falco napisał(a): a co ty tu nazywasz ,,pyskówką,, :D
to że sobie kpię i wyszydzam ,,poronione,,pomysły na walkę z wiatrakami...
to że piszę to co myślę?
zawsze tak było i tak pozostanie... :P
nie ma tutaj ani jednego tematu do dyskusji ,bo każdy z nich prędzej czy pózniej sprowadza się do bełkotu czy to politycznego czy wyznaniowego :)
tu mamy ,,konstruktywnie dyskutować,,?
utopia... :D
Dzisiaj dnia 28 grudnia 2012 roku o godzinie 12 odbędzie się w ratuszowej Sali Rajców posiedzenie Rady Miasta .Z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać że rozpatrywana będzie sprawa sposobu i wielkości zapłaty za wywóz śmieci.Było by wskazane aby na to posiedzenie w roli obserwatorów udali się po pierwsze mieszkańcy.Wszystko zależy od decyzji Rady miasta.
Do tej pory koszt za jeden kubeł w zabudowie jednorodzinnej wynosił 40zł po posiedzeniu Rady okaże się dokąd zmierzamy .
Posiedzenie Rady Miasta się odbyło .Wyniosłem z niego bardzo pozytywne wrażenie.Po pierwsze zaproponowana cena dla Bolesławian skutkuje niezbyt znaczną podwyżką opłat a po drugi Rada Miasta oraz Pan Prezydent jednoznacznie poddali krytyce całą ustawę śmieciową określając ją jako legislacyjny gniot .
Taka postawa napawa optymizmem.Po raz pierwszy poczułem namacalną troskę zarówno o po pierwsze mieszkańców jak i lokalną firmę MZGK.W takich przypadkach władze miasta mogą liczyć na zdecydowane poparcie Ruchu Palikota w powiecie Bolesławieckim oraz na szczeblu centralnym.
Ponad to dowiedziałem się że ta ustawa zostanie oprotestowana w sejmie.Już do laski marszałkowskiej wpłynęły dwa projekty noweli .Miejmy nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek i polscy posłowie nie dopuszczą do likwidacji lokalnych firm oczyszczania miast.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.