Pannazdzieckiem napisał(a): ... Aczkolwiek , o ile energia Miłości jest dla Nich jedynie kartoflem , to energia strachu, nienawiści, cierpienia i agresji jest wielodaniowym posiłkiem z przystawkami i kompocikiem.
... Albo ma się w sobie Głos Boga , albo nie , jeśli komuś brakuje wyrzutów sumienia , radzę zacząć się modlić o nie .
Panniusiu:*:*
Posłużę się kilkoma cytatami mojej ulubionej Kobiety:
Maria Skłodowska - Curie
"Życie układa się jakoś...
Chociaż układa się źle."
"Nikomu z nas życie, zdaje się bardzo łatwo nie idzie, ale cóż robić, trzeba mieć odwagę i głównie wiarę w siebie, w to, że się jest do czegoś zdolnym i że do tego czegoś dojść potrzeba."
"Ja zaś myślę, że w każdej epoce można mieć życie interesujące i użyteczne, a o to głównie chodzi, aby go nie zmarnować."
I jeszcze słowa Alberta Einsteina o Niej:
"Miałem to szczęście, że przez dwadzieścia lat łączyły mnie z panią Curie więzy wzniosłej i niczym niezmąconej przyjaźni.
Podziwiałem coraz bardziej jej wielkość jako człowieka.
Jej siła, czystość charakteru, surowość wymagań wobec siebie samej, obiektywizm, nieskazitelne poglądy, wszystkie te cechy były tak wysokiego gatunku, że rzadko spotyka się je razem, połączone u jednej osoby.
Stale uważała, że jest w służbie społeczeństwa, a jej wyjątkowa skromność nie dopuszczała pochlebstw."
:):)