Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Moje doświadczenia i opinie ...

983
#Calahan nieaktywny
10 listopada 2012r. o 0:05
~Panna na tyldzie napisał(a):
Calahan napisał(a): ... Kogo Bog miluje, tego karci i smaga ...

Przemek , piepszysz . Istota , która Wszechświat stworzyła ... nie tylko ten ... nikogo przy tym nie skrzywdziła, Hiob , to postać fikcyjna. Apropos krzywdzenia ... może by wreszcie zdjąć Boga z krzyża, niesądzisz ? Gdzie Twoje miłosierdzie ?
Dobranoc :)
Przyjacielu, najlepiej ufac Bogu, a Hiob nie jest postacia fikcyjna. Bog nie ma upodobania w krzywdzeniu kogkolwiek, a karcenie to nie krzywda ! Czy mozna dobrze wychowac dzieci, bez karcenia za zle, tak aby juz tego nie robily? Ja dziekuje Bogu za jego napomnienie i przyprowadzanie mnie do porzadku, gdy bylo mi to potrzebne. Slowo Boze mowi, ze dzieci ktore nie sa karcone przez Boga sa dziecmi nieprawymi, czyli tymi ktorzy Boga wogole nie szukaja i Od niego sie odwrocili. Pan Jezus juz dawno zszedl z krzyza i teraz jest naszym Panem, ale gdyby nie byl na tym krzyzu nie bylo by dla nas nadzieji.

Bog mowi nam ze wielu ludzi spotka straszny los, bo umilowali bardziej grzech i to co zle, niz dobro. Czy uwazasz, ze sprawiedliwe byloby, aby Ci ludzie, jesli nigdy sie nie upamietaja, nie poniesli kary za swoje zycie? Nie zycze tego nikomu, ale Bog nienawidzi grzechu i nie moze dopuszczac do skazenia zlem Krolestwa Bozego. Bog tak nas jednak umilowal, ze gdy bylismy jeszcze grzesznikami poslal na swiata Pana Jezusa Chrystusa. Kazdy kto w niego uwierzy, bedzie usprawiedliwony i oczyszony ze swoich grzechow. Kto odrzuci Boza oferte pojednania, sam siebie skazuje na sprawiedliwe potepienie.

Lepiej odrzucac boga wlasnego, pozornie nam wygodnego. Bog nie zostawia nas samych sobie znaszymi problemami, w tym rowniez z problemami naszej grzesznosci. Jesli milujemy to co dobre, bedziemy Go szukac. Jego Slowo jest ostre jak miecz obusieczny, zdolny osadzic zamiary i zamysly serca, wlasnie po to, bysmy mogli sie upamietac i przystapic do Bozego tronu laski, blogoslawienstwa i milosierdzia, wraz z zyciem wiecznym.

" Nie błądźcie, Bóg się nie da z siebie naśmiewać; albowiem co człowiek sieje, to i żąć będzie." Gal. 6:7

"Bóg zaś daje dowód swojej miłości ku nam przez to, że kiedy byliśmy jeszcze grzesznikami, Chrystus za nas umarł." Rzym. 5:8

"Przeto teraz nie ma żadnego potępienia dla tych, którzy są w Chrystusie Jezusie." Rzym. 8:1

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4254
#parenti nieaktywny
10 listopada 2012r. o 0:07
Powtarzam, jako laik, sumienie jest, albo go nie ma! Magnum tak napisalas.
Ja nie pisze o sumieniu czy ono jest, czy go nie ma. Czytaj uwaznie. Ja pisze jakie ono jest.
5183
magnum44
10 listopada 2012r. o 0:14
parenti napisał(a): ... Czytaj uwaznie. Ja pisze jakie ono jest.

Dobrze, masz rację.
Pisałeś o tym JAKIE ono jest!

Te wcześniejsze numery odnośnie katechizmu, przestudiuję.
Pozdrawiam.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
6979
E
11 listopada 2012r. o 10:01
No tak, sumienie skrupulatne, szerokie, faryzejski... ale ponieważ tu można o wszystkim, to...[img=1352538681_j5xqcky.jpg]

Dopisane 11.11.2012r. o godz. 10:01:

*faryzejskie

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4122
#karmelka29 nieaktywny
11 listopada 2012r. o 10:08
:D kocham Cię E :* :*

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
6979
E
11 listopada 2012r. o 10:14
Cieszę się bardzo:) alE, że co :| :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4122
#karmelka29 nieaktywny
11 listopada 2012r. o 10:20
:* ..za Twoje "jestestwo".. :*

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
6979
E
11 listopada 2012r. o 10:24
Żeby było na temat( bo wiesz, czasami Hegemon :) szaleje :D )
to powiem...życiE :D
Karmelko :* zmykam, miłego :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza