~SamotnaMatka niezalogowany 13 listopada 2012r. o 21:53
Bardzo dziekuje wszystkim za slowa wsparcia! Musze dac rade, bo mam dla kogo zyc! Najwazniejsze jest teraz Moje Malenstwo, dla Niego zrobie wszystko, wszystko by bylo szczesliwe.. Latwo nie bedzie, to fakt.. Ale mysle ze najtrudniejsze sa poczatki...o alimety bede sie starac, nie wiem tylko jakiej wysokosci? 200 zl? na szczescie tez, mam przyjaciol, ale tez nie chce naduzywac ich dobroci i tyle ile bede mogla, postaram sie zrobic sama. Jeszcze raz dzieki za wszystkie rady, pozdrawiam :)
alimenty -zalezne sa od tego czy twoj były pracuje i ile zarabia. szczerze radze ci złożyc papiery jak najszybciej bo to troche trwa.oczywiscie domagaj sie od niego łozenia juz teraz-ewentualnie dasz mu jakies zaswiadczenie ze pomagal ci jakos w łozeniu na WASZE dziecko.
Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
wiecie co jest najgorsze...nie wysokosc zasilku...tylko to w jaki sposob traktuja ludzi w tej instytuacji...milion pytan, wywiadow, po t zeby dostac kilka zlotych dla siebie czy dziecka.
Kolezanka, ktora rodzice wyrzucili z domu, wynajela pokoj, i to juz jest problem dla Mopsu, skad ma na tej pokoj pieniadze, bo jesli ma, to i ma na zycie a esli ma na zycie, to co ona robi w Mopsie, zwlaszcza ze ma studia? Kolezanka uslyszala w Mopsie(opwoeidziala o sytuacji, ze facet ja zostawil jak sie dowiedzial w ciazy, rodzice wyrzucili z domu, bo nie chca miec pod dachem bekarta): trzeba bylo dokonac aborcji skro spdziewala sie Pani tak kiepskiej sytuacji.
Qrwes, skandal, i ta sytuacja miala miejsce w Piotrkowie TRybunalskim co nie zmienia faktu, ze u nas jest lepiej, nie, nie jest.
Nie rzumiem jedenj rzeczy, pijak bez problemu dostanie zasilek jak rowniez dodatkowy pieniadz na wodeczkje, slabo?
samotna mamo a ile twoje malenstwo ma latek? Nie wiem jaka jest dokladna twoja sytuacja czy masz jakies mieszkanie i prace moze tutaj objasnisz ?przykro mi ze masz taka sytuacje ja co prawda nieznam zbytnio bca chodz mieszkam tutaj 1,5roku ale mysle ze w Mopsie powinni ci pomoc.
200zł alimentów? Staraj się o 600zł, wniosek pisz z taką kwotą, i tak tyle nie dostaniesz, ale ja sie strałam o 600 a dostałam 450zł, troche trzeba ponegocjować w sądzie, ale to są pieniądze na Twoje dziecko! Jemu ma niczego nie brakować,a z państwa szarp co możesz, bez skrupółów, to Ci się należy...
żeby dostać 600 zł alimentów musisz mieć rachunki na wszystko dla dziecka (leki,ubrania,chemia,kosmetyki,jedzenie)pamiętaj,że alimenty to Twoje 600zł +600 od ojca....czyli 1200 i oczywiście czy tatusia stać na tą kwotę....radzę jedno-zbieraj wszystkie rachunki i zbieraj faktury na dziecko...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.