Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~ niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 20:08
Jak tam podwyżka 50% Panie Przemysławie ? :D
Wkleja Pan te swoje dokumenty w celu uwiarygodnienia, czy podkuli Pan ogon i będzie pisał nie na temat ? :]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Agnieszka niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 22:31
Ja tam uważam, że jak zwykle po DUPIE dostaną rodziny wielodzietne, tam gdzie tylko jeden rodzic pracuje , a drugi wychowuje dzieci. Sama mam troje dzieci i do tej pory wystarczał mi kubeł za 40,10 zł i to zapełniałam go razem z moją siostrą , która również ma troje dzieci z tym , że ona sama je wychowuje!!! pytam więc kto na tym zarabia , a kto traci ?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
4 kwietnia 2013r. o 23:03
Utożsamiam się z tą opinią .Jedynym sprawiedliwym sposobem wyceny była by ilość wytwarzanych śmieci.
Ile kubłów zapełniam tyle płacę .Jednak to okazuje się zbyt trudne .Ustawodawca nawet nie chciał brać takiego systemu pod uwagę.
Znaczy się wszystko wskazuje na fakt że jego intencje były czysto fiskalne a nie ukierunkowane na troskę o ludzi i środowisko.
RODZINY WIELODZIETNE BĘDĄ PIERWSZĄ OFIARĄ TEGO SYSTEMU.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~mir.ko niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 23:10
Przemyslaw napisał(a):
~mir.ko napisał(a): z tego co rozumiem nie jest wymagane posiadanie więcej niż jednego kubła by wybrać opcje segregacji. można korzystać z miejskich kontenerów. mało kto postawi pd domem pare koszy
>

Taka postawa zostanie z pewnością uznana jako brak segregacji.
Dobrze było by aby jednoznacznie określono co rozumiane jest jako segregacja i jak powinna być realizowana.

u mnie tak to bedzie wygladac. zgodnie z prawem.

-------------------------------------------------------------------
w Polkowicach stawke okreslono na 14.50 . firmy jeszcze nie ma wybranej ale juz przewidziano ze bedzie strata. ale mieszkancy mogą spać spokojnie. przez dwla lata cena bedzie stala a straty pokryje budzet. polska ekonomia
2884
ela
4 kwietnia 2013r. o 23:15
~falko napisał(a): Prawdopodobnie pojemniki naśmieci będzie można dzierżawić po 1 zł za sztukę.

Nie wiem jak to będzie wygladało. Ma naszym podwórku nie ma nawet pojemników na szkło papier i plastik. Jeżeli np.150 lokatorów z kilku kamienic będzie chciało segregowac, to obstawią całe podwórko i część ulicy. Może to będzie się trzymało w workach na klatkach schodowych ?? Po co te deklaracje? Jestem najemcą mieszkania i w MZGM wiedzą ile mieszka osób, bo naliczają mi co miesiąc za wywóz nieczystości. Czy to będzie opłata dodatkowa, czy tylko podwyżka ??
~mir.ko niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 23:25
to ze pojemniki w domkach jednorodzinnych nie są wymagane to jasne jak słońce peru. działki nie były projektowane z miejscami mogace je pomiecić. jesli urzednik kiedys zatwierdzil taki projekt jak mozna teraz wymagac stawianie kilku pojemnikow. gdzie ? wielu ma probme z postawieniem jednego kosza
~mir.ko niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 23:31
Przemyslaw napisał(a):
Taka postawa zostanie z pewnością uznana jako brak segregacji.

ponadto co juz napisalem odnosnie tego dodam ze w blokach tez maja opcje lub nie , segregacji i nie musza miec pojemnikow. kto i kiedy ich sprawdzi ?
~Zbigniew niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 9:30
Ta cała ustawa wręcz zachęca właścicieli domków jednorodzinnych do nie segregowania śmieci - bo jest to opcja bardzo tania. Bo w imię czego ktoś ma się spinać i dodatkowo płacić za to haracz.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy