Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kąpiel w fontannach jest bardzo niebezpieczna
~ niezalogowany
7 sierpnia 2013r. o 16:42
blues napisał(a): Jakim prawem tam leziecie jak by to była wasza prywatna własność?

Bo to jest nasza własność! :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
7 sierpnia 2013r. o 16:46
wystarczy poczytać na stronach producentów fontann. zabudowywane są jeśli nie są przeznaczone dla wejścia ludzi.

' Fontanna kąpielowa, inaczej zwana "fontanną z pełnym dostępem", to fontanna przeznaczona dla ochłodzenia w niej ludzi. Mimo iż wiele fontann nie było projektowanych jako fontanny kąpielowe, dzieci różnych kategorii wiekowych często używały ich dla tych celów. Niektóre fontanny obudowano, albo podniesiono ich krawędzie aby trzymać ludzi na zewnątrz. W innych sytuacjach fontanny zaprojektowano umożliwiając prosty dostęp. Są one wyposażone w powierzchnie antypoślizgowe, aby ludzie mogli bezpiecznie używać je dla ochłody w gorących dniach letnich. Woda w nich to zwykle świeża woda z sieci, albo woda poddawana filtracji spełniająca takie same rygory higieny jak w basenach publicznych. '

grupa aqua - polska zachodnia
~ niezalogowany
7 sierpnia 2013r. o 16:48
~ napisał(a):
Fontanna jest dlatego płaska, żeby ludzie mogli do niej wejść ?? ?? ?? Co ty bierzesz człowieku :>

z pewnością powód to oszczedność na betonie :)
4106
#igrek nieaktywny
7 sierpnia 2013r. o 17:04
Nie wiem czy bolesławiecka fontanna ma filtr czy go nie ma ale widziałem kto sukcesywnie bierze w niej kąpiel w związku z czym w życiu nie puszczę tam swojego dziecka ani sam tam nie wejdę.
2663
#blues nieaktywny
7 sierpnia 2013r. o 17:07
igrek napisał(a): Nie wiem czy bolesławiecka fontanna ma filtr czy go nie ma ale widziałem kto sukcesywnie bierze w niej kąpiel w związku z czym w życiu nie puszczę tam swojego dziecka ani sam tam nie wejdę.

Gratuluję mądrej decyzji. :)
~ niezalogowany
7 sierpnia 2013r. o 17:08
igrek napisał(a): ale widziałem kto sukcesywnie bierze w niej kąpiel

Czy to te same osoby co chodzą na basen, bądź inne zbiorniki wodne? :)
211
skorn
7 sierpnia 2013r. o 17:09
Żule na baseny nie chodzą. : )

<i>
5183
magnum44
7 sierpnia 2013r. o 17:20
Bo mają bliżej fontannę : )

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.