Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~ niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 9:43
Może wystarczy mieć 3 dodatkowe worki do segregacji i trzymać je w miejscu wygodnym dla siebie (piwnica, garaż), a w dzień wywozu po prostu wystawiać na chodnik?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
5 kwietnia 2013r. o 10:34
Administracja nakazuje mieszkańcom do składania deklaracji odnośnie odbioru śmieci.
Moim zdaniem tu tkwi problem.W chwili gdy mieszkańcy zechcą oprotestować tą usługę otrzymają odpowiedź że sami złożyli deklarację.
Tymczasem dalej nierozstrzygnięta pozostaje kwestia wyboru częstotliwości odbioru śmieci z pod posesji.
Jak ju pisałem w chwili gdy zaczniemy segregację znacznie zmniejszy się zapotrzebowanie na cotygodniowy wywóz.Jeśli władze miasta myślą o interesie mieszkańców powinny się nad tym problemem pochylić .

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10582
#Kolec nieaktywny
5 kwietnia 2013r. o 10:57
Przemyslaw napisał(a): Administracja nakazuje mieszkańcom do składania deklaracji odnośnie odbioru śmieci.
Moim zdaniem tu tkwi problem.W chwili gdy mieszkańcy zechcą oprotestować tą usługę otrzymają odpowiedź że sami złożyli deklarację.
Tymczasem dalej nierozstrzygnięta pozostaje kwestia wyboru częstotliwości odbioru śmieci z pod posesji.
Jak ju pisałem w chwili gdy zaczniemy segregację znacznie zmniejszy się zapotrzebowanie na cotygodniowy wywóz.Jeśli władze miasta myślą o interesie mieszkańców powinny się nad tym problemem pochylić .

Masz Pan jakieś konkretne propozycje?
~blu niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 11:17
Zorganizujmy protest , demonstrację nie wiem nie dajmy się tak traktować to złodziejstwo jet. Kiedyś ludzie potrafili wyjść na ulice i demonstrować swoje niezadowolenie. Wszędzie na świecie sa protesty ludzie maja dość tyle że nasza zakłamana telewizja serwuje nam idiotyczne wiadomości i odmóżdżające. Ostatnio śledzę

Max Kolonko - mówię jak jest . Posłuchajcie jakie on ma wiadomości , to nie wiem czy u nas nie jest gorsza propaganda niż w Korei Pułnocnej
5413
#Przemyslaw nieaktywny
5 kwietnia 2013r. o 12:52
Interesującym wydaje się pytanie co wyniknie jeśli ktoś nie zechce podpisać umowy z samorządem w sprawie wywozu śmieci.Sam wyniesie posegregowane odpady do pojemników rozstawionych w mieście a odpady organiczne zagospodaruje we własnym ogrodzie ?
Jakie decyzje administracyjne przewidziane są dla osób , które nie podpiszą umowy?
Czy istnieją dla tych ludzi rozwiązania alternatywne ?
/ nie jest to z mojej strony ani propozycja ani zarzut wobec kogokolwiek .Jest to jedynie poddane pod dyskusję wycinek problemu /

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 13:16
Przemyslaw napisał(a): Interesującym wydaje się pytanie co wyniknie jeśli ktoś nie zechce podpisać umowy z samorządem w sprawie wywozu śmieci.Sam wyniesie posegregowane odpady do pojemników rozstawionych w mieście a odpady organiczne zagospodaruje we własnym ogrodzie ?
Jakie decyzje administracyjne przewidziane są dla osób , które nie podpiszą umowy?
Czy istnieją dla tych ludzi rozwiązania alternatywne ?
/ nie jest to z mojej strony ani propozycja ani zarzut wobec kogokolwiek .Jest to jedynie poddane pod dyskusję wycinek problemu /

Nie wiem po co wypisujesz ten spam, jesteś ciekawy, idź zapytaj, dlaeko nie masz, przynajmniej trochę świeżego powietrza złapiesz. A nie siejesz w dalszym ciągu propagandę.
Nawet mogę Ci pożyczyć telefon jak szkoda Ci kasy aby tam zadzwonić :>
~ niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 13:24
Wiecznie masz problem człowieku, jak nie z podwyżkami to ze śmieciami. Jak ktoś zada Ci pytanie w związku z twoimi bolączkami to zaraz podkulasz ogon i chowasz się do budy.
Więc popatrz Panie Przemysławie jak Pan wygląda w takiej sytuacji.
~Romek niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 16:57
nadmieniam ze za czasuw komunistycznych byly skupowane surowce wturne i na smietnikach nie mozna bylo znalesc surowca wturnego ??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.