Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Torty (ciasta) na wesele

~BC niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:32
~aagaa22 napisał(a):
Oj moja droga...mam koleżanki które prowadza blogi..np z Krakowa czy Gdyni i mają ceny za kg 60zł a za 3D 70zł...i wyobraź sobie że wciąż mają klientów ;)

Jak można porównywać Kraków czy Gdynię z Bolesławcem?
To chyba logiczne, że miasta te są większe, a co niektórzy żyją na innym poziomie, więc mogą sobie pozwolić dać 70zł za kg tort. Ludzie widocznie też są przyzwyczajeni do takich cen i ich to nie dziwi, stać to kupują, sprawa dość oczywista.

Chyba to, że w Bolesławcu można kupić tańszy, a równie ładny i smaczny tort, powinno cieszyć, a nie powodować temat do przechwałek i kłótni. Dzięki temu klient ma większy wybór, więc każdy może znaleźć coś dla siebie, nawet ten mniej zamożny, a chcący na stole postawić coś miłego dla oka i dla podniebienia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aagaa22 niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:41
Nie oto mi chodziło...koleżanka wcześniej napisała że za kwotę 70zł mało kto się skusi...i nie chodziło mi tu o BC tylko ogólnie..że są ludzie których stać i kupują w takich cenach. Dodam od Siebie że ja bym tyle nie dałą :D
~aagaa22 niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:45
Gdzie tu przechwałki i kłótnie?
Bo wypowiadam się w temacie który znam od "kuchni" w porównaniu do Ciebie?
Pewnie to też odbierzesz za obraźliwe...
~BC niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:46
Wg mnie ludzie dają tyle pieniędzy za tort, bo
a) stać ich na to,
b) nie znają osób indywidualnych, które robią własne torty
c) myślą, że z cukierni = pewniejszy, co niestety często nie pokrywa się z prawdą

W każdym razie to powinien być wątek służący do polecania jakiś osób i ich wyrobów, tak sądzę ;)
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:46
~mama panny mlodej napisał(a):
bromba napisał(a): Jaka tam nie miła atmosfera? :D Po prostu dyskusja.No i tu nie chodzi o to kto ma jakie zdolności ,tylko ,ze faktycznie nie nalezy sobie zadac wygórowanych cen ,za cos co nie powinno tyle kosztować,bo to wziawszy na logikę na prawdę przesadnie dużo 80,70 ,60 zł za kilogram,to tylko mąka ,cukier ,jajka,czasem tłuszcz,mleko i barwniki ,żaden cud,i na pewno mało kto sie skusi na takie ceny.
Prosze Pani czy moge gdzies zobaczyc Pani Torty?albo jakis kontakt?

Koleżanko droga z czystej ciekawości..bo zaraz znowu ktoś coś zarzuci..co dajesz do środka jako nadzienie? bo ja zazwyczaj pracuje na kremówce.
~ala niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:47
~ napisał(a): A pewnie...najlepiej za darmo dać...ludzie Wy widzieliście jakie Torty robi Pani Agnieszka G? mysliscie że wykrawacze, barwniki, druty florystyczne i inne dodatki są za darmo? Najpierw się proponuję się dokształcić w temacie o dopiero zabierać głos.
Z takim podejście to najlepiej biszkopt przesmarować masem i też będzie git :D

aaarozumiem ze jest Pani gruntownie wyksztalcona w tym temacie to proponuje otworzyc taka cukiernie artystyczna albo chociaz witryne w internecie, jakis baner albo wielki szyld za szkle jak widzialam na Zachodzie piekna oferte wkleic, namalowac ,wycenic i....czekac pod nr telefonu i emailem na klientow.Powaznie pisze spodkalam sie z tym we Francji no ale to byl sztukmistrz.Kolejka byla na rok z kawalkiem.Jest taka pani k.Chojnowa prosze sprobowac sie dowiedziec na kiedy mozna zamowic do konca br.nic cena artystycznego (wyprobowanego) 45zl/kg a w stylu angielskim 50 zl/kg.Ma taka renome a mimo to nie winduje cen i doklada swoj odpowiednio zabezpieczony transport.Cena renomy sie nie zbuduje, a stracic mozna duzo.
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:49
~aagaa22 napisał(a): Gdzie tu przechwałki i kłótnie?
Bo wypowiadam się w temacie który znam od "kuchni" w porównaniu do Ciebie?
Pewnie to też odbierzesz za obraźliwe...

A czy ja znam ten temat "od kuchni" czy nie, tego akurat nie wiesz, więc oszczędź sobie, spasuj, idź na spacer, polecam ;)
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 17:49
~BC napisał(a): Wg mnie ludzie dają tyle pieniędzy za tort, bo
a) stać ich na to,
b) nie znają osób indywidualnych, które robią własne torty
c) myślą, że z cukierni = pewniejszy, co niestety często nie pokrywa się z prawdą

W każdym razie to powinien być wątek służący do polecania jakiś osób i ich wyrobów, tak sądzę ;)

no i super.
Kto co lubi ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Nowe domy!