Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak sobie radzić ze sprzątaniem ?

10940
#Izka1980 nieaktywny
13 czerwca 2013r. o 11:13
Witajcie kochane panie

jestem od niedawna mężatką na "swoim',staram się radzić sobie jak umiem,ale przy małym dziecku i pracy sprzątanie to dla mnie kosmos nie do ogarnięcia-mam więc pytanie-jak sobie radzicie z codziennymi i większymi porządkami? jak organizujecie sobie pracę,czego używacie by na sprzątanie nie tracić całych dni?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~znaffca niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 11:56
Sam post autorki już sam w sobie jest śmieszny. Z nicku można stwierdzić, że autorka ma ponad 30 lat, a tu proszę, pyta się w Internecie jak poradzić sobie ze sprzątaniem... ludzie, rozpędźcie się i głową prostą w ścianę bijcie bo niektórych już nic nie uratuje.
~ola niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 12:36
Po prostu trzeba się wziąść za robote a nie pilnikować pazury i peplać pól dnia z koleżkami ...............miedzy czasie pisząc na facebooku .
~ niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 12:43
autorce chyba chodziło o różne "triki" przyśpieszające sprzątanie, a wy zaraz się czepiacie że głupie pytanie,

ale .. najlepszym trikim jest pogonić faceta do sprzątania i wspólnie podzielić obowiązki, i przy sprzatniu, i przy dziecku a będziesz miała czas na wszystko
~eee niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 12:44
Oj przesadzacie... Dziewczynie pewnie od niedawna naroslo obowiazkow i po prostu pyta o sposoby na szybsze, latwiejsze sprzatnie :) Ja osoboscie uwazam, ze jesli masz duze mieszkanie lub dom i stac Cie na to, to warto zainwestowac w sprzety typu mop parowy dobrej firmy i inne sprzety ulatwiajace sprzatnie. Po za tym mysle, ze warto wypisac sobie na kartce plan tygodnia, co w jaki dzien robisz, a zeby nie zgromadzilo sie za duzo obowiazkow domowych na jeden dzien. Planujac wieksze porzadki, dzien wczesniej gotuje obiad na dwa dni, zeby zaoszczedzic czasu.
~ona niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 13:04

ale .. najlepszym trikim jest pogonić faceta do sprzątania i wspólnie podzielić obowiązki, i przy sprzatniu, i przy dziecku a będziesz miała czas na wszystko

Zdecydowanie to najlepszy sposób-ja na początku bardzo się starałam, żeby on widział,że znalazł fajną babkę ,ale w końcu doszło do tego, ze ja robiłam wszystko a on nic i naprawdę pogodzenie pracy z opieką nad małym dzieckiem,zakupami i obowiązkami domowymi mnie przerosło- nie dawałam rady, aż zaczęłam się buntować. Z lepszym lub gorszym skutkiem, ale nie przejmuję się jak coś nie jest zrobione i mu wprost powiem jeśli mu się nie podoba to sam niech zrobi.
10940
#Izka1980 nieaktywny
13 czerwca 2013r. o 13:48
dzięki tym co nie krytykują i dzięki za podpowiedzi.Do niedawna miałam małe mieszkanko które ogarnąć było łatwo,teraz mamy dom,do tego praca no i prawie roczna,bardzo absorbująca Zuzia,na męża liczyć nie mogę,bo za granicą jest prawie cały czas.I oczywiście,że sprzątam,mam nawet opinię pedantki,tylko szkoda mi tego czasu na sprzątanie-mycie okien np. to pół dnia,dlatego właśnie o sposoby pytałam

do krytykantów,pazurów nie piłuję-oszczędniej jest zrobić hybrydę,facebooka nawet nie mam i po koleżankach nie latam-wolę na siłownię lub z małą na spacer jak już czas mam
~eee niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 14:01
Jesli chodzi o mycie okien to bardzo polecam myjke http://allegro.pl/karcher-myjka-do-okien-szyb-luster-odkurzacz-vw50-i3292939454.html. Mam ja od pol roku i jestem bardzo zadowolona, umycie okna zajmuje krotka chwilke.
A moze po prostu przystopuj troszke... za kilka lat Twoje dziecko bedzie sie wiecej zajmowalo samo soba i wrocisz do bycia pedantka ale szkoda teraz tracic czas na idealny blysk w domu, tym bardziej, ze pracujesz... Oczywiscie nie popieram brudu ale moze nie ma co przesadzac, sterylnej czystosci zdrowe dziecko nie potrzebuje :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza