Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~Panna na tyldzie niezalogowany
28 grudnia 2012r. o 22:25
Przemyslaw napisał(a): ... .Miejmy nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek i polscy posłowie nie dopuszczą do likwidacji lokalnych firm oczyszczania miast.

Też chciałbym w to wierzyć , ale nie wierzę . Nie udało się tak , to spróbują inaczej przejąć majątek. Dobranoc :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 grudnia 2012r. o 4:37
~Panna na tyldzie napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): ... .Miejmy nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek i polscy posłowie nie dopuszczą do likwidacji lokalnych firm oczyszczania miast.

Też chciałbym w to wierzyć , ale nie wierzę . Nie udało się tak , to spróbują inaczej przejąć majątek. Dobranoc :)

Zauważa Pani/Pan różnicę ? Teraz społeczeństwo ma świadomość kto i jak go skubie .

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~zorientowany niezalogowany
29 grudnia 2012r. o 9:08
Mam takie pytanie do dyskutantów.

Czy przeczytaliście Ustawę z dnia 1 lipca 2011 roku o zmianie ustawy i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw.

To nowa Ustawa wprowadzająca i określająca odpowiedzialność za porządek, czystość w gminach.

Jeżeli, ktoś z Was tej Ustawy nie przeczytał o prawdę mówiąc nie powinien tu dyskutować.

5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 grudnia 2012r. o 9:40
~zorientowany napisał(a): Mam takie pytanie do dyskutantów.

Czy przeczytaliście Ustawę z dnia 1 lipca 2011 roku o zmianie ustawy i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw.

To nowa Ustawa wprowadzająca i określająca odpowiedzialność za porządek, czystość w gminach.

Jeżeli, ktoś z Was tej Ustawy nie przeczytał o prawdę mówiąc nie powinien tu dyskutować.

Ustawa jako taka jest zła .Walka idzie o jej zmianę .Aby dać szansę przetrwania małym lokalnym firmom .Aby dać samorządom absolutną dowolność co do formy wyceny i wysokości opłat.W sejmie zgłoszone są w tej sprawie poprawki.

29 grudnia 2012r. o 9:57
Ja przeczytałem tą Ustawę mimo, że ma około 100 stron i moim zdaniem, jest bardzo dobrą Ustawą, znosi monopol samorządu na wywóz i gospodarowanie śmieciami, ale to nie jest najważniejsze, Samorząd od dnia wejścia tej Ustawy jest odpowiedzialny za porządek i czystość w mieście i gminie.

Co według Was jest złe, ale podajcie konkrety, który paragraf tej Ustawy o tym mówi i dlaczego jest zły?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 grudnia 2012r. o 10:19
~zorientowany napisał(a): Ja przeczytałem tą Ustawę mimo, że ma około 100 stron i moim zdaniem, jest bardzo dobrą Ustawą, znosi monopol samorządu na wywóz i gospodarowanie śmieciami, ale to nie jest najważniejsze, Samorząd od dnia wejścia tej Ustawy jest odpowiedzialny za porządek i czystość w mieście i gminie.

Co według Was jest złe, ale podajcie konkrety, który paragraf tej Ustawy o tym mówi i dlaczego jest zły?
>

Forma zapisu preferuje wielkie firmy / prawdopodobnie niemieckie / małe lokalne podmioty nie mają szans z góry.To tak jak by an chciał otworzyć na wsi aptekę a jedynym warunkiem było by posiadanie już sieci 50 ciu aptek.Pod tym względem ustawa jest zła.Gdyby dawała lokalnym samorządom swobodę wyboru nie doszło by do takich sytuacji.

29 grudnia 2012r. o 10:28
Prawdopodobnie niemieckie?, to znowu grasz sprawą Niemiec, straszysz jak PiS Niemcami, nieładnie Przemysławie. Ruch Palikota straszy Niemcami? Niepojęte.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 grudnia 2012r. o 10:34
~zorientowany napisał(a): Prawdopodobnie niemieckie?, to znowu grasz sprawą Niemiec, straszysz jak PiS Niemcami, nieładnie Przemysławie. Ruch Palikota straszy Niemcami? Niepojęte.
>

Niekomfortowo rozmawia się z anonimami.Nikogo nie straszę.Użyłem jedynie logiki.Kto w pobliżu granicy dysponuje kapitałem? Zapraszam do jawnej polemiki .Nie ma się czego wstydzić

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.