Hegemon napisał(a): Vinyl,
pomimo całej sympatii, którą Ciebie darzę ( za całokształt ), muszę jednak skrytykować ( za szczegóły ) : )
Przestań ( przestańcie ) rozpoczynać zdanie od myślnika !
Różnica wieku między mną a Tobą ( Kazimierzem i Angeliką również ) nie jest na tyle duża, aby podstawy pisowni języka polskiego tak drastycznie się zmieniły.
Mnie uczono, że zdanie rozpoczynamy od "wielkiej litery".
Ewentualnie akapitu : )
"Bolec.Info to jedyny portal w regionie, którego redaktorzy zapraszają na bezpośrednie spotkanie w siedzibie swojej Redakcji."
Ciekawe jaki "region" miałeś ( mieliście ) na myśli, pisząc powyższe zdanie ?
Nie interesuje mnie życie prywatne innych użytkowników portalu Bolec.Info, ale ponieważ jest to informacja ... oficjalna : )
Twoja żona ma na imię Angelika czy ... Angielika ?
Pozdrawiam
Witaj Hegemonie!:)
Nie jestem autorem tego tekstu (byłoby dość śmiesznie cytować samego siebie w tekście), ale mogę ci powiedzieć, że "od myślnika" zapisuje się wypowiedzi konkretnych osób. To ogólnie przyjęty i stosowany przez nas sposób zapisu "dialogów". Jeśli jest niepoprawny proszę cię wskaż mi konkretne źródło gdzie przeczytam jak to robić:)
Przy okazji, zupełnie serio, zapraszam cię do biura redakcji na kawę lub herbatę:)
Warto zaznaczyć, że poza godzinami dyżurów oczywiście też można się z nami spotkać, najlepiej jednak wcześniej zadzwonić na któryś z podanych numerów.