Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wskaż niebezpieczne miejsce
~ niezalogowany
17 lutego 2013r. o 18:54
Thor napisał(a):
~jakis ktos napisał(a): Jadąc Kubika i chcąc skręcić w lewo w stronę urzędu miasta należy skręcić w prawo i łącznikiem zmienić kierunek ruchu o 180 stopni. Naturalnie należy ustąpić jadącym Karola miarki i moim zdaniem także tym z Tyrankiewiczów, bo wlatują na główną tak jak ja ale mam ich po prawej.

Dojeżdżając do tego skrzyżowania, o strony ul. Kubika, musisz ustąpić pierwszeństwa jadącym od strony ul. Asnyka, bo jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu. Następnie, będąc już na skrzyżowaniu i chcąc skręcić w lewo, musisz ustąpić, jadącym ul. Karola Miarki (z twojej prawej strony), którzy też jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu.
Natomiast skręcając już w lewo, masz pierwszeństwo przed wjeżdżającymi na to skrzyżowanie, od strony Tyrankiewiczów, gdyż nadjeżdżają z drogi podporządkowanej i przed skrzyżowaniem mają znak ustąp pierwszeństwa przejazdu. Ty natomiast jesteś już na skrzyżowaniu, więc jadący z tej drogi, muszą ci ustąpić.

no właśnie i tu jest problem.jedni myślą tak jak "jakiś ktoś" inni jak "Thor" i dlatego tam często jest problem.
Ja ustępuję tym jadącym z Tyrankiewiczów, bo są po prawej stronie i w ogóle nie powinno się wjeżdzać na główną dopóki ci z Tyrankiewiczów nie pojadą.Tak mnie uczono na kursie.
Chętnie poznam opinię naszej drogówki na ten temat.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8528
#skun871 nieaktywny
17 lutego 2013r. o 18:56
~ napisał(a): (...) Policja szuka miejsca do postawienia fotoradaru a oni sami im te miejsca znajdują i jeszcze wierzą że ktoś chce im zrobić dobrze :D
Jak nigdy brakuje forsy na bezpieczeństwo dróg a wierzą że ktoś z dobrej woli chce pieniądze wydawać na rzeczy niepiarowskie :)

(...) policja w Bolesławcu nie obsługuje żadnych fotoradarów
są one pod jurysdykcją ITD

Dopisane 17.02.2013r. o godz. 18:56:

suszą za STOP? pierwsze słyszę, ja myślałem, że suszą za przekroczenie prędkości....

Zmoderowano 17.02.2013 godz.19:23 - powód: złośliwości (sentinel)
~ niezalogowany
17 lutego 2013r. o 18:59
ITD, policja, co za różnica? Jeżeli dla ciebie mandat od ITD jest milszy to życzę stu mandatów.
(...)

Zmoderowano 17.02.2013 godz.19:23 - powód: offtop (sentinel)
3145
#hemi nieaktywny
18 lutego 2013r. o 9:51
Thor napisał(a):
~jakis ktos napisał(a): Jadąc Kubika i chcąc skręcić w lewo w stronę urzędu miasta należy skręcić w prawo i łącznikiem zmienić kierunek ruchu o 180 stopni. Naturalnie należy ustąpić jadącym Karola miarki i moim zdaniem także tym z Tyrankiewiczów, bo wlatują na główną tak jak ja ale mam ich po prawej.

Dojeżdżając do tego skrzyżowania, o strony ul. Kubika, musisz ustąpić pierwszeństwa jadącym od strony ul. Asnyka, bo jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu. Następnie, będąc już na skrzyżowaniu i chcąc skręcić w lewo, musisz ustąpić, jadącym ul. Karola Miarki (z twojej prawej strony), którzy też jadą drogą z pierwszeństwem przejazdu.
Natomiast skręcając już w lewo, masz pierwszeństwo przed wjeżdżającymi na to skrzyżowanie, od strony Tyrankiewiczów, gdyż nadjeżdżają z drogi podporządkowanej i przed skrzyżowaniem mają znak ustąp pierwszeństwa przejazdu. Ty natomiast jesteś już na skrzyżowaniu, więc jadący z tej drogi, muszą ci ustąpić.

i wszystko w temacie :)
czasem skręcając w lewo (wyjazd z kubika,jazda w kierunku ul.asnyka) przepuszczę tych z prawej z ul tyrankiewiczów,alr nie dlatego,ze mysle iz maja pierwszeństwo lecz ze zwykłej kultury :)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
4 maja 2013r. o 12:00
Do 15 marca policja zbierała informacje. Może sie redakcja zainteresować co dalej w sprawie? Czy zostały (lub zostaną) podjęte jakieś realne działania w tej sprawie?
~kierowca niezalogowany
4 maja 2013r. o 16:01
Cała dziurawa droga Bolesławiec -Szprotawa to jedno wielkie zagrożenie
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
15 września 2013r. o 15:29
Minęło dokładnie PÓŁ ROKU! Chcę wiedzieć, jakie są efekty "AKCJI".
~malkontent niezalogowany
15 września 2013r. o 19:43
Nijakie. To już któryś raz jest taka "akcja" bodajze trzeci. Chyba chodziło o jakieś zajęcie dla gawiedzi. "Trzeba by, rzekł jeden ...."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza