naprawie" niby już bez ringu ale nichuchu nie działa, do tego strasznie "tłucze się" w napędzie.
Po pierwsze, tego typu urządzeniem nie da się "zetrzeć" idealnie równomiernej warstwy z rysami co powoduje jej niewyważenie a co za tym idzie wzmożoną pracę korekcji błędów lasera, co z kolei prowadzi do bardzo szybkiego zużycia napędu który najtańszy nie jest. Nasze maszyny podczas regeneracji nieustannie kontrolują docisk płyty do powierzchni ściernej, dzięki czemu płyta po regeneracji jest idealnie wyważona.
Po drugie podczas polerowania na powierzchni płyty wytwarza się bardzo wysoka temperatura mogąca wręcz "roztopić" warstwę nośnika znajdującą się tuż pod warstwą ochronną z poliwęglanu, urządzenie o którym wspomniałem nie ma możliwości kontroli tej temperatury i schładzania górnej warstwy płyty - nasze maszyny przez cały proces regeneracji wręcz "kąpią" płytkę w specjalnej płynie zwanym politurą która nie dość że ją skutecznie schładza to zawarte w niej drobinki poliwęglanu są wtapiane w najmniejsze ryski dzięki czemu efekt jest wręcz zachwycający.
Po trzecie "naprawa" w/w płytki kosztowała ponad dwukrotnie więcej niż u nas... A płytka po niej jest już trupem...
Jeśli zależy Wam na profesjonalnej, skutecznej i bezpiecznej naprawie Waszych drogich płyt np. do konsolek zapraszam na ul. Hutniczą 7.
Naprawiamy także płyty BLU RAY i Swap Magic do PS2!
Pozdrawiam Wujek
www.naprawiamycd.pl
Poniżej zdjęcie płytki od Xbox 360 z "ringiem".
Bez najmniejszego problemu dajemy sobie radę z usunięciem takich rys.
[img=1349785744_i95krs1.jpg]
Dopisane 10.10.2012r. o godz. 13:51:
Dopisane 10.10.2012r. o godz. 21:50:
Zapraszam
Dopisane 11.10.2012r. o godz. 18:16:
[img=1349972207_w2ll9go.jpg]
Dopisane 12.10.2012r. o godz. 19:44:
Dopisane 12.10.2012r. o godz. 19:44:
Dopisane 13.10.2012r. o godz. 19:05:
W ofercie również naklejki zabezpieczające płyty przed pękaniem "Save Disc" idealne do płytek "konsolowych" :-)
Dopisane 15.10.2012r. o godz. 19:59:
W ofercie od dziś także:
-atramenty i tonery do drukarek, nowe firm Actis i ActiveJet w bdb cenach
-dekodery DVB-T do Naziemnej Telewizji Cyfrowej.
#Anonim2924 nieaktywny 16 października 2012r. o 14:53
zajrzyj na www.bitek.pl w zakładkę dekodery dvb-t
Od tygodnia wałkuję ten RWT w domu i jest rewelacyjny (RWT-Radomska Wytwórnia Telekomunikacyjna). Pakuję mu do USB pendrive`a i uaktywnia się PVR, można nagrywać, cofać do tyłu i robić stop klatkę (timeshift - oglądając TV wciskasz pauzę i idziesz robić siku, wracasz wciskasz play i program leci dalej od momentu kiedy wcisnąłeś pauzę), do tego odtwarzałem na nim filmy HD mkv i m2ts oraz divx i xvid - pięknie płynnie idzie i świetnie podłącza napisy z ładną czcionką. Dekoder jest szybki, bez zwłoki reaguje na komendy z pilota, ma bardzo ładne menu i niewielkie wymiary. Gniazdo HDMI i 2xEuro oraz 1 spdif. Po podłączeniu do głośników logitech z906 (5.1) i włączeniu z usb filmu z dźwiękiem przestrzennym masz niesamowite doznania audio :-).
Ja jestem tym sprzętem zachwycony. Jak nim nagrasz na pendrive USB jakiś program z TV to bez problemu możesz go odtwarzać na kompie, nie nagrywa w jakimś tylko sobie znanym formacie.
Testuję też teraz droższego Fergusona Ariva T65 i powiem że przy tym RWT nie ma polotu...
Dopisane 16.10.2012r. o godz. 14:19:
[img=1350389964_3ixybky.jpg]
Dopisane 16.10.2012r. o godz. 14:53:
Właśnie dostałem pisemko od KRRiT cyt.:
"Szanowni Państwo
W Listopadzie 2012r. w Państwa regionie zostanie wyłączony stary, analogowy sygnał telewizyjny odbierany przez zwykłe anteny. Zastąpi go sygnał cyfrowy(...)"
Także posiadaczy starych telewizorów "kineskopowych", części starszych LCD i Plazm zapraszam na Hutniczą 7 po dekodery RWT w rozsądnej cenie.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.