Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Problem z uciążliwą i wulgarną sąsiadką

~kasia niezalogowany
21 października 2013r. o 21:10
dziękuję za każdą mądrą wskazówkę przyda mi się życzliwość ludzi którzy rozumieją mój problem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3145
#hemi nieaktywny
21 października 2013r. o 21:14
Sorry ,ale wielu wypowiadających się z clahanem na czele jest po prostu...smiesznych.
Osoba wyraxnie pisze,że sąsiadka jest wulgarna,zaczepia,i że INTERWENCJE POLICJI nic nie dają ,a wielu doradza,aby być grzecznym ignorować ,a moze nawet z uśmiechem "dzien dobry" mówić,co?
Z tego co czytam to jest to patologia na która ani kulturalne zachowanie ani wizyty policji nic nie dają :|

Może napisz ile interwencji było i czy są inni pokrzywdzeni,bo jesli innym sąsiadom też "umila"życie ,a są kwity w policji z interwencji to sprawa w sądzie na 100% wygrana ;)
chyba,że ta osoba będzie miała sprawę w sądzie tak samo w doopie jak interwencje policji to juz gorzej :(

Dopisane 21.10.2013r. o godz. 21:14:

Calahan ,bez obrazy ,ale twa porada "najlepsze co można zrobić to modlić się o Boże działanie w życiu tej osoby" w przypadku takiej osoby to jak porada aby pójśc z konewką na saharę co by walczyc z efektem cieplarnianym ;)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
5134
#TOjsienka nieaktywny
21 października 2013r. o 21:26
A ja dla odmiany przyznam się że współczuję moim sąsiadom. :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
21 października 2013r. o 22:00
Calahan napisał(a): Witam! Nie wiem jakim jest człowiekiem ta osoba, ale jeśli jest tak jak piszesz, to najlepsze co można zrobić to modlić się o Boże działanie w życiu tej osoby.

Przestań zaśmiecać forum takim pierdzieleniem!
~ niezalogowany
21 października 2013r. o 22:26
~MartaE napisał(a): Znajomi opowiadali mi również o sąsiadce- starszej Pani- która w domu wielorodzinnym celowo niszczy sąsiadom mienie- a to nowy samochód gwoździem zarysuje, a to sprayem nowe drzwi do mieszkania załatwi.
Wyobrażam sobie taką babcię malującą sprayem, chyba że opryskuje dezodorantem ;).
5993
#xaa nieaktywny
21 października 2013r. o 22:58
Pamiętam czasy, jak to sąsiedzi "za łby" się brali...dali sobie po "razie" ,krew się polała itd.,jak było groźnie ,interweniowała "milicja"...awanturnik/cy pałą oberwali i spokuj ...
Dziś ludzie nieźle nudzą się chyba? że po sądach ganiają...cóż inne prawo teraz...
10114
#alter nieaktywny
21 października 2013r. o 23:07
hemi napisał(a):
Osoba wyraxnie pisze,że sąsiadka jest wulgarna,zaczepia,i że INTERWENCJE POLICJI nic nie dają ,a wielu doradza,aby być grzecznym ignorować ,a moze nawet z uśmiechem "dzien dobry" mówić,co?
Z tego co czytam to jest to patologia na która ani kulturalne zachowanie ani wizyty policji nic nie dają :|

Może napisz ile interwencji było i czy są inni pokrzywdzeni,bo jesli innym sąsiadom też "umila"życie ,a są kwity w policji z interwencji to sprawa w sądzie na 100% wygrana ;)
chyba,że ta osoba będzie miała sprawę w sądzie tak samo w doopie jak interwencje policji to juz gorzej

Właśnie, że całkowicie ignorować. Traktować, jak powietrze. Omijać z wyższością. Jednocześnie mieć komórkę przygotowaną do nagrywania, zbierać dowody tego zachowania. Zbierać również świadków takich zdarzeń. Nigdy nie dawać się sprowokować. Po jakimś czasie prawnik i do sądu. A nawet bez prawnika. Ślady interwencji policji pomogą. Siła dowodów wystarczy. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ala niezalogowany
21 października 2013r. o 23:17
Takim ludziom, co to w życiu nie mają się już czym innym zająć, tylko umilaniem życia sąsiadom schlebia to, że kogoś denerwują - delikatnie mówiąc - swoim działaniem. Moi sąsiedzi nie posuwają się do jakichś drastycznych działań, co najwyżej śmiesznych i niegroźnych. Odkąd ich ignoruję i nie reaguję na żadne komentarze ani złośliwe zaczepki, przestali prowokować. Jak widzą, że ich usilne działania wytrącenia mnie z równowagi nie dają rezultatu, to co będą walić dalej głową w mur? Oczywiście nie poprzestają, ale brak im nowych pomysłów, a stare nie dały efektu. Łącznie z pismami z donosami do różnych tylko im znanych instytucji (jak w PRLu). Wiadomo, że wychodzę z dyktafonem w kieszeni i mam zdjęcia różnych ich idiotycznych działań, ale na razie do sądu się jeszcze nie wybieram.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Nowe domy!