Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pies sąsiadki,robi dziury w moim płocie.

4218
#zofka nieaktywny
17 października 2012r. o 22:53
Co robić,rozmawiałam ze starszą panią i nic,ciągle wypuszcza psiaka,a on biegiem do mojego płotu.Podkopuje się i wyszarpuje druty z siatki,płot nowy,a wygląda jak wyszarpany staruch,poprzykręcałam deski na dole płotu,to robi je wyżej.Nie chciała bym dzwonić na policję,ale nie mam siły walczyć z psiną,co robić?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~asik niezalogowany
17 października 2012r. o 23:45
zofka napisał(a): Co robić,rozmawiałam ze starszą panią i nic,ciągle wypuszcza psiaka,a on biegiem do mojego płotu.Podkopuje się i wyszarpuje druty z siatki,płot nowy,a wygląda jak wyszarpany staruch,poprzykręcałam deski na dole płotu,to robi je wyżej.Nie chciała bym dzwonić na policję,ale nie mam siły walczyć z psiną,co robić?

Spróbuj się z nim dogadać a jak nie to spsikaj siatkę jakimś śmierdzącym aerozolem to mu się odechce.
~ niezalogowany
18 października 2012r. o 13:09
Są specjalne środki w postaci granulatu dostepne w sklepach ogrodniczych, które "odstraszają" zwierzeta. Cena ok 15-20 zł. Na ile skuteczne cieżeko stwierdzić.
~szczery niezalogowany
18 października 2012r. o 13:48
pozmaruj płot ostrą papryką lub sosem tabasko
~Gienek niezalogowany
18 października 2012r. o 13:52
Nie zapomnij nas poinformować która metoda okazała się skuteczna :) Może komuś się to przyda.
2900
#falco nieaktywny
18 października 2012r. o 13:57
ja mam jeden sposób ale ... powiedziałbym ,nie dla ludzi o litościwych sercach ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
2987
#Nightmare nieaktywny
18 października 2012r. o 16:24
Najlepszy jest tzw. "pastuch elektryczny" - można go kupić, lub jeśli ktoś się czuje na siłach wykonać samemu. Skuteczność 100%.

Dopisane 18.10.2012r. o godz. 16:20:

np. taki:

http://e-horse.pl/pl/p/Elektryzator-pastuch-AGRI-500/189

Dopisane 18.10.2012r. o godz. 16:24:

Lub gotowy zestaw z izolatorami i plecionką:

http://e-horse.pl/pl/p/Zestaw-dla-psa-konia-krowy-kota-kury-/298
4469
#Patrzalski nieaktywny
18 października 2012r. o 16:30
Psy instynktownie boją się dużych kotów :) Najlepszy byłby mocz tygrysa :P Tyle ,że ciężko go kupić :)

spróbuj może czegoś takiego ?
http://allegro.pl/angielski-odstraszacz-precz-psow-kotow-psy-koty-wa-i2665729133.html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo