Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wskaż niebezpieczne miejsce
~jeti niezalogowany
15 lutego 2013r. o 19:57
Skrzyżowanie ulicy Zwycięztwa,a Al.Wojska Polskiego jadąc na wprost przez skrzyżowanie na ul.Okrzei prawa strona zero widoczności przez parkujące po prawej stronie na parkingu samochodów.Albo likwidacja tego parkingu lub postawienie lusterka będzie dobrym rozwiązaniem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
15 lutego 2013r. o 20:40
To niech teraz ktoś doniesie to tam, gdzie trzeba, gdyż:
"Nieprawidłowości należy zgłaszać telefonicznie pod numerem 75 6496 223 sekretariat Ruchu Drogowego, pok. 206 lub na adres e-mail [email protected] "
Wątpię, aby Wasze sugestie czytał ktoś zainteresowany
:D :D :D
~zacofany moher niezalogowany
15 lutego 2013r. o 20:42
~qwerty napisał(a): Pani/e zacofany moher takie pytanko: a to Policja stawia znaki, czy zarządca drogi?

"Oni" czyli władze. Nie interesuje mnie jako obywatela kto za co odpowiada. Interesuje mnie, by znaki były stawiane z sensem. I to państwo jest od tego - za to dostaje moje podatki. A tu się naraz okazuje, że władza mnie okrada z zarobków, a potem nie umie zrobić niczego porządnie.
hemi napisał(a):
Skoro zwykły mały garb w trosce o bezpieczeństwo jadących powoduje ustawienie znaku 30,to może na Tyrankiewiczów lub np.Staszica (gdzie nierównych łat i innych zapadlin jest masa) też dac 30 lub 20km/h.

Gdyby chodziło o bezpieczeństwo, to ten garb byłby NAPRAWIONY. Chodzi o to, by Cię oskubać, a Twoje bezpieczeństwo to oni mają gdzieś. Na Tyrankiewiczów nie ma gdzie Cię zatrzymać i wlepić mandat, więc po co się trudzić.
~xyz niezalogowany
15 lutego 2013r. o 22:17
Do PL

cyt. "ładnie przystrzyżony" co to oznacza wg. Pana(i)?

Zasłania i to jest fakt! Trzeba wyjechać prawie na środek ulicy aby sprawdzić, czy coś nie jedzie z prawej... Często auta z prawej jadą środkiem (kwestia zaparkowanych samochodów na chodniku).
Może jesteś właścicielem posesji i Tobie się podoba, jednak kierowcy cierpią..ale co tam Ciebie to interesuje. Ma być przecież ładnie.
~sonik niezalogowany
16 lutego 2013r. o 10:19
~KIEROWCA napisał(a): Duży problem jest z wyjazdem z ulicy gdańskiej w kierunku piaskowej, gdzie trzeba bardzo mocno się wychylić aby zobaczyć czy nic nie zjeżdża z garncarskiej. A wszystko przez postawiony budynek i płot odgradzający.

Wielka RACJA !
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
16 lutego 2013r. o 10:55
Jeżdżą sobie bez celu po mieście radiowozy patrolowe. Nie widzą niebezpiecznych miejsc? Głupiego oznakowania?

Lepiej jednak stanąć sprinterem po zmroku w zatoczce autobusowej przy ulicy Staroszkolnej i karać kierowców wyjeźdzających z Gałczyńskiego za niezatrzymanie przy znaku STOP, zamiast zgłosić zarządcy tę bezsensowną organizację ruchu na tym skrzyżowaniu.

Ostatnio sie nie przygladałem, ale na pewno ten znak stał kilka lat i pewnie wciąż stoi.
Znak z grupy uzupełniających F, za tunelem od strony ul. Tamka, w kierunku Kościuszki.
Znak, który tak na prawdę nie istnieje. Mało tego, rysunek na znaku jest tak oczywiscie sprzeczny, że twierdzę, iż zamawiał go dziwny czlowiek , dziwny czlowiek go wykonał, następnie kilku idiotów go wkopało i na końcu najwiekszy dziwny czlowiek odebrał.

A policja jeździ i nie widzi, za to organizuje "akcje" społeczne.

Dopisane 16.02.2013r. o godz. 10:55:

nie "dziwny" tylko I D I O T A.

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
16 lutego 2013r. o 10:57
~PL napisał(a):
~jan napisał(a): oś. kwiatowe żywopłot na ul. Sadowej koło magla ogranicza widoczność i to bardzo prosze zrobić z tym porządek
żywopłot rośnie na prywatnym gruncie jest ładnie przystrzyżony, a chcąc wjechać na Sadową z Tulipanowej bardziej powinna interesować Ciebie lewa strona. Prawa jest dobrze widoczna.

bzdura!!! jeżdżę tam tędy codziennie i nie jest ładnie przystrzyżony, a interesuje mnie lewa jak i tym bardziej prawa strona :|
4940
#rock4 nieaktywny
16 lutego 2013r. o 12:11
~ napisał(a): bzdura!!! jeżdżę tam tędy codziennie i nie jest ładnie przystrzyżony, a interesuje mnie lewa jak i tym bardziej prawa strona :|

To bierz nożyce i idź przystrzyż ładniej. Sorki, ale ktoś kupił działkę i ma prawo na niej posadzić to co jemu się podoba, pod warunkiem że nie jest to sprzeczne z obowiązującymi przepisami. Łatwo jest pisać pod adresem właściciela nieruchomości na której teoretycznie coś stoi i zasłania, ale zastanówcie się, przecież ktoś kiedyś wytyczał i sprzedał działkę o takim areale, czy nie powinniście mieć pretensji co w tak paskudny sposób zaprojektował dane osiedle / skrzyżowanie? Jeśli komuś przeszkadza wyjazd z danej ulicy z powodu (rzekomych) krzewów niech zwróci się do gminy/powiatu/zarządcy drogi aby ten wykupił teren od właściciela (np. 2-3metrów) przesunął granicę działki i dodatkowo pokrył koszty przesunięcia płotu... będzie po sprawie.

p.s. nie jestem właścicielem wspomnianej wyżej działki, ale wkurza mnie jak jeden drugiemu urządza podwórko nie mając do tego prawa.
p.s.2. najlepsze rozwiązanie podał Hemi - wkurza cię jakiś wyjazd? znajdź inną drogę dojazdu wtedy wszyscy będziemy zdrowsi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMA Media Expert zaprasza