poldek napisał(a): Z tymi wędlinami to wielka ściema tylko ceny z nieba a wszystko jak z marketu jak ktoś robił swojskie wyroby to wie jak to wygląda i smakuje :P :P :P
No ,cóż ? może to i są " w pewnym sensie" wyroby lepsze od tych które możemy kupić w markecie ,jednak z prawdziwej przydomowej wędzarni kiełbasy nie są tak różnokolorowe jak te zanurzane w płynach wędzarniczych o różnych barwach i smakach ,nie błyszczą mahoniowym kolorkiem,nie są jednolicie barwne na całej powierzchni,raczej tu i ówdzie mocniej przywędzone lub słabiej,to tak wizualnie ,bo po zapachu też można odróżnić.Prawdą jest też ,że w domu można sobie zrobić "sklepową" wędlinę ponieważ wszystkie płyny przyprawowe,żele,proszki,peklosole i inne polepszacze sprawiające,ze wędlina nie psuje si,ę długo ,są teraz łatwo dostępne dla kazdego,toteż niektórzy nawet na wsiach [o zgrozo] specjalnie robią takie wedliny ,zeby wyglądały "jak w sklepie" ,bo myslą.ze tak jest ładnie jak będą naśladować masowa produkcję masarską.A powinno być tak ,ze produkt wiejski ma być w stu procentach naturalny ,i ma go być mało bo mięso bez róznych dodatków się kurczy po uwedzeniu,za to wartość odzywcza wielka.Smacznego.:}
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.