Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
11445
PanM
11 marca 2017r. o 14:57
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a): Miesięcznice ważniejsze niż los Polaków ?

Unijna kasa ok reszta nie.
Jaki związek mają miesięcznice z losem Polaków , - czy mogę prosić o logiczne wyjaśnienie - Lucjan Złotkowski . Kogo jak kogo ale Pana Panie Przemku nie podejrzewałem o kompleks niższości wobec dyktatorskich zapędów Niemiec , Francji i Włoch .

Panie Lucjanie -- te miesięcznice , po pierwsze kosztują , po drugie odciągają służby prewencji z czynności do których są powołane a po trzecie wywołują zbędne napięcie i emocje pomiędzy ludźmi o różnych światopoglądach i sympatiach politycznych.
Już wspominałem -- władzę w Polsce ma ten kto posiada publiczne miejsca pracy.A to Panie Lucjanie bez względu kto jest u władzy rodzi patologie i koterie.Moja dezaprobata nie obejmuje PiS jako takiego , obejmuje system partyjny władzy.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
11 marca 2017r. o 15:45
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Jaki związek mają miesięcznice z losem Polaków , - czy mogę prosić o logiczne wyjaśnienie - Lucjan Złotkowski . Kogo jak kogo ale Pana Panie Przemku nie podejrzewałem o kompleks niższości wobec dyktatorskich zapędów Niemiec , Francji i Włoch .

Panie Lucjanie -- te miesięcznice , po pierwsze kosztują , po drugie odciągają służby prewencji z czynności do których są powołane a po trzecie wywołują zbędne napięcie i emocje pomiędzy ludźmi o różnych światopoglądach i sympatiach politycznych.
Już wspominałem -- władzę w Polsce ma ten kto posiada publiczne miejsca pracy.A to Panie Lucjanie bez względu kto jest u władzy rodzi patologie i koterie.Moja dezaprobata nie obejmuje PiS jako takiego , obejmuje system partyjny władzy.
Idąc tropem Pańskiego rozumowania należałoby wprowadzić całkowity zakaz wszelkich manifestacji , wszystkie są ochraniane , i wywołują emocje , u jednych pozytywne u drugich negatywne . Z drugą częścią wywodu mogę się zgodzić , tylko jak przekonać społeczeństwo aby powiedziało partiom już dziękujemy . Kukiz 15 nie pobierają dotacji określają się jako oddolny ruch społeczny a balansują na granicy 10% poparcia .
~~ niezalogowany
11 marca 2017r. o 15:54
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Panie Lucjanie -- te miesięcznice , po pierwsze kosztują , po drugie odciągają
służby prewencji z czynności do których są powołane a po trzecie wywołują zbędne napięcie i emocje pomiędzy ludźmi o różnych światopoglądach i sympatiach politycznych.
Idąc tropem Pańskiego rozumowania należałoby wprowadzić całkowity zakaz wszelkich manifestacji , wszystkie są ochraniane , i wywołują emocje , u jednych pozytywne u drugich negatywne . Z drugą częścią wywodu mogę się zgodzić , tylko jak przekonać społeczeństwo aby powiedziało partiom już dziękujemy . Kukiz 15 nie pobierają dotacji określają się jako oddolny ruch społeczny a balansują na granicy 10% poparcia .

Dla przykładu podam Ci że sama kilku dniowa kampania Sariusz -Wolskiego kosztowała nas Podatników 1 Milion zł.
14240
M21W2
11 marca 2017r. o 16:03
~~ napisał(a):
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Panie Lucjanie -- te miesięcznice , po pierwsze kosztują , po drugie odciągają
służby prewencji z czynności do których są powołane a po trzecie wywołują zbędne napięcie i emocje pomiędzy ludźmi o różnych światopoglądach i sympatiach politycznych.

Dla przykładu podam Ci że sama kilku dniowa kampania Sariusz -Wolskiego kosztowała nas Podatników 1 Milion zł.
Dotacje z naszych podatków to nie tylko ten milion - to dziesiątki milionów , chyba to nie jest dla Ciebie nowością że za wszystkie kampanie płacą podatnicy .
~~Czyż niezalogowany
11 marca 2017r. o 18:42
Kolejna miesiecznica ma być na wypasie zorganizowana za gruby hajs przez ministerstwo kultury. Szkoda że jeszcze nie mamy Ministerstwa Szamba.
11445
PanM
11 marca 2017r. o 22:22
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a):

Panie Lucjanie --
Idąc tropem Pańskiego rozumowania należałoby wprowadzić całkowity zakaz wszelkich manifestacji .

Panie Lucjanie , inną wymowę ma protest nic nie znaczącej legislacyjnie opozycji / tak jak kiedyś Ruch Palikota / a inną partia rządząca demonstrująca z pozycji siły i wywołująca kontrowersje polityczne lub światopoglądowe.

Raz jeszcze przypominam -- obywatele żyją przede wszystkim z pracy, czym mniej obciążona podatkami tym wyższy poziom życia pracowników i właścicieli firm.
Socjalizm zabija motywacje i kreatywność.
Po co pracować gdy ktoś daje z darmo ? [img=1489267362_owvwjgj.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Zibi niezalogowany
11 marca 2017r. o 22:27
A ja zagłosuję na Nowoczesną wbrew wszystkiemu co tu napiszcie.
~~ niezalogowany
11 marca 2017r. o 22:29
Mi też się podoba Petru, bardzo fajny chłopak.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza