Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Łabędzi śpiew prezesa.
~Przemysław niezalogowany
1 grudnia 2012r. o 21:30
Pannazdzieckiem napisał(a):
~Przemysław napisał(a): ....Na obecnym etapie rozwoju cywilizacji wskazana jest zdecydowana ewolucja ...

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Panem , Panie Przemysławie :)
Jaką ewolucję masz na myśli , ewolucję systemu politycznego prowadzącego do zadłużania społeczeństw , czy może Pan Palikot ewoluuje do stanu , w którym przestanie publicznie się wygłupiać ?
A może jednak powrócimy do podstaw i nauki , i spróbujemy ustalić skąd się ten cały burdel wziął ? :)
>

W największym skrócie z niegospodarności braku perspektywicznej wyobraźni oraz złego zarządzania.Z dbałości jedynie o interes skarbu państwa a całkowitym pominięciu interesu jego obywateli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 grudnia 2012r. o 5:31
i co teraz ?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 9:55
~Przemysław napisał(a): ...Z dbałości jedynie o interes skarbu państwa a całkowitym pominięciu interesu jego obywateli.

Szanowny Panie Przemysławie , Pana również odsyłam do lektury " Doktryny Szoku " Naomi Klein . Teza udowodniona przez Panią Klein tłumaczy dlaczego interes państwa jest wartością nadrzędną nad interesem Obywatela. Kiedy wreszcie uświadomimy sobie , gdzie żyjemy i dlaczego jest tak , jak jest , być może wtedy wiedzieć będziemy , co z tym zrobić . Potrzebna jest jednak masa krytyczna świadomości społecznej oparta na solidnej wiedzy i woli wspólnego przekształcania systemu. A takie przypadki już w historii mieliśmy , choćby Solidarność .... chociaż może nie najlepszy to przykład :).
Wzrost świadomości społecznej powinien być bezprecedensowy , jeśli mamy odzyskać wolność :)

Miłej niedzieli Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 10:49
wolność i wolność :D
przelewanie z pustego w próżne... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
3347
#Grzdyl_Ponury nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 10:57
falco napisał(a):
przelewanie z pustego w próżne... :D

To nie przelewaj swoich przemysleń na forum w formie postów! :P

<I>Czasami lepiej milczeć i sprawiać wrażenie idioty,niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości</I>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 11:08
Ależ Grzdylu ! Wprawiłeś mnie w osłupienie , dawno nie widziałem Twojego awataru , zaczynałem już tęsknić :)

Wolność , kocham , rozumiem , bez wolności żyć nie umiem ,
sam sobie ją ograniczam , służąc tym ,których kocham.
Wolności pragnę dla wszystkich , więc mówię , to co myślę
I żadna papuga mnie nie zniechęci :P Trochę się nie rymuje :D
A tak na poważnie , co tam dzisiaj na obiad ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
2 grudnia 2012r. o 11:11
na pewno nie rosół :D
2900
#falco nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 11:31
czyżbyś Grzdylu wstąpił do PO?
nie kto inny a właśnie oni teraz chcą ograniczyć wolność wypowiedzi :) to co bedę pisał to tylko i wyłącznie moja sprawa a czy to będzie tak mądre jak Twoje wypowiedzi ,to już kwestia do rozpatrzenia przez osoby trzecie...
:)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza