Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~ niezalogowany
1 lipca 2013r. o 14:44
Dzisiaj rano śmieci zabrali, jak co tydzień, kubeł zostawili. Nic się na razie nie zmieniło, tylko nowej umowy nie ma i nie wiadomo, komu teraz płacić za wywóz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 lipca 2013r. o 14:48
~moje śmieci mój problem napisał(a): A co z umową o wywóz śmieci, starą musieliśmy wypowiedzieć. Z kim teraz podpisywać, czy deklaracja wystarczy. Czy zabiorą mi kubeł i mam zapylać po nowy? Nikt nic nie wie, a może tylko ja?

umowe starą trzeba wypowiedziec. u mnie tak bylo. strach sie bac co bedzie w przeciwqnym przypadku :) mimo ze podmiot sie nie zmienia
5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 lipca 2013r. o 14:58
W zabudowie jednorodzinnej dużo łatwiej będzie kontrolować segregację odpadów , niestety w blokowiskach będzie tak jak w artykule poniżej.
http://zakochana-kobieta.blog.onet.pl/2013/06/26/smiecia-naszego-powszedniego/

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
1 lipca 2013r. o 16:10
~ napisał(a):
~moje śmieci mój problem napisał(a): A co z umową o wywóz śmieci, starą musieliśmy wypowiedzieć. Z kim teraz podpisywać, czy deklaracja wystarczy. Czy zabiorą mi kubeł i mam zapylać po nowy? Nikt nic nie wie, a może tylko ja?

umowe starą trzeba wypowiedziec. u mnie tak bylo. strach sie bac co bedzie w przeciwqnym przypadku :) mimo ze podmiot sie nie zmienia

Skoro umowa nie została wypowiedziana tzn że obowiązuje. Jak obowiązuje to firma niech przyjeżdża i zabiera w innym dniu niż zleconym przez Gminę. Jak nie przyjedzie mimo, że umowa obowiązuje to nie ma żadnych powodów aby płacić za niezrealizowaną usługę.
~ niezalogowany
1 lipca 2013r. o 16:35
Gmina Bolesławiec przysłała list na dom z indywidualnym kontem, na które nalezy dokonywać wpłat za śmieci
~harmonogram? niezalogowany
1 lipca 2013r. o 16:40
Opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi zebranymi na terenie nieruchomości, uiszcza się w odstępach miesięcznych, do 15 – go każdego miesiąca, począwszy od miesiąca sierpnia 2013 r.

Kiedy wystawić pojemniki do ich opróżnienia przez firmę odbierającą odpady?

Właściciel nieruchomości wystawia pojemniki w dniu wywozu, w terminach zgodnych z harmonogramem odbioru odpadów.Na stronie internetowej Urzędu Miasta Bolesławiec ogłaszane będą informacje dotyczące harmonogramu odbioru odpadów komunalnych oraz miejsc i godzin przyjmowania odpadów komunalnych przez Centralny Punkt Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych oraz szczegółowej charakterystyki tych odpadów. Pierwsze ogłoszenie ukaże się w czerwcu 2013 r.

Harmonogram odbioru odpadów komunalnych zostanie również dostarczony do właścicieli domów jednorodzinnych, otrzymają go również zarządcy nieruchomości.
~moje śmieci mój problem niezalogowany
1 lipca 2013r. o 21:09
Przemyslaw napisał(a): W zabudowie jednorodzinnej dużo łatwiej będzie kontrolować segregację odpadów , niestety w blokowiskach będzie tak jak w artykule poniżej.
http://zakochana-kobieta.blog.onet.pl/2013/06/26/smiecia-naszego-powszedniego/
.
No nie całkiem. Mój kubeł jest ogólnodostępny, więc nie ma pewności, że nie znajde w nim czegoś co do mnie nie należało.
~ niezalogowany
1 lipca 2013r. o 21:37
Będziecie kubły na łańcuch i kłódkę zamykać.Proste. ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza