Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Skandal w szkole w Iwinach

~ niezalogowany
2 listopada 2013r. o 8:48
do zbipop ,,Istnieje w szkołach tzw. RADA RODZICÓW co oni mają do powiedzenia na ten temat , napewno znają sytuację,,

Coś Ci powiem o przypadkach interwencji rodziców,a znam to od rodzica który interweniował. Miało to miejsce kilka lat temu jak to dzieci z gminy Warta Bol pojechały na kolonię nad morze. Tak więc panie wychowawczynie (nauczycielki z Iwin) zostawiały dzieci w wieku średnio 10 lat na 2-3 godziny bez opieki! i to nie w ośrodku tylko w centrum miasta. Oburzeni tą sytuacją rodzice pojechali do Wójta żeby coś z tym zrobił, i wiesz co Wójt powiedział? ,, A co wy chcieliście za te pieniądze,, i jeszcze parę rzeczy których nie powinnam pisać.Tak więc rodzice tu nic nie zrobią, trzeba powiadomić TVN tylko wtedy sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan,żeby utrzymać wizerunek dobrej szkoły.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mimi niezalogowany
2 listopada 2013r. o 11:53
Ja pamiętam czasy gdy za wszystko "odpowiedzialne" były te gorsze dzieci z OSW w Iwinach, Co by się nie działo wina zawsze spadała na nie. I rodziców co ujadali że ich grzeczne dzieci musza uczęszczać do szkoły z "patologią" Teraz "patologii" nie ma a problemy są, czyżby dzieci z dobrych domów nie były takie święte
~djfk niezalogowany
2 listopada 2013r. o 13:40
Moim zdaniem gimnazjum to jedna wielka pomylka, powinno byc tak jak kiedys 8 klas i potem szkola srednia
~mama niezalogowany
2 listopada 2013r. o 17:36
Wydaje mi się że to rodzic powinien zgłosić na policję fakt o dokonaniu przestępstwa w szkole tak to wygląda. Sama kilka lat temu wylądowałam w sądzie ze swoim synem z tego właśnie gimnazjum bo zrobił jednorazowy głupi wybryk koledze i uwieżcie mi więcej już nic głupiego nie zrobił dostał nauczkę i tyle! Także radzę udać sie na policję a nie czekać na dyrekcję to są nasze dzieci i brońmy je jeśli naprawde wieżymy że to one są ofiarami
~ niezalogowany
2 listopada 2013r. o 17:48
duszek75 napisał(a): To,co się dzieje w Gimnazjum w Iwinach powoli zakrawa na skandal.Dzień w dzień są tam popełniane przestępstwa a szanowna dyrekcja każe podać sobie rączki dzieciom, sądząc,że to załatwi sprawę.Nie szanowna dyrekcjo-czas wziąść się w garść i niektóre zdarzenia podać do właściwych organów aby zajęły się sprawcami!!!Bo jeżeli zabawa w kopanie w szatni w kilku na jednego nie jest przęstępstwem,bo jeżeli wbijanie długopisów jak w znanej grze noża w różne części ciała z uszkodzeniem częsci ciała nie jest przęstępstwem ściganym z urzędu,to kto stanie w obronie niewinnych uczni.Dwóch uczni z uszkodzeniami ciała w jeden dzień???Na zgłaszane problemy nie można reagować tylko rozmową, po której śmieją się "nicponie" pod nosem :> Tu potrzeba stanowczych działań a nie ukrywania zdarzeń,bo za chwilę dojdzie do tragedii i potem szanowna Dyrekcja powie,że nie znała problemu :P

polecam powtórkę odmiany p/przypadki rzeczownika "uczniowie":

Mianownik (kto? co?): uczniowie
Dopelniacz (kogo? czego?): Nie lubię uczniów
Celownik (komu? czemu?): Przygladam się uczniom
Biernik (kogo? co?): Lubię uczniów
Narzednik (z kim? z czym?): Rozmawiam z uczniami
Miejscownik (o kim? o czym?): Rozmawiam o uczniach
Wolacz: Hej uczniowie!
~ niezalogowany
2 listopada 2013r. o 20:33
Hmm-forma byla niewlasciwa,ale smierdzi tu polonista,ktory zamiast skupic sie na formie i znaczeniu tematu zboczyl na odmiane.A fuuujjjjj!!!!! :P
~ niezalogowany
2 listopada 2013r. o 20:36
ZIELONA GÓRA: W tym gimnazjum problemy uczniów rozwiązują ich rówieśnicy-gazeta lubuska.Proponuje wdrozyc,jako pomoc.
~Witam! niezalogowany
3 listopada 2013r. o 0:45
Miałam wiele problemów w czasie nauki mojej córki w Gimnazjum, niestety musiałam wziąść sprawe w swoje ręce......jedyną osobą która BAAARDZO pomogła mi jest Rzecznik Praw Dziecka z Legnicy! Wystarczyła jedna rozmowa......sprawa załatwiona! a już myślałam, że zadzwonie do TVN-u i będe zmuszona opowiadać mediom co działo się w szkole mojej córki!
Pamiętajcie kochani rodzice! NIKT nie ma prawa bić Waszego dziecka!!!!!!!!!!! czy jest winne czy nie....nie ważne!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza