Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

8 latek i komunia święta.

2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 23:02
Thor napisał(a): Gdybyś wiedział, to odpowiedziałbyś prosto i konkretnie na to pytanie.
Nie masz podstawowej wiedzy i dlatego piszesz takie pierdoły, zamiast konkretów.
Widać tobie myślenie sprawia ból, bo nawet nie potrafisz znaleźć tego imienia.
Imię boga, które tak ciężko tobie znaleźć to Jahwe.
Tylko że to imię, w dodatku przekręcone przez Żydów przez szacunek i ze strachu przed niegodnym jego wymawianiem, jest zawarte w starym testamencie, który jest podstawą wiary Żydów, a nie Katolików.
Katolicy opierają swoją wiarę na Nowym Testamencie, a do starego tylko się odwołują w naukach.
W Nowym Testamencie Boga przedstawia się jako Bóg Ojciec - jeden z trójcy.
Chrześcijanie nie używają na co dzień imienia Jahwe, ponieważ czczą Boga jako Ojca, Syna i Ducha Świętego.

Jeszcze czego ? Chciałes ,zeby ci podać gotowe? No tak dobrze to nie ma Musiałes sie sam pomęczyć i poszukać i teraz plujesz.Daruj sobie i powtarzam nie pisz pierdołków bo to bzdury.Imienia Boga używają wszyscy ,którzy w Niego wierzą a jest to jedyne jego imię jakie nam podał pozostałe nazewnictwo to tylko tytuły.Ojciec moze być rózny ale Ten Który Jest ,jest jeden.A ludzie mogą sobie wymyślać jakie chcą tytuły i funkcje i uwazać je za wystarczajace ,ale są w błędzie ,bo kto nie zna imienia Boga tego i Bóg nie będzie znał.To wszystko i wiesz co? Nie chce mi sie z tobą gadać. :/

Zmoderowano 08.09.2013 godz.23:03 - powód: błąd cytowania (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4469
#Patrzalski nieaktywny
8 września 2013r. o 23:07
Nie używaj imienia Pana swego na daremno .
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 23:11
Patrzalski napisał(a): Nie używaj imienia Pana swego na daremno .

Na daremno nie ,ale na przykład w modlitwie ,prośbie to chyba powinno sie z szacunku zwracac imiennie.
3123
#Thor nieaktywny
8 września 2013r. o 23:19
blues napisał(a): Jeszcze czego ? Chciałes ,zeby ci podać gotowe? No tak dobrze to nie ma Musiałes sie sam pomęczyć i poszukać i teraz plujesz.Daruj sobie i powtarzam nie pisz pierdołków bo to bzdury.Imienia Boga używają wszyscy ,którzy w Niego wierzą a jest to jedyne jego imię jakie nam podał pozostałe nazewnictwo to tylko tytuły

Żałosne jest to twoje pisanie. Moja wiedza jest na tyle wystarczająca, że znam to imię i nie potrzebuję tego szukać.
Brak ci argumentów, nie potrafisz napisać konkretnego argumentu, a na moje potrafisz tylko odpisać, że to bzdury i nazywasz je pluciem.
To nie ludzie nazwali Boga - "Ojcem", tylko sam Jezus i jest to zawarte w Nowym Testamencie.

blues napisał(a): ....ale są w błędzie ,bo kto nie zna imienia Boga tego i Bóg nie będzie znał.

Jak na moje wyczucie to jesteś albo Świadkiem Jehowy albo Protestantem, bo zarzucasz tym, co mają inne zdanie, że są w błędzie. Kim ty jesteś, żeby pisać komuś jak ma wyznawać swoją wiarę i jak ma postrzegać Boga ?
4469
#Patrzalski nieaktywny
8 września 2013r. o 23:21
Bóg jest wszechmogący i wszechwiedzący . Nie musisz zwracać się do Niego jeśli czegoś potrzebujesz ;) On o tym wie :) Nie proś o nic ,Bóg wie czego potrzebujesz i co jest dla Ciebie najlepsze .Przyjmuj z pokorą zły los , bo Twoja klęska to tylko Boży plan ,który ma sprawdzić siłę Twojej wiary .Zaufaj Bogu i jego pośrednikom na ziemi .Bóg Cię kocha ,spróbuj pokochać Jego . Mi się nie udało .
3123
#Thor nieaktywny
8 września 2013r. o 23:34
Patrzalski napisał(a): Nie musisz zwracać się do Niego jeśli czegoś potrzebujesz ;) On o tym wie :)

Wręcz przeciwnie Patrzalski. Napisano w Biblii : "Proście, a będzie wam dane " :)

Dopisane 08.09.2013r. o godz. 23:34:

blues napisał(a): Na daremno nie ,ale na przykład w modlitwie ,prośbie to chyba powinno sie z szacunku zwracac imiennie.

W hebrajskim tetragramie imię Boga zapisane było jako JHWH.
Było tam jednak też napisane : "Kto będzie wymieniał imię Boże umrze śmiercią". Chodziło o należyte poszanowanie imienia Bożego i nie nadużywanie go. Dlatego też Żydzi z obawy i ze strachu wyrażali je inaczej.
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 23:36
Thor napisał(a):
blues napisał(a): Jeszcze czego ? Chciałes ,zeby ci podać gotowe? No tak dobrze to nie ma Musiałes sie sam pomęczyć i poszukać i teraz plujesz.Daruj sobie i powtarzam nie pisz pierdołków bo to bzdury.Imienia Boga używają wszyscy ,którzy w Niego wierzą a jest to jedyne jego imię jakie nam podał pozostałe nazewnictwo to tylko tytuły

Żałosne jest to twoje pisanie. Moja wiedza jest na tyle wystarczająca, że znam to imię i nie potrzebuję tego szukać.
Brak ci argumentów, nie potrafisz napisać konkretnego argumentu, a na moje potrafisz tylko odpisać, że to bzdury i nazywasz je pluciem.
To nie ludzie nazwali Boga - "Ojcem", tylko sam Jezus i jest to zawarte w Nowym Testamencie.

blues napisał(a): ....ale są w błędzie ,bo kto nie zna imienia Boga tego i Bóg nie będzie znał.

Jak na moje wyczucie to jesteś albo Świadkiem Jehowy albo Protestantem, bo zarzucasz tym, co mają inne zdanie, że są w błędzie. Kim ty jesteś, żeby pisać komuś jak ma wyznawać swoją wiarę i jak ma postrzegać Boga ?

Jezus nazwał Boga ojcem bo jest Jego synem,kazde dziecko nazywa ojca ojcem co w tym nadzwyczajnego? My tez mozemy tak mówić ale nie oznacza to ,ze mamy nie znać właściwego imienia Boga.A wyznawajze sobie swoją wiarę jak ci sie podoba i kazdy tez ,nic mi do tego ,nikomu nic nie sugeruje ani proponuję ,mówie tylko ,ze Bóg ma imie ,co jest prawdą.Nie jestem świadkiem Jehowy ani Protestantem,jestem ochrzczoną katoliczką i znajomość bozego imienia tylko mi pomaga w modlitwie a nie przeszkadza.Dobranoc.
4469
#Patrzalski nieaktywny
8 września 2013r. o 23:40
Potraficie dyskutować miedzy sobą na ten temat bez nienawiści ? Tak sobie skromnie pytam ,bo nie wiem :(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza