Witam zakładam temat aby dowiedzieć się czy ktoś z was tez walczył z ta dolegliwością ma doświadczenie wie gdzie i kto z okolicy jest dobry w tej dziedzinie i może pomóc [img=1350333735_qt0u5jc.jpg]
~Artur niezalogowany 16 października 2012r. o 9:30
Dwie operacje kręgosłupa to spore doświadczenie. W dużej mierze zależy jak doszło do tych dolegliwości czy w wyniku wypadku czy też w wyniku jak ja to nazywam higieny życia.
Na pewno szerokim łukiem omijać wszelkiej maści kręgarzy. Na operację decydować się w ostateczności tj gdy już gorzej być nie może. Najwięcej pomożemy sobie sami. Proszę opisać bliżej dolegliwość. Czy to dyski C czy Ls.
~viki niezalogowany 16 października 2012r. o 10:44
ja mam dyskopatkie wrodzoną dysk Ls,zwężenie krążka,żadne zabiegi i ćwiczenia nie pomagaja, czasmi ból nie do zniesienia w dodatku praca stale siedząca, pozostają jedynie tabletki przeciwbólowe,jednak nie mozna ich brac bez przerwy mogą zniszczyc wątrobe.
~Jolka niezalogowany 16 października 2012r. o 11:31
Przedewszystkim nie działaj w pojedynkę tylko rozejrzyj się za dobrym, ale naprawdę dobrym fizjoterpeutą. Nawet jeśli byłby droższy to uwierz mi, że warto.
Sama miałam z tym ogromny problem. Już od czasów szkoły średniej. Potem jeszcze praca siedząca. Latami odczuwałam ból. Zrezygnowałam ze wszytskiego co kocham, bo nawet pływanie długie siedzenie w kinie sprawiało mi bóle, nie mówiąc już o bieganiu czy rowerze. Po prostu to była makabra.
Najgorsze jest też to, że lekarze jedyne co potrafili zrobić to przepisywać mi pole magnetyczne i od czasu do czasu zastrzyki (blokady).
Mój fizjoterapeuta, który wyciągnął mnie z problemu przedewszytskim wytłumaczył mi co robiłam źle. A błędów było wiele.
Dzisiaj bóle to już historia. Nawet wróciłam do tego co lubię czyli biegania. Mam jednak oprócz tego indywidalny system usprawniania do którego muszę się systamtycznie stosować. Nie wierzcie z jakiś uzdrawiaczy,cudowne urządzonka, alveo czy inne bzdury. Wszytsko to już przerobiłam i wiem, że tylko dobry doświadczony fizjoterpeuta jest w stanie wyprowadzić całkowicie z tego problemu.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.