Pannazdzieckiem napisał(a):
[...]
Widzisz Niedźwiedziu , jeszcze tak nie do końca to rozumiem i ciężko jest mi to wytłumaczyć , ale mam wrażenie , że anarchia o której wspomniałeś , to jedynie medialny straszak. Pełni funkcję bliżej nieokreślonego zagrożenia , jak Wikingowie , terroryści i Dżihad .
Ciekawe snujesz obrazki :)
w gospodarce jednak konieczne są pewne regulacje, takie regulacje które gospodarkę wspomogą. Dotyczy to wsparcia przykładowo mechanizmu konkurencji. Anarchia w gospodarce i nie tylko, zawsze dochodzi do takiego etapu kiedy silniejszy ma rację, monopol nie jest wskazany. Ponadto gospodarka to dość skomplikowana materia, anarchia to po prostu bałagan, brak odpowiedniego porządku który grozi brakiem stabilizacji.
Niestabilność gospodarki i sektora finansowego grozi manipulacjami. Anarchia to chyba nawet brak środków płatniczych? tak? więc wymiana towarowa? Nieee, no to zwyczajne cofanie się do jaskiń! Anarchia w gospodarce to podatność na wpływy zewnętrzne, które bardzo często są nam nieprzychylne. Także anarchia gospodarcza, czy też polityczna to utopia. To bardzo szeroki temat, można o tym książkę napisać. Generalnie to nie ma racji bytu w dzisiejszym cywilizowanym świecie. Inna rzecz, że życie nas może zaskoczyć! Anarchia przychodzi sama, nie pytając nikogo. Choćby w wyniku jakiegoś kataklizmu, czy też tzw. "końca świata"?! Czyli schyłku cywilizacyjnego, kolejnego już... :)
Dopisane 18.12.2012r. o godz. 18:53:
Przemyslaw napisał(a):
Brak opłat za wyóz nie będzie teraz skutkowało upomnieniem do zapłaty a wprost komornikiem.
super! komornicy będą doić biedne polskie rodziny! tak?
jesteś politykiem i pozwalasz na to? nie protestujesz? nie licz na moje poparcie w wyborach, a tym bardziej partia Palikota niech na to nie liczy! :)