Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Absurdy pracy w Polsce

3894
#renegat nieaktywny
22 listopada 2013r. o 12:11
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): Opowiem wam co mi się przydarzyło jak szukałem pracy.POjechałem do pewnej firmy niedużej transportowej 3auta. p- to rzekomy pracodawca.ja to ja.Rozmowa ja- ile zarobie? p-12% ja-a od jakiej sumy?p-a pan to chce pracować?ja-te 12% to od jakiej sumy?p-no to chce pan pracować czy nie?ja-tak ale nie za darmo musze wiedzieć od jakiego przerobu?p-XXXX ojro i 12% z tego to wypłata.ja-myśle nie jest tak żle.Ale po przemyśleniu wracam do nich i znowu pytam.Wnioski:okazało się że to wychodzi 2510pln bo ta suma to brutto a naliczają od netto o czym w pierwszej rozmowie nie powiedzieli.i tak wyjazd w niedziele w nocy cały tydz w kabinie jazda w nocy za 2510pln.Po pierwszej rozmowie zadzwonili że mnie mogą zatrudnić ale po drugiej rozmowie cisza i nowe ogłoszenia.bo ja mam tyrać a nie dociekać ile zarobie.nic dziwnego że jest u nich rotacja co 2 miesiące.i ciągle szukają kierowców.I co wy na to.Przestrzegam wszystkich którzy szukają pracy w tym padole pytajcie o wszystko po 10 razy nie bójcie się tych pseudo pracodawców co tylko chcą was wykorzystać i okraść.

Hej, napisz mi na priv swój num pogadamy o tej firmie myślę że też miałem z nią do czynienia pozdrawiam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~albert niezalogowany
22 listopada 2013r. o 12:35
czytając twoje wszystkie posty to ty na pewno nie masz prawa jazdy z tego co wypisujesz na innych forach nie możliwe żebyś legalnie zdobył takie uprawnienia http://img.sadistic.pl/pics/Prawojazdymu3zumanki11.jpg
~ niezalogowany
22 listopada 2013r. o 12:57
ogólnie to praca w Polsce absurdem.do absurdu doprowadziła platforma z psl już każdy aspekt w dziedzinie prawa pracy.niech się dalej bawią tą polską ,oszukując społeczeństwo...zwłaszcza tych ,którzy na to coś głosowali.głosowałem na donka przy pierwszym zwycięstwie platformy,za drugim razem nie dałem się zrobić w konia.nie ważne kto co i na co głosował,ważne że wszyscy zostali oszukani...oprócz rodzin,znajomych platformy i psl.czas wyjeżdżać już teraz,kiedy jest jeszcze taka możliwość,bo jeszcze trochę a unia się rozsypie i zostaniemy na lodzie.to nie jest ucieczka z tonącego okrętu to jest udowodnieni tym kolesiom rządzącym że bez nas oni nie istnieją...tak jak my teraz z nimi.
~Jaśko niezalogowany
22 listopada 2013r. o 16:33
Ty quasi-ministrze. Wiedz, że lepszy uczciwy człowiek po zawodówce niż złodziej z doktoratem. Złodziej zawsze będzie złodziejem, a na im bardziej wyeksponowanym stanowisku, tym więcej będzie kradł. Pracownik-złodziej po zawodówce ukradnie jednego gwoździa w swoim zakładzie pracy a dyrektor-złodziej ukradnie cały zakład pracy. I jeszcze będzie twierdził, że ta kradzież jest zgodna z prawem.
~ niezalogowany
22 listopada 2013r. o 16:40
~Jaśko napisał(a): Wiedz, że lepszy uczciwy człowiek po zawodówce niż złodziej z doktoratem.

Zgadzam się.Lepszy!
Podobnie lepszy uczciwy człowiek z doktoratem niż złodziej po zawodówce! :)
10897
#Anonim10897 nieaktywny
22 listopada 2013r. o 17:03
Absurdem dotyczącym pracy , jest to ,iż najnowsze zmiany w kodeksie pracy są absolutnie na korzyść pracodawcy !! To jemu ma się żyć dostatnio , a pracownik ma zasuwać nawet w niedzielę i nie szemrać , kiedy otrzyma tylko 50% wynagrodzenia ( myślę ,że zapis podaje 50% , w rzeczywistości będzie to 25% ).... :>

Nazwa brzmi dumnie - "pracodawca" . A realia są najczęściej takie ,że on absolutnie nie potrafi zarządzać , postępować z ludźmi... uzurpuje sobie tylko prawo do kasy...bo to "jego" firma... :/
~ niezalogowany
22 listopada 2013r. o 17:11
....przynajmniej człowiek po zawodówce ma........jakiś zawód.
dojarom umysłowym dojących kasę wypracowaną prze tego no....robola jak to nazywają co ma parę złotych brutto na godzinę...,bo większość złotych za godzinę tegoż robola idzię na pensję dla milonów urzędasów bez zawodu.ci umysłowi co potrafią czym kolwiek kierować już dawno nie ma w naszym kraju...można wymieniać od samej góry,od takich co ich niby na zegarek nie stać....,ale za to świetnie znał się na kolei i autostradach,budownictwie....,skończył politbudę...,staż praktyczny-model.i tak można by było kończąc na pewnych nauczycielach z PO w Bolesławcu co to mają świetne posadki...sztuczne ,bo sztuczne ale co się nie robi dla kolegi,bo po co ma pracować,użerać się z młodzieżą jak może nic nie robić a zarobić.......i niestety dawać przykład tej młodzieży.....,a robol i tak zarobi na jego sutą pensyjkę.tak polska idzie do przodu,pnie się,dogania kraje zachodnie te w których za jazdę bez biletu,za kupno gum do żucia służbową kartą podaje się sam do dymisji....,bo tak wypada.
w moich rękach mój fach,to moje narzędzie pracy ,do tej ręki dostaję 5,30 netto za godzinę...niestety nie euro i dobrze bo by było 1,30.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
22 listopada 2013r. o 17:16
~ napisał(a): ...o większość złotych za godzinę tegoż robola idzię na pensję dla milonów urzędasów bez zawodu.ci umysłowi co potrafią czym kolwiek kierować już dawno nie ma w naszym kraju...można wymieniać od samej góry,od takich co ich niby na zegarek nie stać....,(..).
w moich rękach mój fach,to moje narzędzie pracy ,do tej ręki dostaję 5,30 netto za godzinę...niestety nie euro i dobrze bo by było 1,30.

Człowieku , nie masz racji. Napisałeś to , co najczęściej klepie "ulica". Są w kraju wspaniali fachowcy - i to urzędasy (jak ich nazwałeś) i robole ( to tez twoja nazwa). problem jest w tym ,iż ci najlepsi nie są Chazarami i nie należ do odpowiednich "kółek"....Nie mają przebicia. Więc nie pisz tego , co ci ślina na język przyniesie ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza