Thor napisał(a): ~jakis ktos napisał(a): Jadąc Kubika i chcąc skręcić w lewo w stronę urzędu miasta należy skręcić w prawo i łącznikiem zmienić kierunek ruchu o 180 stopni. Naturalnie należy ustąpić jadącym Karola miarki i moim zdaniem także tym z Tyrankiewiczów, bo wlatują na główną tak jak ja ale mam ich po prawej.
Dojeżdżając do tego skrzyżowania, o strony ul. Kubika, musisz ustąpić pierwszeństwa jadącym od strony ul. Asnyka, bo jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu. Następnie, będąc już na skrzyżowaniu i chcąc skręcić w lewo, musisz ustąpić, jadącym ul. Karola Miarki (z twojej prawej strony), którzy też jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu.
Natomiast skręcając już w lewo, masz pierwszeństwo przed wjeżdżającymi na to skrzyżowanie, od strony Tyrankiewiczów, gdyż nadjeżdżają z drogi podporządkowanej i przed skrzyżowaniem mają znak ustąp pierwszeństwa przejazdu. Ty natomiast jesteś już na skrzyżowaniu, więc jadący z tej drogi, muszą ci ustąpić.
no właśnie i tu jest problem.jedni myślą tak jak "jakiś ktoś" inni jak "Thor" i dlatego tam często jest problem.
Ja ustępuję tym jadącym z Tyrankiewiczów, bo są po prawej stronie i w ogóle nie powinno się wjeżdzać na główną dopóki ci z Tyrankiewiczów nie pojadą.Tak mnie uczono na kursie.
Chętnie poznam opinię naszej drogówki na ten temat.