Ksieza czy jak kto woli panowie w kieckach zrobili sobie z kosciola spolke zoo!na mszy nie ma nic innego jak dajcie na dach bo popsuty albo cos trzeba znow kupic moje dziecko szlo w 2012 do 1 komuni sw nie dosc ze ksiadz zdoil nas na przygotowaniach czyli swiece ksiazeczki rozance lancuszki obrazki itp to na koniec trzeb bylo sie sciapnac dla jego mosci po 150 zl na prezent razy 70 dzieci prose rozwiazanie po drugi zmuszal dzieci i rodzicow do chodzenia na dziwne msze w okresie zimowym i to puzna poranie zameldowanie sie w kosciele bylo rownoznaczne z niedopuszczeniem do sakramentu wiekszosc dzieci znienawidzila ksiedza i kosciol to jest katolicyzm??presja naciskani i pieniadze!!co to jest?????
Rozmowa dwóch kloszardów.
Ty wyobraź sobie że wczoraj wszedłem do kościoła i wiesz co, jakie tam jest oszustwo. Było tam dużo ludzi, którzy zrobili zrzutkę, ale z tego co widziałem to tylko jeden pił.
Wg mnie kler to państwo w państwie. Nie płacą podatków, teoretycznie nie pchają się do polityki, a praktycznie to każdy wie jak jest, a już szlag mnie trafia gdy w tv jest program na temat życia rodzinnego, sexu itp. i ksiądz jest tam za eksperta. A wystarczy żeby każdy zatrudniony wypełniając kwestionariusz deklarował że jest tego a tego wyznania i deklaruję tyle a tyle na wiarę. Wówczas wiadomo było by ilu jest wierzących i jakie teoretycznie ma dochody, przynajmniej z tego tytułu.
Pamiętam jak walczyli, aby religię przenieść do szkół, że oni nie chcą za to zapłaty. A gdy już to przeforsowali, to szybko zaczęli upominać się o zapłatę, bo przecież oni też nauczają. Z tego co słyszałem to teraz mają płacone i z MEN-u i z kurii. Potem poszły dalsze wymagania i wiecznie im mało.
#Glaucopsyche nieaktywny 20 stycznia 2013r. o 10:04
Kościół jako budynek nie przeszadza mi zupełnie ale jak Wojciech z łasickiej zaczął o północy (...) dzonami to poczułem wielką potrzebę posiadania granata...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.