Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Torty (ciasta) na wesele

~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 21:20
~juz wiem ze nie wiem napisał(a):
~aagaa22 napisał(a):
Widzisz...może tam nie byłam;) ale tam gdzie byłam lub gdzie dzwoniłam ..nie mieli rewelacji..że tak to ujmę..zrobię sobie sama taki w domu. Po drugie ...jaki oddech konkurencji? Napisałam tyle co wiem.
I tak podpisuje się po tym że mój tort jest świeży i zjadliwy. Nie znasz mnie a coś insynuujesz??? to już chyba było trochę wredne.
I powtarzam kolejny raz...nikogo nie zmuszam aby u mnie zamawiał? więc co to za wzburzenie?

PS: na ile osób zamawiałaś ten torcik za 500zł?
na 120 osob.A kim jestes? bo juz nic nie wiem Agnieszka.Ania ,Dorota czy ktos calkiem inny? I wcale nie chcialam byc wredna Cukiernia daje Fakture bez ktorej czesto nie przyjma do restauracji czy na sale bankietowa bo sie boja saneidu zwlaszcza w lecie jakby co.Tort bedzie 5 pietrowy w stylu angielskim za 500 zl. Jeszcze w temacie ceny to cukiernia w galerii AFurtok to renoma na D.Slasku(Jawor) bierze MNIEJ niz osoba ktora tu na forum napisala ze 80 zl/kg.

Agnieszka :) pytam z ciekawości..w cale się nie dziwię że się boją sanepidu. Wiesz co to ja pisałam o tych 79zł za kg...jak dzwoniłam do nich to rozmawiałam z Panią która tam chyba tylko obsługuje bo nie umiała mi udzielić konkretnej odpowiedzi..a potem gdy była koleżanka to pytała bezpośrednio i powiedzieli jej 79zł za artystyczny...już zgłupiałam :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 21:23
~ napisał(a): http://slubowisko.pl/produkt/werynscy-sp-c-cukiernia-i-piekarnia-werynski/tort-weselny-hawajskie-wesele,158 To nie sa stare wklejki ale niedrogie i ladne,mam nadzieje ze smaczne.Bylam ostatnio na weselu gdzie tort byl Od Mistrza Sowy mlodzi byli zachwyceni wygladem podobnym do tego http://slubowisko.pl/produkt/cukiernia-iwona/torty-weselny,15471 tylko w innej kolorystyce goscie zachwyceni smakiem (bo lekki i wilgotny)mimo tylu pieter a Rodzice wcale cena nie porazeni bo na 100 osob600zl.Sowa -mistrz nad mistrze.,

Piękne te torciki. A Sowa to faktycznie renoma:)
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 21:28
a ma ktoś namiary na tą Panią z Chojnowa?co też piecze? jakaś stronka może gdzie można zaznajomić się z ofertą?
10378
#bromba nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 21:34
~aagaa22 napisał(a):
~mama panny mlodej napisał(a):
bromba napisał(a): Jaka tam nie miła atmosfera? :D Po prostu dyskusja.No i tu nie chodzi o to kto ma jakie zdolności ,tylko ,ze faktycznie nie nalezy sobie zadac wygórowanych cen ,za cos co nie powinno tyle kosztować,bo to wziawszy na logikę na prawdę przesadnie dużo 80,70 ,60 zł za kilogram,to tylko mąka ,cukier ,jajka,czasem tłuszcz,mleko i barwniki ,żaden cud,i na pewno mało kto sie skusi na takie ceny.
Prosze Pani czy moge gdzies zobaczyc Pani Torty?albo jakis kontakt?

http://tortyiciastaa.blogspot.com/

aagaa22-czy prosiłam cie o wstawiennictwo? co to za dysponowanie moją osobą?! :/
~ niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 12:13
~ napisał(a): a ma ktoś namiary na tą Panią z Chojnowa?co też piecze? jakaś stronka może gdzie można zaznajomić się z ofertą?
Watpie czy bedzie na internecie ? Ale w Chojnowie ludzie wiedza i powiedza.W kazdym razie miejsc do konca roku brak,a sa przepuszne.Tutaj jeszce dygresja do pani ktora piecze po 80 zl/kg prosze zobaczyc 4 ro pietrowy tort delicje 270 zl... wlasnie z okolic Gdyni. http://www.deserlandia.pl/product.php/1,3/535/Tort-Slubny-Pietrowy-Delicje.html :D :D :D :D :D :D :D
~aagaa22 niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 12:58
~ napisał(a):
~ napisał(a): a ma ktoś namiary na tą Panią z Chojnowa?co też piecze? jakaś stronka może gdzie można zaznajomić się z ofertą?
Watpie czy bedzie na internecie ? Ale w Chojnowie ludzie wiedza i powiedza.W kazdym razie miejsc do konca roku brak,a sa przepuszne.Tutaj jeszce dygresja do pani ktora piecze po 80 zl/kg prosze zobaczyc 4 ro pietrowy tort delicje 270 zl... wlasnie z okolic Gdyni. http://www.deserlandia.pl/product.php/1,3/535/Tort-Slubny-Pietrowy-Delicje.html :D :D :D :D :D :D :D

Powiem tak..proszę czytać ze zrozumieniem bo pisałam że w cukierni mi powiedzieli że tort artystyczny za kg 79zł.
Nie piekę za tyle ;)

Dochodzę do wniosku że w tym miejscu nie warto wdawać się w dyskusję bo co byś nie napisał i tak każdy przekręci Twoje słowo, opacznie je odbierze bądź dopiszę sobie swoją historię.

Zainteresowanych zapraszam:

torcikowobc.blogspot.com
~qqq niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 19:57
Bez obrazy drogie Panie które podajecie linki na swoje blogi.
Ale przy P. Ani która jest autorką tego białego torta na pierwszej stronie po prostu wymiękacie.
Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny oczywiście , bo w smak to nie ingeruję bo nie znam.
10378
#bromba nieaktywny
21 kwietnia 2013r. o 21:22
~qqq napisał(a): Bez obrazy drogie Panie które podajecie linki na swoje blogi.
Ale przy P. Ani która jest autorką tego białego torta na pierwszej stronie po prostu wymiękacie.
Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny oczywiście , bo w smak to nie ingeruję bo nie znam.

Nie obraziła nas pani,myslę jednak ,ze każda z pa takiego torta też by zrobiła bo zdarzało się ,oj zdarzało ,nie kazdy wypiek się fotografuje,ja sama robę zdjęcia od bardzo niedawna i nie wszystkie ,tak czasem wychodzi.A tort piętrowy weselny ,biały robi się stosunkowo łatwo,potrzebny tylko stelaż a ta biel to gotowy lukier plastyczny .który mozna kupić na allegro lub gdziekolwiek ,składa się prawie wyłacznie z cukru pudru,glukozy i żelatyny [zdrowe to to nie jest].ale fajnie się wałkuje jak ciasto ,potem wałkiem z ornamentem wyciskamy wzory,kroimy na odpowiednie pasy i owijamy zwykłe biszkoptowe placki przełozone masą i po godzinie mamy uroczy tort z bukietem sztucznych kwiatów na wierzchu.Cudo białe jak sama niewinność.Co kto woli.Ja np używam masy marcepanowej ,co prawda tez dużo cukru w nia trzeba wsypać ale przynajmniej ma w sobie mielone migdały i masła trochę a więc więcej tak naturalniej i trzeba robic na ostatnią chwilę bo nie może stać dłużej jak jeden dzień ,natomiast gotowy lukier plastyczny może stać do woli i nie zwilgotnieje,nie zwiotczeje ,wyschnie na litą skałę a nie zepsuje się.

[ pań ]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza