Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wskaż niebezpieczne miejsce
~Kaja niezalogowany
17 lutego 2013r. o 0:07
1.Jeżeli można to zgłaszam bardzo niebezpieczne miejsce trasa E297 na Lwówek. Brak pobocza drogi miedzy Suszkami i Włodzicami. Zadnego chodnika, idzie sie rowem. Jest tam pare domów, w których mieszka ponad 40 osób, w tym 10 dzieci. Ta droga jest jedyną drogą do przystanku, szkoły, kosciola, sklepu. Ponieważ jest to odcinek w miarę prosty kierowcy tam jezdza jak szaleni, wyprzedzają sie na trzeciego czego efektem jest wiele wypadków i stłuczek. Nie ma miesiaca zeby cos sie nie dzialo. Wszyscy w okolicy wiedza ze po tej drodze sie nie chodzi, ale bardzo to utrudnia zycie. Czesto przedzieramy sie przez las i krzaki. Jak ktos nas z Suszek chce odwiedzic to tez woli przejsc przez krzaki. Prosze zrobcie cos.
2. Niesmialo sugeruje swiatła dla pieszych na skzyzowaniu Karola Marki i Dzieci Wrzesni. Tam jest szkoła. Od strony Tyrankiewiczów kierowcy zwlaniaja bo jest wysepka i stoi tam rano policjant ale fajnie by było od Dzieci Wrzesni swiatla dla pieszych (takie właczane na żadanie)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4698
#mlody1 nieaktywny
17 lutego 2013r. o 9:13
zgadzam sie hemi z Toba !!!! proponowałbym jeszcze ustawic znak C-4 ,,nakaz jazdy w lewo za znakiem" w miejscu wyjadu z basenów orka(parking podziemny) na ul. Łukasiewicza! bardzo czesto jezdze ta droga i nagminnie widze pojazdy jadace pod prad ta ulica!
~jakis ktos niezalogowany
17 lutego 2013r. o 9:59
Nie wiem jak inni ale ja mam problem z przebudowanym skrzyżowaniem z wyspą centralną na Karola Miarki. Jadąc Kubika i chcąc skręcić w lewo w stronę urzędu miasta należy skręcić w prawo i łącznikiem zmienić kierunek ruchu o 180 stopni. Naturalnie należy ustąpić jadącym Karola miarki i moim zdaniem także tym z Tyrankiewiczów, bo wlatują na główną tak jak ja ale mam ich po prawej. NIGDY IM NIE USTĄPIŁEM BO ONI CZEKAJĄ AŻ JA PRZEJADĘ. Kiedyś ktoś nie zaczeka i będzie wielkie bum.
~jax01 niezalogowany
17 lutego 2013r. o 16:24
POPIERAM ! RONDO TAM ZRÓBCIE !!! ALBO CHOCIAŻ LUSTRO DAJCIE !!!!!
~ niezalogowany
17 lutego 2013r. o 16:31
~jax01 napisał(a): POPIERAM ! RONDO TAM ZRÓBCIE !!! ALBO CHOCIAŻ LUSTRO DAJCIE !!!!!

Mam na mysli wyjazd z Gdanskiej na wprost na Piaskową :|
3123
#Thor nieaktywny
17 lutego 2013r. o 18:04
~jakis ktos napisał(a): Jadąc Kubika i chcąc skręcić w lewo w stronę urzędu miasta należy skręcić w prawo i łącznikiem zmienić kierunek ruchu o 180 stopni. Naturalnie należy ustąpić jadącym Karola miarki i moim zdaniem także tym z Tyrankiewiczów, bo wlatują na główną tak jak ja ale mam ich po prawej.

Dojeżdżając do tego skrzyżowania, o strony ul. Kubika, musisz ustąpić pierwszeństwa jadącym od strony ul. Asnyka, bo jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu. Następnie, będąc już na skrzyżowaniu i chcąc skręcić w lewo, musisz ustąpić, jadącym ul. Karola Miarki (z twojej prawej strony), którzy też jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu.
Natomiast skręcając już w lewo, masz pierwszeństwo przed wjeżdżającymi na to skrzyżowanie, od strony Tyrankiewiczów, gdyż nadjeżdżają z drogi podporządkowanej i przed skrzyżowaniem mają znak ustąp pierwszeństwa przejazdu. Ty natomiast jesteś już na skrzyżowaniu, więc jadący z tej drogi, muszą ci ustąpić.
~ niezalogowany
17 lutego 2013r. o 18:27
(...) Policja szuka miejsca do postawienia fotoradaru a oni sami im te miejsca znajdują i jeszcze wierzą że ktoś chce im zrobić dobrze :D
Jak nigdy brakuje forsy na bezpieczeństwo dróg a wierzą że ktoś z dobrej woli chce pieniądze wydawać na rzeczy niepiarowskie :)

Zmoderowano 17.02.2013 godz.18:38 - powód: chamstwo (sentinel)
~KI niezalogowany
17 lutego 2013r. o 18:30
A ,,STOP,, Przy przejezdzie kolejowym między Kraśnikiem a ul. Modłową , też jest tylko do tego żeby panowie stali w krzakach i suszyli :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza