Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
A.Lipiński: Kapitał ma narodowość
10114
#alter nieaktywny
29 lipca 2013r. o 10:39
emem napisał(a):
alter napisał(a):
To czemu nie robicie referendum? :)

Bo w referendum na rok przed wyborami nie chodzi o odwolanie tylko o gierki polityczne. Gierki z prowincjonalnego Boleslawca nie bylyby widoczne w Polsce - tym bardziej ze prezydent ani z PiS ani z PO

Przecież narzekacie na Romana od dawna?!

A po co wieści z Bolesławca mają być widoczne w Polsce? Przecież chodzi Ci o to, aby nasz Bolesławiecki prezydent był lepszy? tak? A na to każdy czas jest dobry :)

MAsz już przykłady, że wielkość miasta nie jest najważniejsza, aby odwołać nieudolną władzę. Ci co nie pasuje im nasz prezydent, nie robią nic tylko narzekają :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
29 lipca 2013r. o 10:50
Alter, po pierwsze - ja nie narzekam :) Ja swojego prezydenta mam w innym miescie, ale niestety tak samo zadluza miasto jak i prezydenta Boleslawca ;(

Referendum (bez wzgledu na jego wynik) na rok przed wyborami nie ma najmniejszego sensu. Szkoda na to pieniedzy (a miasto i tak zadluzone). W Warszawie robia referendum, ale tam nie chodzi o zmiane prezydenta na lepszego, tylko o zbicie kapitalu politycznego przed wyborami do parlamentu. To jest smutne.

Wracajac do wywiadu z A. Lipinskim, wydaje mi sie, ze nieco szokujacym watkiem jest pomysl budowania gospodarki w oparciu o przemysl zbrojeniowy.. W dzisiejszych czasach... :)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10114
#alter nieaktywny
29 lipca 2013r. o 11:03
emem napisał(a): Alter, po pierwsze - ja nie narzekam :) Ja swojego prezydenta mam w innym miescie, ale niestety tak samo zadluza miasto jak i prezydenta Boleslawca ;(

Referendum (bez wzgledu na jego wynik) na rok przed wyborami nie ma najmniejszego sensu. Szkoda na to pieniedzy (a miasto i tak zadluzone). W Warszawie robia referendum, ale tam nie chodzi o zmiane prezydenta na lepszego, tylko o zbicie kapitalu politycznego przed wyborami do parlamentu. To jest smutne.

Wracajac do wywiadu z A. Lipinskim, wydaje mi sie, ze nieco szokujacym watkiem jest pomysl budowania gospodarki w oparciu o przemysl zbrojeniowy.. W dzisiejszych czasach... :)

Też narzekasz, narzekałeś, krytykowałeś :)

Warszawa? być może to jest dla zbicia kapitału politycznego, ale taką możliwość daje nam właśnie demokracja. Ponadto Gronkiewicz Waltz szczególnie na to zasługuje, obserwowałem jej poczynania od początku jej kadencji. Odnajduje ważny plus odwoływania prezydentów w innych miastach, w każdym terminie, tym plusem jest uświadomienie każdej władzy, że ich rządzenie może się szybko skończyć jeżeli tylko rządzić będą byle jak, nieudolnie.

Oparcie gospodarki na konsorcjum zbrojeniowym wcale nie jest złym pomysłem. Tak robią w USA, w Rosji, zarabiają na tym krocie, jednocześnie pobudzając swój przemysł. Dodatkowa korzyść, nasz przemysł może dozbrajać naszą armię! Po co mamy kupować u innych, za olbrzymią kasę? Nasza silna armia jest w naszym interesie, to chyba potwierdzi każdy :)

Może mi wytłumaczysz w tym kontekście silnego przemysłu zbrojeniowego, co oznacza to Twoje => " w naszych czasach"?

~ZZTop niezalogowany
29 lipca 2013r. o 12:24
Nie chodzi o to co mówi, ale że tacy jak on pojawiają się zawsze przed wyborami, a nie po. Trzeba o sobie przypomnieć żeby plebs przypadkiem nie zapomniał gdzie postawić krzyżyk. A mówi to się byle co, byle się przypomnieć.
~Wyborca niezalogowany
29 lipca 2013r. o 12:30
Lipiński powiedział: "U nas są grupy społeczne, które nie narzekają, i ich zarobki w czasie kryzysu rosną- to pracownicy administracji państwowej. Nie będę podawał innych grup zawodowych, bo nie chcę im podpaść."
Co za cynizm... Nie chce podpaść, bo najpierw te grupy zawodowe zagłosują, a potem się im zaciśnie pasa. Taka wypowiedź dyskwalifikuje polityka i odkrywa, że jesteśmy strzyżeni jak owce.

Druga sprawa, to brakuje mi w wywiadzie pytania o ewentualne, ponowne przyjęcie Romana w szeregi PiS, czy ma otwarta drogę?
10114
#alter nieaktywny
29 lipca 2013r. o 12:52
emem napisał(a):

szokujący wątek? :D

Przypominam, że to PO przyjęło plany wydatków na wojsko w wysokości ponad 400mld zł do 2022roku! A to jest prawie połowa rocznego Polskiego budżetu!

http://forsal.pl/artykuly/707076,wydatki_na_wojsko_polska_wyda_408_7_mld_zl_do_2022_r.html

1
emem
29 lipca 2013r. o 13:51
No niezla masakra. Szczegolnie w konteksciu dziury budzetowej.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10114
#alter nieaktywny
29 lipca 2013r. o 13:54
właśnie! jak to się ma w kontekście 24mld tegorocznej dziury budżetowej? :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza