~ napisał(a): aby dostać żywność trzeba iść i się wpisać na listę do Mops-u, niestety wielu ludzi tego nie robi i dlatego nie otrzymuje tej pomocy
a co do samochodów..to wielu ludzi prosi rodziny, sąsiadów, znajomych aby im przywieżli..więc nie widzę w tym nic zdrożnego, że czasem nawet jakiś mercedes czy inna fura podjedzie...chociaż ludzie wtedy myślą że to dla niego..pomagać to nie wstyd
Bylam u Pań w MOPSie rodzinne mojej córce się nie należy, gdyż dochód przekracza nam o parę zł ale zostalismy zapisani na liste żeby dostać żywność, ponieważ kryterium dochodu jest tam trochę inne. 15grudnia 2014r. Teraz niedawno właśnie tazżywność miała być rozdana. Dla pewnosci zadzwonilam do MOPSu z pytaniem czy na liście takowej jestem i zostalam zapewniona, że tak. Nie posiadam samochodu więc sąsiad mnie zawiózł oczywiscie skasowal za paliwo a na miejscu jakby mi ktos w twarz dał. Zostalam poinformowana że mi sie nie nalezy bo rodzinnego nie biore...to po co ludzi zapewniaja że są na liście itp:-( nie należę do bogaczy i każda pomoc przyjmuje z radością ale tracę juz wiarę w takie instytucje panowie spod sklepu dostali i żywność i zapomoge i mają na alkohol a ja mojemu dziecku nie kupię prezentu na święta bp jesteśmy "za bogaci".