Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zakaz wyprzedzania na A4
~Pięknie HAHA niezalogowany
4 lutego 2013r. o 19:56
Bardzo dobrze te (...)z tirów nie będą jeździć obok siebie i nie będą już zagracać przejazdu. BRAWO BRAWO BRAWO .

Zmoderowano 04.02.2013 godz.20:53 - powód: złośliwości (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
217
#Anonim217 nieaktywny
4 lutego 2013r. o 20:01
~Pięknie HAHA napisał(a): Bardzo dobrze te buraki z tirów nie będą jeździć obok siebie i nie będą już zagracać przejazdu. BRAWO BRAWO BRAWO .
zapomnij. Przejedź się do Wrocławia to zobaczysz ilu przestrzega zakazu
~xyz niezalogowany
4 lutego 2013r. o 20:24
Dzisiaj jechałem busem od strony Strzegomia i myślałem że się zatrzymam i wyciągnę z kabiny kierowcę TIRA i wystrzelam go po pysku jadąc przez wioski zwalniałem do 50n/h a ten Idiota z tyłu trąbił i mrugał mi światłami .A co do Autostrady to nadal wolna amerykanka Tiry wyprzedzają się na całym zabronionym odcinku.
4617
#arti29 nieaktywny
4 lutego 2013r. o 20:34
zapomnij. Przejedź się do Wrocławia to zobaczysz ilu przestrzega zakazu

Jak wprowadzili zakaz to pewnie w niedługim czasie pojawią się tam nieoznakowane radiowozy policji lub ITD żeby ściągnąć danine na rzecz państwa . Inna kwestia iż zakaz ten ma sens , bo jak już tu kilku bolecnautów wspomniało najczęściej jest to wyprzedzanie na zasadziie jadę 2 km szybciej więc go wyprzedzę , co z tego że zajmie to kilka km :]

Chwytaj dzień :)
217
#Anonim217 nieaktywny
4 lutego 2013r. o 21:17
mody chyba dzisiaj nie ogarniaja ;)
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 21:19
tieri napisał(a): mody chyba dzisiaj nie ogarniaja ;)

Czego??Tego , że zamieszczasz dwa razy ten sam post?? :P
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 22:30
U nas to jeszcze git ja jechałem ostatnio przez Czechy prawie zmuszony 90km/h busem ciężarowym śnieg sypał autostrada biała a te pi.....one ciężarówy trąbiła i na........ły światłami tam 100/110 to jest normalne :| dodam że na pewno jechałem prawym pasem :D
~młody niezalogowany
5 lutego 2013r. o 0:53
jak czytam wasze opinie to chciałbym aby kierowcy się zamienili, ale w sensie pojazdami... Nich kierowca osobówki siądzie za kierownice "tir-a" na takich samych warunkach, czyli odpowiedzialność za spóźnienia dostaw, za stan pojazdu, za przepały..., a wtedy zobaczycie dlaczego jeden jedzie 2-3-5 oczek mniej niż kaganiec pozwala, a drugi na odcięciu. Ktoś pisał że kierowca przejechał 500 km o 20 min szybciej niż drugi, ale te 20 minut to na autostradzie jest ok. 20-25 km większego dystansu do pokonania. Było też "i po co to komu" a po to aby zdążyć na załadunek lub na rozładunek albo nawet do domu aby się wyspać jak człowiek a nie jak pies w budzie cały czas... Sam miałem taką sytuacje że wracając do domu ciężarówką w dzień rozpoczęcia zakazu tj 01.02.2013 20 km odcinek 20km przebyłem z prędkością ok. 70-75 km/h a po minięciu zakazu kierowca forda kugi oddalił się w nieznane autostradą. Ktoś pisze że ciężarówki jadą obok siebie przez X km, tak to prawda tirowcy nie są niewiniątkami ale łatwo można rozpoznać kto potrafi się zachować i odpuścić kilka oczek aby to sprawnie poszło. Zakazy wyprzedzania no ok. rozumiem urzędnicy GDDKIA nie jeździli ciężarówkami, ale dajcie jakiś parking chociaż pomiędzy Kostomłotami i Pietrzykowicami bo najbliższy jest na 166 km autostrady za zjazdem na Wrocław wschód - Strzelin nie licząc tego dzikusa na 142km a gdy braknie ci czasu przez tego komu się nie śpieszy i przeciągniesz "tacho" to ty zabulisz grubą kasę w razie kontroli ITD.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza