Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co z bolesławieckim Ośrodkiem Ruchu Drogowego?
~Anonim niezalogowany
27 czerwca 2013r. o 14:04
Indywidualnie podejmować decyzje w sprawie oddziałów? To chyba pan Zieliński tego WORDa nie chce w Bolesławcu.
Świdnica i Głogów ma większe szanse na WORD i gdybyśmy się podłączyli pod wspólną decyzję byłoby łatwiej.
"Formalności" jak sama nazwa wskazuje to tylko uzupełnienie papierków i przez te formalności prawdopodobnie przegwizdaliście WORDa u nas.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 czerwca 2013r. o 14:53
No i niech mnie legnica cmoknie w D na mnie i tak nie zarobią bo na egazmin cisnę do jeleniej. :]

Dopisane 27.06.2013r. o godz. 14:53:

tfu egzamin no :| :D

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~Majster niezalogowany
27 czerwca 2013r. o 15:59
Szczerze powiedziawszy Bolesławiec jest zbyt mało skomplikowany jak dla mnie, żeby robić w nim egzaminy. Nie ma tu żadnej jezdni dwupasmowej, ronda z co najmniej dwoma pasami ruchu. Jak niby osoba zdająca egzamin w tym mieście dałaby sobie radę choćby we Wrocławiu czy nawet Legnicy. Wygodniej by było na pewno, ale czy o to nam tylko chodzi?
~ niezalogowany
27 czerwca 2013r. o 16:09
Co chwile wydziwiają wszelakie przepisy dla kierowców, mandaty itp. a chcą pozwolić na przeprowadzanie egzaminów w mieście który nie spełnia wymagań? Mało wypadków przez ludzi którzy jeżdzą jak barany? Powinni zaostrzyć przepisy a nie ułatwiać. Niedługo już dzieci zaczną jeździć autami i taki będzie finał ;/
211
skorn
27 czerwca 2013r. o 16:10
We Wrocławiu są drogi, których nie ma w Legnicy, w Warszawie są drogi, których nie ma we Wrocławiu, itd itp.

<i>
~ niezalogowany
27 czerwca 2013r. o 16:21
skorn napisał(a): We Wrocławiu są drogi, których nie ma w Legnicy, w Warszawie są drogi, których nie ma we Wrocławiu, itd itp.
daj przykład jakiego rodzaju drogi nie ma w Legnicy a jest we Wrocławiu.
657
#agak nieaktywny
27 czerwca 2013r. o 16:41
Widzę ktoś jest pazerny... jaki jest sens powstania ośrodka w Bolcu? Przecież to miasto kompletnie się do tego nie nadaje. Po pierwsze jest za małe, by organizować tu egzaminy, po drugie nasze drogi są zbyt łatwe.

Skorn: jasne, że w każdym mieście są inne drogi, ale chodzi o pewne standardy. O poziom trudności, którego nasze miasto niestety (albo i stety) nie posiada.

www.agakryspin.com
~były szkoleniowiec niezalogowany
27 czerwca 2013r. o 17:01
Szanowni urzędnicy, najlepiej byłoby zapoznać się z wymaganiami dotyczącymi przeprowadzania egzaminów. Jest wszystko ładnie opisane w tabeli nr 7 rozp. w sprawie egzaminowania. Jak twierdzi Zieliński można szybko braki uzupełnić; może znaki zdjąć i będzie skrzyżowanie równorzędne (jedno hihihihi) ale co powie na temat dróg dwujezdniowych z wyznaczonymi i niewyznaczonymi pasami ruchu, posiadających odcinki o podwyższonych, obniżonych prędkościach, posiadających łuki, spadki podjazdy? Da się szybko przebudować jakąś drogę ażeby spełniła w/w kryterium? Nie sądzę. Pewno miasto powie żeby powiat zbudował (przebudował) drogę a jak powiat nie zrobi to będzie wina powiatu że nie ma WORD-u. Dalej jaka trasa wyznaczona??!!! O ile umiem czytać to trasa wyznaczona ma być na kat. A i pochodne. Na kat. b nie ma takich tras. Egzamin na obrzeżach miasta - to może już lepiej na jakimś ternie zamkniętym - nie chciałbym spotykać na drodze tak egzaminowanych osób. Co do chęci zaś Pana Dyrektora z Jelenie Góry. Jak myślicie dlaczego tak chce aby egzamin był w B-c? Jak ktoś jest w temacie to wie że WORD Jelenia Góra już ledwo ciągnie. Brakuje im ludzi na egzaminy. A jak nie ma ludzi to nie ma pensji. Już ponoć ludzie ze Zgorzelca jeżdżą do Legnicy na egzaminy. Tak Panowie Egzaminatorzy zadbali o reputację Ośrodka. Ucięli gałąź na której siedzieli. A teraz do zwolenników- mieszkańców - egzaminów w B-c. Oczywiście tych co jeżdżą po naszych ulicach. Wyobraźcie sobie że nie tylko ludzie z B-c będą zdawali w B-c. Będą zdawali też ludzie ze Zgorzelca, Pieńska, Żar, Szprotawy, Nowej Soli, Chojnowa, Lwówka itd. Lekko licząc będzie codzienni około 200-300 samochodów nauki jazdy w B-c. Już chciałbym widzieć Wasze miny jak przyjdzie stać w korkach. Ile będzie stłuczek z udziałem nauk jazdy... Marzenie. W Legnicy czy Jelenie Górze tylko kciuki trzymają żeby zabrali im nauki jazdy. wystarczy poczytać fora branżowe. Ja kiedyś się zajmowałem szkoleniem ( dawno dawno temu) lecz temat jest dla mnie ciekawy - sentyment. A teraz do władz miasta i powiatu; więcej przeciwników niż zwolenników przyniesie zorganizowanie filii WORD-u. Wystarczy popatrzeć na rocznik statystyczny ile osób wejdzie w pełnoletność w przyszłym, wyborczym roku. Myślę że się nie opłaca. Reszta będzie wściekła. Ja też. Zrobią oczywiści jak chcą, lecz żeby nie był to strzał w stopę.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza