~ napisał(a):
slyszales cos o wolnej woli, wolnym wyborze? iskariota z tego nie skorzystal.
Patrzalski napisał(a): Zastanawiało mnie to ,po co człowiekowi jakieś zaświadczenia ,skoro nie chodzi do kościoła i nie praktykuje religii?
Co do problemów które miały dzieci z powodu nie uczęszczania na katechezę ,nie chcę przytaczać przykładów ,żeby pozostać dla wielu anonimowy. Poszczególne przykłady ujawniły by moją osobę ,a na tym mi nie zależy.
Przytoczę tylko jeden absurd jaki obowiązuje w naszej szkole .
Według ustawy rodzice zainteresowani edukacją religijną swoich dzieci ,powinni złożyć odpowiednie pisemko (formularz) Natomiast u nas jest odwrotnie ,jeśli moje dzieci nie chcą uczęszczać na religię ,to ja muszę wystosować pismo do szkoły , że nie życzę sobie takich lekcji dla moich dzieci .To nie jest chore ? Przykład : dzieciak kończy 15 lat ,wolno z nim legalnie "uprawiać sex" ale sam nie może podjąć decyzji ,czy chce być katolikiem czy nie :)
Co do kłopotów w szkole muszę nadmienić ,że nie były to kłopoty ze strony uczniów :) Ci wręcz zazdrościli ,że dzieciak może sobie nie chodzić na religię a jego ojciec mu na to pozwala .
Ze strony nauczycieli było już gorzej,było ubliżanie ,obgadywanie rodziny, wszystko oczywiście odbiło się na wynikach końcowych -oceny.
GosiaG napisał(a):alter napisał(a):Patrzalski napisał(a):
Stać Cię chyba na obiektywizm?
Patrzalski napisał(a): Słusznie,że nie spodziewałeś się