Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
2900
#falco nieaktywny
25 grudnia 2012r. o 15:03
ale tu nikt nie pisze że to są ,,bajki,,
będą podwyżki i żaden Przemysław nie jest tu jakimś tam ,,Kolumbem,,
będą bo będą i ani ja ani nikt z Was nie ma na to wpływu :>
no...chyba że Przemysław może...zagrozi np.Romanowi i Radzie Miasta bojkotem albo jakimś ,,heppyningiem,, z wibratorem lub innym paralizatorem w garści...
ciekawe czy już namierza moje IP? :D
KOMUŚ PRZYPOMINAJĄ SIĘ CHYBA STARE ,,DOBRE,, CZASY ;)
ktoś napisał i teraz wierzę że tak może być ,że nasz rodzimy ,,trybun,, będzie często odwiedzał komendę... :D
już idzie w ruch ,,kopiuj,, do schowka? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ci z dalszych rzędów niezalogowany
25 grudnia 2012r. o 23:35
falco napisał(a): ale tu nikt nie pisze że to są ,,bajki,,
będą podwyżki i żaden Przemysław nie jest tu jakimś tam ,,Kolumbem,,
będą bo będą i ani ja ani nikt z Was nie ma na to wpływu :>
no...chyba że Przemysław może...zagrozi np.Romanowi i Radzie Miasta bojkotem albo jakimś ,,heppyningiem,, z wibratorem lub innym paralizatorem w garści...
ciekawe czy już namierza moje IP? :D
KOMUŚ PRZYPOMINAJĄ SIĘ CHYBA STARE ,,DOBRE,, CZASY ;)
ktoś napisał i teraz wierzę że tak może być ,że nasz rodzimy ,,trybun,, będzie często odwiedzał komendę... :D
już idzie w ruch ,,kopiuj,, do schowka? ;)

No ale jak to jest .Możemy zawalczyć czy nie ?Po co dawać się zarzynać jak barany.
2900
#falco nieaktywny
26 grudnia 2012r. o 8:21
nikt z nas nie chce być ,,zarzynany,, jak piszesz ,tylko ludzie mają dosyć paplaniny która nic poza sobą nie przynosi :)
pisanie o tym że ,,niebo jest niebieskie a trawa zielona,, to pisanie do dwuletnch dzieci
są sprawy tak oczywiste ze pisanie o nich nie ma najmniejszego sensu :)
żeby coś zmienić ,trzeba działać a nie pisać tzn.paplać bez końca
jak to zrobić jednak mając szescioprocentowe poparcie u społeczeństwa?...nie ma szans :)

:D

~Zbigniew niezalogowany
26 grudnia 2012r. o 10:01
Ciekawe jest to ,że najwięcej do powiedzenia mają ci co najmniej dają społeczności lokalnej od siebie - prawda PANIE falko?
~pietrek1 niezalogowany
26 grudnia 2012r. o 11:26
Na temat nowej ustawie śmieciowej było ostatnio zebranie u nas na wsi w swietlicy. Pomijam fakt, że przyszło 5 OSÓB z całej wsi - tak ludzie są zainteresowani.
Obecnie wygląda to tak, że za wywóz odpadów segregowanych - 4 pojemniki, odpady mieszane wywożone 2 razy w miesiącu, pozostałe raz w miesiącu płacimy od Nowego Roku 40 złotych - obsługuje nas firma IZERY z Lubomierza. W tej kwocie zawarta jest również opłata za dzierżawę pojemników - chyba 5 zł/miesiąc.
Od połowy przyszłego roku u nas w gminie będziemy płacić albo 15 zeta od osoby, albo 45 złotych za gospodarstwo domowe, przy segregowaniu odpadów. Koszy dalej będzie 4, bo odpady organiczne będę kompostował. Częstotliwość wywozu dokładnie taka sama.
Do tego każda gmina ma obowiazek stworzenia punktu przyjmowania odpadów np wielkogabarytowych. Będzie można wywieżć tam np starą lodówkę bez dodatkowych opłat.

Generalnie jeśli będzie to tylko 5 złotych różnicy, przy ewentualnych korzyściach w postaci czystszych lasów, czy poboczy dróg, to ja jestem za :)

I prawdą jest to, że najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy najmniej uczestniczą w codziennym życiu społeczności lokalnych. Przykładem może byc mój sąsiad. Na zebraniu oczywiście nie był, ale krytykiem proponowanych rozwiazań jest pierwszym :D
2900
#falco nieaktywny
26 grudnia 2012r. o 11:47
~Zbigniew napisał(a): Ciekawe jest to ,że najwięcej do powiedzenia mają ci co najmniej dają społeczności lokalnej od siebie - prawda PANIE falko?

nie chcę nic od tej SPOŁECZNOŚCI bo jaka w przewadze jest,każdy widzi...
moja ,,własna społeczność,, co ma dostać -dostanie... ;) i nie musi nic dawać w zamian...
wystarczy że jest :)

~Walco niezalogowany
27 grudnia 2012r. o 0:01
falco napisał(a): nikt z nas nie chce być ,,zarzynany,, jak piszesz ,tylko ludzie mają dosyć paplaniny która nic poza sobą nie przynosi :)
pisanie o tym że ,,niebo jest niebieskie a trawa zielona,, to pisanie do dwuletnch dzieci
są sprawy tak oczywiste ze pisanie o nich nie ma najmniejszego sensu :)
żeby coś zmienić ,trzeba działać a nie pisać tzn.paplać bez końca
jak to zrobić jednak mając szescioprocentowe poparcie u społeczeństwa?...nie ma szans :)

:D
>

Dlaczego zatem ty bierzesz udział w każdej dyskusji i zamieniasz ją w pyskówkę ? Napisz co po twojemu trzeba zrobić ,jak działać ?
2900
#falco nieaktywny
27 grudnia 2012r. o 0:12
a co ty tu nazywasz ,,pyskówką,, :D
to że sobie kpię i wyszydzam ,,poronione,,pomysły na walkę z wiatrakami...
to że piszę to co myślę?
zawsze tak było i tak pozostanie... :P

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza