Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~ niezalogowany
20 marca 2013r. o 16:10
w przysłanym formularzu z UM nic nie pisze o kilku pojemnikach na posesjach prywatnych. dotyczą one nieruchomości niezamieszkałych : szkoły, restauracje, szpitale ...

selektywne zbieranie śmieci może odbywać się chyba w tanich lub darmowych workach mzgk
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~s niezalogowany
20 marca 2013r. o 17:04
adi napisał(a): Czy znikną śmieci w lasach? - tam się wywala całe przyczepy śmieci i gruzu, a za taką wywózkę i tak trzeba dodatkowo zapłacić.

Na nowych prorodzinnych warunkach będę płacił o ok. 700zł rocznie więcej (mam 3 dzieci). Skąd taka podwyżka?

Czy jest w Bolesławcu jakiś protest przeciw tej kradzieży? Posiadam zardzewiałą taczkę i z chęcią przewiozę nią pewnego Piotrusia co mi zawiadomienie wysłał.

a co ma 'pewien Piotruś" do tego?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
23 marca 2013r. o 17:58
adi napisał(a): Czy znikną śmieci w lasach? - tam się wywala całe przyczepy śmieci i gruzu, a za taką wywózkę i tak trzeba dodatkowo zapłacić.
Na nowych prorodzinnych warunkach będę płacił o ok. 700zł rocznie więcej (mam 3 dzieci). Skąd taka podwyżka?
Czy jest w Bolesławcu jakiś protest przeciw tej kradzieży? Posiadam zardzewiałą taczkę i z chęcią przewiozę nią pewnego Piotrusia co mi zawiadomienie wysłał.

Nowa ustawa z całą pewnością nie zlikwiduje dzikich wysypisk.W obecnej postaci nie ma możliwości aby ludzie ,którzy raz na jakiś czas posiadają śmieci w ilości przerastającej pojemność posiadanego pojemnika mieli możliwość jak i gdzie pozbyć się niechcianej nadwyżki.Miastom powinno rozstawić w kilku punktach wielkie kontenery do dyspozycji ludności.Jak wiadomo płacić za wywóz muszą wszyscy .

Zmoderowano 23.03.2013 godz.21:58 - powód: korekta cytowania (moderator)

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~? niezalogowany
24 marca 2013r. o 12:35
a w jaki sposób ja mam chronić swój pojemnik na śmieci jeśli boks śmietnikowy dostępny dla wszystkich.??
~Jam niezalogowany
24 marca 2013r. o 16:22
Ja też mam trójkę dzieci, zatem nie wiem jak to wszystko ogarnąć, utrzymać.... brak pomocy od państwa, leki i służba zdrowia droga, oboje musimy pracować aby przetrwać, zero wsparcia .....coraz częściej zastanawiamy się nad emigracją, niestety :(
~ niezalogowany
27 marca 2013r. o 8:22
Sprawa wygląda tak:
Jako wspólnota płaciliśmy 8 zł i śmieci (niesegregowane) były zabierane 2 x w tygodniu do Jeleniej Góry w firmie SIMEKO, a teraz ma być 15 zł i 1 raz w tygodniu i firma z Bolesławca gdzie ma MONOPOL. A skoro MONOPOL to za rok jeszcze podniosą stawkę.

Nie ma na to zgody! Trzeba by zwołać ludzi do strajku! Kto ustalił te stawki ?

Włądza za to zapłaci przy kolejnych wyborach

Z Ł O D Z I E J S T W O!
5413
#Przemyslaw nieaktywny
27 marca 2013r. o 10:19
Jeśli władze miasta dotrzymają słowa i nie będą manipulowały przy cenie za dzierżawę pojemników wzrost cen będzie niezbyt duży.Jednak jest dalece prawdopodobne że dobro mieszkańców nie jest brane pod uwagę i każdemu opłata wzrośnie około 50 % .

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Samosia niezalogowany
27 marca 2013r. o 14:34
~ napisał(a):

selektywne zbieranie śmieci może odbywać się chyba w tanich lub darmowych workach mzgk

Wyprowadzę z błędu - rozwiązujesz umowę z MZGK, więc nie masz od nich worków za darmo.

Musisz sobie kupić:
- pojemniki na selektywną segregację
- bądź worki na odpady

Nie mogą to być normalne worki śmieciowe - muszą mieć odpowiednie kolory.

Kosz na śmieci inne będziesz dzierżawił od firmy, która zajmie się wywożeniem śmieci...

Czyli płacisz za ilość osób (nieważne czy dziecko ma miesiąc, jest wedle naszych urzędników potencjalnym śmiecicielem), za dzierżawę kosza na inne odpady i za worki/kosze na segregowane odpady... Świetnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza