Już na wstępie podoba mi się merytoryczna odpowiedź w stosunku do tego co ja ,,motywacja" napisałem, a nie często się to zdarza.
~ napisał(a):
No właśnie troche rozsądku, czy uważasz że tolerowanie tego typu zachowań 9 nie przesądzam o winie)
Ja w żadnym wypadku nie jestem za tolerowaniem takich zachowań. Krew mnie zalewa, gdy słyszę, że kościół umywa ręce, a jedyną karą dla ,,zwyrola" jest przeniesienie do innej parafii.
~ napisał(a): problem pedofilii to coś o czym trzeba głośno mówić uświadamiać dzieci że to jest krzywdzenie i powinne o takich rzeczach informować,
No to teraz proszę popatrz jak wiele dzieci żyje na świecie. Dlaczego mówię na świecie? A no dlatego, że ten konkretny przypadek spotkał dzieci z dominikany, więc jak Polskie media się potrafią skupiać przez kilka dni/tygodni na tym kilkorgu to czemu nie możemy pójść dalej i również przez tygodnie opowiadać o dzieciach konających z głodu i umierających z powodu braku odpowiedniej opieki medycznej.
~ napisał(a): No ale skoro ci to nie przeszkadza to pewnie swoich dzieci nie masz.
No nie mam i mieć nie będę, bo na dzień dzisiejszy zdaję sobie sprawę, że troska i niepokój o dziecko mogłaby mnie w dzisiejszym świecie wykończyć.
Generalnie to chodzi mi o fakt nagłaśniania pojedynczych przypadków. Oczywiście uświadamiaj swoje dziecko przed owymi zagrożeniami, bo nigdy nie wiadomo, kogo na ulicy spotkać można. Zdarzyły się takie przypadki to niech sąd o winie i karze rozsądza. Oczywiście nie sąd kościelny, bo wiadomo jaki oni najchętniej wydają wyrok.
Pozdrawiam