Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
2900
#falco nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 15:57
zapewne zaraz ktoś zaproponuje spotkanie albo wejdzie Ci na priw :D
oczekujesz odpowiedzi?....Massi też na nią czeka ...hehehe
nie wymagajcie zbyt wiele... :D :D :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 16:02
Nie kracz Papugo , wierzę w ludzi :D Czekaj , są jakieś dwie wiadomości na PRV , idę zobaczyć :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 22:00
no i widzę du....a :D
wcieło ,,pannę,,
ktośzdobył jego IP i teraz ,,panna,, zapewne się pakuje :D
...ciepłych gatek i szczoteczki nie zapomnij... ;)
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
5413
#Przemyslaw nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:29
falco napisał(a): no i widzę du....a :D
wcieło ,,pannę,,
>

Zamiast robić z siebie niedorozwiniętego proszę pisać na temat .Kto za ile i gdzie ma wywozić produkowane przez nas śmieci ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:40
falco napisał(a): no i widzę du....a :D
wcieło ,,pannę,,

Chciałbyś :D

Nie mam nic przeciwko temu , aby pozostało tak , jak jest Przemuś ... może lekki wzrost społecznej kontroli , ale nie zmiana formy własności.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9879
#panda nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:56
Pannazdzieckiem napisał(a):

Nie mam nic przeciwko temu , aby pozostało tak , jak jest Przemuś ... może lekki wzrost społecznej kontroli , ale nie zmiana formy własności.

Dokładnie tak! Już blisko 700 gmin ma wątpliwości. PO by chciało pewnie rozpieprzyć firmy komunalne, ludzi na bezrobocie, sprzęt wyprzedać i sprowadzić firmy niemieckie?!

Uważam, że trzeba bronić naszej firmy komunalnej! Wszelkie prywatyzacje doprowadzą do podwyżek. Prędzej czy później zawsze tak jest!
~pietrek1 niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 13:10
panda napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):

Dokładnie tak! Już blisko 700 gmin ma wątpliwości. PO by chciało pewnie rozpieprzyć firmy komunalne, ludzi na bezrobocie, sprzęt wyprzedać i sprowadzić firmy niemieckie?!

Uważam, że trzeba bronić naszej firmy komunalnej! Wszelkie prywatyzacje doprowadzą do podwyżek. Prędzej czy później zawsze tak jest!

nie masz racji. W Niemczech w zeszłym roku zrobiono dokładnie odwrotną reformę rynku śmieciowego niż w Polsce. Uwolniono w 100% rynek. Szacowano, ze Niemcy, jako społeczeństwo, zaoszczędzili na tym około miliarda euro w zeszłym roku. Wieksza konkurencja, mniejsze opłaty. I wali mnie, czy moje śmieci będzie wywoziła firma zza Nysy Łużyckiej, czy Pan Henio z ZGKiM-u. Ważne jest ile mi ubędzie z portfela.
9879
#panda nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 13:28
~pietrek1 napisał(a):

nie masz racji. W Niemczech w zeszłym roku zrobiono dokładnie odwrotną reformę rynku śmieciowego niż w Polsce. Uwolniono w 100% rynek. Szacowano, ze Niemcy, jako społeczeństwo, zaoszczędzili na tym około miliarda euro w zeszłym roku. Wieksza konkurencja, mniejsze opłaty. I wali mnie, czy moje śmieci będzie wywoziła firma zza Nysy Łużyckiej, czy Pan Henio z ZGKiM-u. Ważne jest ile mi ubędzie z portfela.

Niemcy jako społeczeństwo? więc w skali kraju! My dopiero zaczynamy regulować, reformować tę branżę. Jestem za ekologią i jak największym wykorzystaniem "bogactwa" w śmieciach. Lecz róbmy to z rozsądkiem. Nie niszczmy naszych rodzimych firm. Prędzej czy później, w ten, czy też inny sposób, czyli bezpośredni czy pośredni... opanowanie rynku śmieciowego przez firmy z za Nysy, będzie nas kosztować znacznie więcej niż gdybyśmy sami się tym zajęli :) więc i Ty zapłacisz przez to więcej! Nikt nie będzie setki kilometrów woził śmieci za friko! ponadto ktoś, firmy prywatne będą chciały na tym zrobić interes, czyli kosić kapuchę! widzę, że brakuje Ci szerszego spojrzenia na ten temat. :) Każda prywatyzacja naszej miejskiej firmy doprowadzi do podwyżek, prosta ekonomia temu dowodzi.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.