~ napisał(a): Mamy rozumieć ,że Ty Alter tam byłeś i wszystko widziałeś .Czy też opierasz się na informacjach z mediów ?
cyt.z WP
"Niedługo po rozpoczęciu marszu odłączyło się od niego kilkuset uczestników; poszli na ulicę Skorupki, gdzie mieści się m.in. "Skłot Przychodnia". Tam doszło do przepychanek. Uczestnicy marszu rzucali kamieniami, kostką brukową i butelkami w okna, skąd tym samym odpowiadali im ludzie znajdujący się wewnątrz i na dachu budynku. "
W jaki sposób wytłumaczysz to ? Kto sprowokował tą zadymę ? Przecież "Skłot Przychodnia" nie znajdował się na trasie przemarszu.
Zgodzę się ,że większość uczestników szła grzecznie wytyczona trasą . Ale kilkuset kiboli i nacjonalistów z ONR i MW nie znalazło się tam przypadkiem.
Pytasz mnie czy jestem Polakiem ? Tak jestem . Tylko mój patriotyzm nie polega na wygoleniu łba na łyso ,obuciu glanów i maszerowaniu z uniesioną w faszystowskim geście ręką.
To że aresztowano tylko kilkunastu bandytów ,jest oznaką słabości naszej władzy,oraz dowodem na to ,że do prawdziwej wolności i niepodległości jeszcze nam daleko.
Tak widziałem to w mediach. Jednak patrzeć to chyba nie znaczy dla ciebie widzieć. Bo to jednak kolosalna różnica. Media od zawsze pokazują Marsze Niepodległościowe jednostronnie. Tworzą niusy na podstawie zdarzeń, które się dobrze sprzedają. A "Squat Przychodnia" wcale nie jest tak daleko od Marszałkowskiej. A może mi powiesz kto z dachów rzucał butelki i inne przedmioty? Coś takiego rzuconego z dużej wysokości potrafi zabić!
Trzeba mieć złe intencje, aby z moich wypowiedzi wywnioskować, że mam zamiar bronić te osoby, które wyrywają kostki brukowe, aby nimi rzucać w innych.
Chciałbym zwrócić uwagę na fakty! Otóż Prezydent szedł w marszu kilkunastu tysięcy, a media zrobiły z tego show. Marsz Niepodległościowy szedł w liczbie około 50 000! To jest siła patriotyzmu. To, że wśród kilkudziesięciu tysięcy, znalazła się grupa agresywna, nie powinno wpływać na odbiór MArszu. Co niektórzy próbują krytykować całą tę inicjatywę. Społeczeństwo ma prawo do takich manifestacji przywiązania do Polskości. Kolejne fakty: podobno zatrzymano 60 agresywnych osób (na liczbę 50 000?), rannych zostało 7 policjantów (na liczbę kilkunastu tysięcy?). Kto ocenia takie zdarzenia, niech czyta między wierszami. Nie powinien też ulegać medialnej histerii, którym zależy na niusach. Wypada zachować miarę i rozsądek w ocenie. Krzywdzące jest potępianie całego Marszu Niepodległościowego. Tak już kiedyś było, kiedy władza szła w swoich pochodach 1 maja, a 3 maja pałowała wolnomyślące społeczeństwo. Czytam teraz wezwania Falco do pałowania?!
Na koniec. Niektórzy zabierający głos na forum, na trudne tematy nie potrafią dyskutować. Do trudnych dyskusji trzeba zachować minimum zdrowego rozsądku, oraz emocjonalny dystans :) Ataki personalne tylko obnażają wasze słabości. Nazywanie innych "mądralami" oznacza po prostu, że macie jakiś kompleks wobec mądrzejszych od siebie. Może macie jakieś solidniejsze argumenty? Potępianie swoich adwersarzy oznacza zawsze tylko jedno brak argumentów.
Dopisane 12.11.2013r. o godz. 07:50:
capitanosss napisał(a): ..POLECAM Z CAŁEGO SERCA ten filmik...kto żyw musi to zobaczyć...w kilku słowach (zdaniach) ujęto........
Dzięki, scena jest znacząca, wiele mówiąca :)
Dopisane 12.11.2013r. o godz. 07:56:
~kos napisał(a):
A ty naucz się oglądać ze zrozumieniem. Ślepy byłeś? Nie widziałeś tych całych hord zakapturzonych bandziorów niszczących wszystko co na ich drodze łącznie z drzewami?
To było bezpieczne dla tych rodzin z dziećmi?
Znalazł się "mądrala" co wszystko rozumie lepiej od innych, "patriota" z bożej łaski. Tacy jak ty właśnie dzielą naród na tych co wszystko wiedzą lepiej i resztę która według nich ponoć niczego nie rozumie. Pewną sekciarską partią też dyryguje "mądrala" który wszystko wie lepiej i naród ma go już po dziurki w nosie. :P
"mądrala"? "Ślepy jesteś"? "patriota z bożej łaski"? "sekciarska partia"?
Powyżej przykład bardzo niskiego poziomu dyskusji. Jakieś konfabulacje, brak kultury. Nie ma z kim dyskutować.