Przemyslaw napisał(a): ... .Miejmy nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek i polscy posłowie nie dopuszczą do likwidacji lokalnych firm oczyszczania miast.
~Panna na tyldzie napisał(a):Przemyslaw napisał(a): ... .Miejmy nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek i polscy posłowie nie dopuszczą do likwidacji lokalnych firm oczyszczania miast.
Też chciałbym w to wierzyć , ale nie wierzę . Nie udało się tak , to spróbują inaczej przejąć majątek. Dobranoc :)
~zorientowany napisał(a): Mam takie pytanie do dyskutantów.
Czy przeczytaliście Ustawę z dnia 1 lipca 2011 roku o zmianie ustawy i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw.
To nowa Ustawa wprowadzająca i określająca odpowiedzialność za porządek, czystość w gminach.
Jeżeli, ktoś z Was tej Ustawy nie przeczytał o prawdę mówiąc nie powinien tu dyskutować.
Ustawa jako taka jest zła .Walka idzie o jej zmianę .Aby dać szansę przetrwania małym lokalnym firmom .Aby dać samorządom absolutną dowolność co do formy wyceny i wysokości opłat.W sejmie zgłoszone są w tej sprawie poprawki.
~zorientowany napisał(a): Ja przeczytałem tą Ustawę mimo, że ma około 100 stron i moim zdaniem, jest bardzo dobrą Ustawą, znosi monopol samorządu na wywóz i gospodarowanie śmieciami, ale to nie jest najważniejsze, Samorząd od dnia wejścia tej Ustawy jest odpowiedzialny za porządek i czystość w mieście i gminie.>
Co według Was jest złe, ale podajcie konkrety, który paragraf tej Ustawy o tym mówi i dlaczego jest zły?
~zorientowany napisał(a): Prawdopodobnie niemieckie?, to znowu grasz sprawą Niemiec, straszysz jak PiS Niemcami, nieładnie Przemysławie. Ruch Palikota straszy Niemcami? Niepojęte.>