Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Janusz Korwin Mikke w Bolesławcu!

~virgo niezalogowany
16 maja 2013r. o 18:31
Pannazdzieckiem napisał(a): Sami widzicie , że Korwina warto wesprzeć :) Słuchaj Alter Virgo , Ona zwraca uwagę na szczegóły

Myślę , że Korwinn

Oj , Wesołku , śmiej się , śmiej... Stara prawda głosi ,że ten , kto się smieje długo zyje !! :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2013r. o 18:32
~virgo napisał(a):
Chłopi to też Polacy . Chciał pokazać ich problemy inaczej niż Pawlak to robił. Zresztą , jakich to chłopów reprezentował Waldemar premier ?Wiem ,że nie dojdziemy do porozumienia w "sprawie" Leppera ,dlatego nie drążę tematu. Jednak - znasz program , ale ten pełny , szczegółowy , jaki miała Samoobrona za czasów Leppera ? Polecam , poszukaj , przeczytaj.Wówczas pogadamy. ( Nie należałam i nie należę do samoobrony , gwoli ścisłości)

Oczywiście, że chłopi to też Polacy, może nawet bardziej wartościowi niż mieszczuchy. Interesowałem się w swoim czasie tym co proponowała Samoobrona. Jednak Samoobrona skończyła tak, jak przewidywałem od początku. Gdyby w Samoobronie była jakaś pozytywna wartość, jakiś potencjał, dalej byłaby w Polskiej polityce. Wszystko co wyrasta "TYLKO" na niezadowoleniu, prędzej czy później konczy tak samo. W politycznym niebycie :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
16 maja 2013r. o 18:32
Czas mojej agitacji , dobiegł końca . Życzę Wam miłego wieczoru :)

Teraz Ty , Preczzkomuną ... prowadzisz rozmowę :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~virgo niezalogowany
16 maja 2013r. o 18:43
alter napisał(a):
~virgo napisał(a):
Chłopi to też Polacy .

. Jednak Samoobrona skończyła tak, jak przewidywałem od początku. Gdyby w Samoobronie była jakaś pozytywna wartość, jakiś potencjał, dalej byłaby w Polskiej polityce. Wszystko co wyrasta "TYLKO" na niezadowoleniu, prędzej czy później konczy tak samo. W politycznym niebycie :)

Mam inne zdanie na ten temat. Było wiele , jak nazywasz ,pozytywnych wartości , był potencjał. Przyczyna lezy w zupełnie innym miejscu. Wałęsa miał poparcie u "elit" dążących za wszelką cene do władzy , wiadomo dlaczego . Lepper i Samoobrona wyrosła na niezadowoleniu ( i tu się zgadzamy) , chciała Polski dla Polaków .W pewnym sensie też ogromni idealiści...
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2013r. o 18:52
~virgo napisał(a):
Było wiele , jak nazywasz ,pozytywnych wartości , był potencjał. Przyczyna lezy w zupełnie innym miejscu. Wałęsa miał poparcie u "elit" dążących za wszelką cene do władzy , wiadomo dlaczego . Lepper i Samoobrona wyrosła na niezadowoleniu ( i tu się zgadzamy) , chciała Polski dla Polaków .W pewnym sensie też ogromni idealiści...

Ogrom idealizmu zamiast budować potrafi burzyć. Wałęsa to "zjawisko", takie jak MAłysz. Lepper oprócz ukierunkowania niezadowolenia nie miał żadnych zalet. Za wcześnie pomyślał, że już należy do elit. Polityka go przerosła, ani on, ani samoobrona nie ma właściwie żadnych osiągnięć. Anarchia, niezadowolenie nic nie potrafi zbudować, potrafi tylko burzyć.

~virgo niezalogowany
16 maja 2013r. o 19:02
Alter , bardzo Ciebie przepraszam. mam zupełnie inne zdanie. Nie jest moim celem za wszelka cenę przekonanie do swoich racji. Dlatego nie "pociągnę" tego wątku , tym bardziej na publicznym forum. Może , gdybym była zalogowana...Miłego wieczoru.
2900
#falco nieaktywny
16 maja 2013r. o 19:29
niekiedy tak sobie poczytam Wasze wypowiedzi i sam nie wiem...
traktujecie je i to co staracie się przekazać poważnie?
dla mnie dzisiejsza polityka to ogólnie szambo ...
karierowicze ,cwaniaczki i wszelkiej maści oszuści...
nie trzeba daleko szukać bo mamy rodzime ,,podwórko,,a że ryba psuje się od głowy ;)
z upodobaniem ogladam szkło kontaktowe,gilotynę czy zwierciadło bo tam właśnie z dozą kpiny i żartu pokazują tych naszych ,,wybrańców,,
JKM?...mało o nim wiem dlatego zamilknę( bo po pracy mam lenia)

poczytam :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2013r. o 19:42
~virgo napisał(a): Alter , bardzo Ciebie przepraszam. mam zupełnie inne zdanie. Nie jest moim celem za wszelka cenę przekonanie do swoich racji. Dlatego nie "pociągnę" tego wątku , tym bardziej na publicznym forum. Może , gdybym była zalogowana...Miłego wieczoru.

Jasne, rozumiem :) miłego

Dopisane 16.05.2013r. o godz. 19:42:

falco napisał(a):
dla mnie dzisiejsza polityka to ogólnie szambo ...
karierowicze ,cwaniaczki i wszelkiej maści oszuści...

nie trzeba daleko szukać bo mamy rodzime ,,podwórko,,a że ryba psuje się od głowy ;)

Niestety, ale to prawda z nielicznymi wyjątkami.

Tak, cztery lata od wyborów - do wyborów psująca się "głowa" może zepsuć cały organizm. Powinny powstać mechanizmy leczące naszą władzę z arogancji wobec społeczeństwa. Po pierwsze jednomandatowe okręgi wyborcze. Po drugie respektowanie wyników referendów. Także mechanizmy rozliczania polityków z obietnic. Te postulaty popiera "Platforma Oburzonych". Ruch oddolny! Tymczasem obserwujmy, jak dalej będzie się rozwijać ta inicjatywa. Może przy okazji najbliższych wyborów warto na nich zagłosować?!

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza