Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
19 maja 2013r. o 21:47
Ruch Palikota i wolny rynek? Ciekawe, ciekawe...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 maja 2013r. o 21:57
Przemyslaw napisał(a): ...Wolny rynek to nie tylko produkcja i usługi .Wolny rynek to możliwości nabywcze pojedynczego człowieka.

http://gwiazdowski.blogbank.pl/2008/11/10/doktryna-szoku-neoliberalowie-i-prostytutki/

I cytacik (mój ulubiony :) ) jednego z komentatorów bloga Pana Profesora :

"Psychologia dobrze zna mechanizm wyparcia, dlatego łatwo zrozumieć reakcję Gospodarza na szok , kiedy po lekturze Naomi Klein zrozumiał, choć jeszcze się z tym nie pogodził, że Adam Smith został brutalnie zgwałcony, wolny rynek to fikcja, ekonomia to przeszłość, a kapitalizm a la USA to zwykły, pasożytniczy „korporacjonizm”, finansowany z pieniędzy podatników (nie tylko amerykańskich), o tragicznych następstwach dla świata – w końcu człowiek w coś wierzy, ma ideały, a tu nagle okazuje się, że jego świat nie istnieje. Można się podłamać i w szoku odsądzać od czci i wiary Autorkę, która włożyła sporo pracy, aby rzetelnie, jak zwykle, udokumentować swoją książkę (na 46 stornach przypisów drobnym drukiem). Aktualną sytuację zwolenników Miltona Friedmana, ale i całych społeczeństw dobrze określa stary, dość gruby dowcip: ścigają się plemniki do jajeczka, nagle jeden staje i krzyczy – panowie! zostaliśmy oszukani! jesteśmy w pupie!!! "

Panie Przemku , gdyby Pan nie wiedział , co to takiego jest ta doktryna szoku , zalecam Yutuba :) A międzyczasie poszukać sobie innych autorytetów :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
19 maja 2013r. o 22:04
To jest powszechnie znane.Jednak po drodze trzeba zabrać wiele milionów zwykłych ludzi aby się nam Polska nie wyludnia do końca.Nie ma już czasu na długotrwałe procesy .
Ogólnie jednak wszystko zmierza w tym kierunku.

Dopisane 19.05.2013r. o godz. 22:04:

Panie Piotrze /Pannazdzieckiem/ - jedynym uczonym w tej materii jest GOSPODARKA WOLNORYNKOWA.
Jeśli ma Pan inne zdanie to proszę wszystkie swoje pieniądze przepuszczać przez skarb państwa.Ciekaw jestem ile Pan będzie musiał dopłacić.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
19 maja 2013r. o 22:12
Panna przeczytaj sobie jeszcze Marksa, Lenina i Engelsa. Możesz sobie te książki postawić na półce koło tej chorej psychicznie Klein.

4335
19 maja 2013r. o 22:16
Przemyslaw napisał(a): ....Ciekaw jestem ile Pan będzie musiał dopłacić.

Absolutna racja , wszystkie pieniądze , które zarobiłem , przepuszczone były przez państwowy arbitraż . Transformacja ustrojowa w Polsce trwa już kilka lat :) O jakim wolnym rynku mówimy , jeśli nieustannie łupią nas banksterzy ... z tuskobojami na czele ? Jest Pan pewien , że Pańskie ideały nie są utopią, jak moje pojęcie socjalizmu ? :)

Dopisane 19.05.2013r. o godz. 22:16:

Preczzkomuna napisał(a): Panna przeczytaj sobie jeszcze Marksa, Lenina i Engelsa. Możesz sobie te książki postawić na półce koło tej chorej psychicznie Klein.

Toś się kurde wysilił , po Twoim intelekcie spodziewałem się bardziej racjionalnego podejścia. Wstyd Preczzkomuną , słuchać trzeba różnych stron. To logika.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
19 maja 2013r. o 22:17
Panna według Ciebie mamy dzisiaj wolny rynek ?
4335
19 maja 2013r. o 22:19
Nie. Przykro mi. Podobnie , jak Ty i Pan Przemek ... tęsknię.

10114
#alter nieaktywny
19 maja 2013r. o 22:20
Przemyslaw napisał(a): Piotrze /Pannazdzieckiem/ - jedynym uczonym w tej materii jest GOSPODARKA WOLNORYNKOWA.
Jeśli ma Pan inne zdanie to proszę wszystkie swoje pieniądze przepuszczać przez skarb państwa.Ciekaw jestem ile Pan będzie musiał dopłacić.

Wypowiedź bez składu i ładu. Gdybanie bez merytorycznych argumentów. Mowa trawa. Nie realna logika rozumowania. Czy PanM ma pojęcie co to jest gospodarka wolnorynkowa? Pan nie jesteś w stanie niczego uzdrowić. Chaos, chaos, chaos w PanaM wypowiedziach.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza