Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dziennikarka z Dominikany pogrąża księdza-podejrzanego o pedofilię!

670
ramaj
8 października 2013r. o 8:34
~ napisał(a): ................. ludziska mają radochę - bo opluto jakiegoś "czarnego"

Z tyldami jest tak,że nigdy nie wiesz z kim dyskutujesz,więc i gadka byłaby jałowa - jak do ściany ,a w twoim przypadku betonowej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zacofany moher niezalogowany
8 października 2013r. o 8:53
ramaj napisał(a):
Z tyldami jest tak,że nigdy nie wiesz z kim dyskutujesz

Rozumiem, że myślisz, że gdy "podpiszesz się" ramaj to wszyscy wszystko na Twój temat wiedzą. A jak nie włączą Adblocka, to maja transmisję z Twojej kamerki?
11202
#Anonim11202 nieaktywny
8 października 2013r. o 8:53
ramaj napisał(a): zwykłe krycie winnych.Dopiero ostatnio,pod naciskiem opinii i mediów zaczyna sie zmieniac .

Jesteś pewien, że dzieje się to pod naciskiem szmatomediów?
~ napisał(a): A wszystko po to żeby nas nie poinformować o szykowanej przez Rosjan inwazji na Polskę

Ale z ciebie człowieku beton. Widać, że sytuację w kraju i na świecie opierasz jedynie na tym co ci tvn powie. Nie wiem czy wszystkim na tym forum żyje się w takim dostatku, że naprawdę uważają każdą szujomediową informację drążoną przez kilka tygodni za fakt niezbędny i wpływający na życie. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy maja w dupie tego księdza, czy jest winny czy nie, w dupie mają mamę madzi, czy zabiła, czy tylko udusiła. Mi krzywdy tym nie zrobili i pewnie wam tyldy też nie, więc po jaki ,,członek" to roztrząsać? Zainteresujcie się tym czy przy obecnej ,,ustwce" będziecie mieli co do fara włożyć. A jeśli jesteście spokojni i bezpieczni to zainteresujcie się innymi, którym się tak nie ułożyło. Trochę empatii i rozsądku.
~ niezalogowany
8 października 2013r. o 9:13
Motywacja napisał(a):
ramaj napisał(a): zwykłe krycie winnych.Dopiero ostatnio,pod naciskiem opinii i mediów zaczyna sie zmieniac .

Jesteś pewien, że dzieje się to pod naciskiem szmatomediów?
~ napisał(a): A wszystko po to żeby nas nie poinformować o szykowanej przez Rosjan inwazji na Polskę

Ale z ciebie człowieku beton. Widać, że sytuację w kraju i na świecie opierasz jedynie na tym co ci tvn powie. Nie wiem czy wszystkim na tym forum żyje się w takim dostatku, że naprawdę uważają każdą szujomediową informację drążoną przez kilka tygodni za fakt niezbędny i wpływający na życie. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy maja w dupie tego księdza, czy jest winny czy nie, w dupie mają mamę madzi, czy zabiła, czy tylko udusiła. Mi krzywdy tym nie zrobili i pewnie wam tyldy też nie, więc po jaki ,,członek" to roztrząsać? Zainteresujcie się tym czy przy obecnej ,,ustwce" będziecie mieli co do fara włożyć. A jeśli jesteście spokojni i bezpieczni to zainteresujcie się innymi, którym się tak nie ułożyło. Trochę empatii i rozsądku.

No właśnie troche rozsądku, czy uważasz że tolerowanie tego typu zachowań 9 nie przesądzam o winie) można tolerować i uważać się za rozsądnego czyli domniemam rozumnego? problem pedofilii to coś o czym trzeba głośno mówić uświadamiać dzieci że to jest krzywdzenie i powinne o takich rzeczach informować, No ale skoro ci to nie przeszkadza to pewnie swoich dzieci nie masz. Ja mam i oburza mnie krzywdzenie tych którzy bronic się nie potrafią. dla mnie to jest karygodne. A co do twojej drugiej części wypowiedzi - masz rację u mnie w garnku zawsze coś jest i często gęsto z tego garnka je również dziecko którego mam woli kasę wydać na piwko. Więc wyobraź sobie że poza telewizją widzę również otaczający świat i nie podoba mi się krzywda ludzka a przede wszystkim nie podoba mi się obojętna postawa społeczeństwa patrząca na krzywdę i próbująca ją zamieśc po dywan
11202
#Anonim11202 nieaktywny
8 października 2013r. o 9:34
Już na wstępie podoba mi się merytoryczna odpowiedź w stosunku do tego co ja ,,motywacja" napisałem, a nie często się to zdarza.
~ napisał(a):
No właśnie troche rozsądku, czy uważasz że tolerowanie tego typu zachowań 9 nie przesądzam o winie)

Ja w żadnym wypadku nie jestem za tolerowaniem takich zachowań. Krew mnie zalewa, gdy słyszę, że kościół umywa ręce, a jedyną karą dla ,,zwyrola" jest przeniesienie do innej parafii.
~ napisał(a): problem pedofilii to coś o czym trzeba głośno mówić uświadamiać dzieci że to jest krzywdzenie i powinne o takich rzeczach informować,

No to teraz proszę popatrz jak wiele dzieci żyje na świecie. Dlaczego mówię na świecie? A no dlatego, że ten konkretny przypadek spotkał dzieci z dominikany, więc jak Polskie media się potrafią skupiać przez kilka dni/tygodni na tym kilkorgu to czemu nie możemy pójść dalej i również przez tygodnie opowiadać o dzieciach konających z głodu i umierających z powodu braku odpowiedniej opieki medycznej.
~ napisał(a): No ale skoro ci to nie przeszkadza to pewnie swoich dzieci nie masz.

No nie mam i mieć nie będę, bo na dzień dzisiejszy zdaję sobie sprawę, że troska i niepokój o dziecko mogłaby mnie w dzisiejszym świecie wykończyć.

Generalnie to chodzi mi o fakt nagłaśniania pojedynczych przypadków. Oczywiście uświadamiaj swoje dziecko przed owymi zagrożeniami, bo nigdy nie wiadomo, kogo na ulicy spotkać można. Zdarzyły się takie przypadki to niech sąd o winie i karze rozsądza. Oczywiście nie sąd kościelny, bo wiadomo jaki oni najchętniej wydają wyrok.
Pozdrawiam
4635
#naataliia nieaktywny
8 października 2013r. o 10:44
Motywacja napisał(a): . No nie mam i mieć nie będę, bo na dzień dzisiejszy zdaję sobie sprawę, że troska i niepokój o dziecko mogłaby mnie w dzisiejszym świecie wykończyć.

Poza tym ze nie masz dzieci i nie chcesz miec nie masz tez(...)

Zmoderowano 08.10.2013 godz.10:51 - powód: błąd cytowania oraz złośliwości (moderator)
11202
#Anonim11202 nieaktywny
8 października 2013r. o 10:47
A no fajnie :/ Za to ty masz (...) Coś jeszcze mądrego chcesz napisać?

Zmoderowano 08.10.2013 godz.10:52 - powód: błąd cytowania oraz złośliwości (moderator)
~Służycie za czyjeś bezmyślne narzędzia niezalogowany
8 października 2013r. o 11:59
Pedofilia jest zjawiskiem starym jak świat, choć występuje raz z większym , raz z mniejszym natężeniem. Gros pedofilów to osobnicy z zahamowaniami w stosunkach z dojrzałymi ludźmi - 60% z nich to homoseksualiści (a ci stanowią przecież znikomy odsetek wszystkich ludzi!). Te 40% to mizogini - ludzie bojący się i/lub nienawidzący kobiet.

Zastanów się - ile razy ostatnio czytałeś o pedofilach - nauczycielach? Ile razy o pedofilach - lekarzach? Ile razy o pedofilach - policjantach? Ile razy o pedofilach sędziach/prokuratorach? Ile razy o pedofilach - politykach? Myślisz, że wśród nich pedofile nie występują? Czemuż zatem problemem są wyłącznie księża?
A nie przeszkadza wam przebieranie chłopaków w sukienki w przedszkolach i edukacja seksualna przygotowująca małolatów dla pedofili?

Pozostają takie drobiazgi, jak próby wyłudzenia pieniędzy przez zwykłe szantaże i/lub sprawy prokuratorskie, prozaiczne zemsty za różne nieporozumienia, wojujący antykerykałowie... Słyszałeś o domniemaniu niewinności? Chciałbyś by od razu pozbawiono cię roboty i opluto, bo jakiś człowiek z problemami psychicznymi czy łajdak pomówił cię publicznie? Słyszałeś o zatarciu kary ? A o trzeźwych alkoholikach (albo .. seksoholikach) słyszałeś?

No to jeszcze elementarna wprawka ze statystyki. W Polsce jest 35 tysięcy księży. Nad każdym przypadkiem pedofilii w kościele oddzielnie media onanizują się latami. Ile ł ą c z n i e jest takich przypadków? Jaki to jest odsetek?

Wybaczcie szczerość - robicie za pożytecznego idiotę w kampanii niszczenia Kościoła i przesłaniania spraw naprawdę ważnych!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza