Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Absurdy pracy w Polsce

~Jaśko niezalogowany
22 listopada 2013r. o 17:21
Jeśli chcesz porównywać, to porównanie uczciwy z doktoratem i uczciwy po zawodówce zawsze wypada pozytywnie i stawiam między nimi znak równości. Jednak jeśli obaj będą złodziejami, to nie będzie tu równości w rozmiarach kradzieży. Złodziej z doktoratem zawsze zajmuje wyższe stanowiska niż złodziej po zawodówce. Ten pierwszy choćby biorąc pod uwagę, że "okazja czyni złodzieja" i jego możliwości z usytuowania, będzie kradł więcej. O wiele więcej. Oczywiście, nie pochwalam żadnego z nich, ale bardziej należy obawiać tych wysoko postawionych złodziei.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
22 listopada 2013r. o 17:29
~Jaśko napisał(a): będzie kradł więcej. O wiele więcej

Aż chciałoby się nazwać z imienia najwiekszego złodzieja III RP ale ABW nie śpi.
2900
#falco nieaktywny
22 listopada 2013r. o 17:50
a jak to się ma do rządowego pomysłu wprowadzenia minimalnej stawki za godzinę pracy, na poziomie 10 zl ? dlaczego to ,,pracodawcy ,, protestują? ;) i jeszcze jedno pytanie
dlaczego to ,,rząd,, po referendum w sprawie sześciolatków ,,olał,, wynik referendum i wprowadził to co chciał...
nie można zrobić tak samo w sprawie minimalnej stawki za godzinę? ,,olać,, to że pracodawcy czyt. wyzyskiwacze nie chcą stracić kasiorki której wiecznie im mało?
może więc niech zaczną płacić złotówkę za godzinę? :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
10897
#Anonim10897 nieaktywny
22 listopada 2013r. o 17:56
falco napisał(a): a jak to się ma do rządowego pomysłu wprowadzenia ...

Witaj Falco , "wchodzisz" w politykę ?? Odpowiem Ci , jak to się ma - ano tak ,że za nic mają tych , którzy na nich pracują , czyli białych "Murzynów" !! Pracodawcy protestują ? Wiesz dlaczego ? Bo mają silne lobby. A maluczcy są osamotnieni , skłóceni ze sobą , nie potrafią się zorganizować , by powiedzieć "stop !" Poza tym zwróć uwagę na to , kto reprezentuje (skład) pracodawców..I co Ty na to ??
11202
#Anonim11202 nieaktywny
22 listopada 2013r. o 18:13
virgo napisał(a): Bo mają silne lobby. A maluczcy są osamotnieni , skłóceni ze sobą , nie potrafią się zorganizować , by powiedzieć "stop !

Samym powietrzem człowiek nie wyżyje. Chleb trza jeść. Chleb kosztuje.

Zmoderowano 22.11.2013 godz.20:21 - powód: powielony post (moderator)
2900
#falco nieaktywny
23 listopada 2013r. o 6:48
witaj Virgo :)
dopiero dzisiaj ale nie mam czasu a niekiedy wręcz ochoty na pisanie tutaj... ;)
nie,nie ,,wchodzę,, w politykę bo wolę mimo wszystko,,perfumerię od szamba,, ;)czytam i słucham zadając sobie niekiedy proste pytania i okazuje się wielokroć że właśnie na takie, cholernie trudne są odpowiedzi...
guzik mnie to obchodzi czy rządzić będzie PO ,PiS czy Partia Zbieraczy Borówek...
natomiast dziwi mnie i wkur...-denerwuje- ;) fakt że mnożą sie kolejne aferki i afery a ten (nie)rząd nic nie potrafi ,a raczej nie chce nic z tym zrobić czując niemoc w społeczeństwie które to biadoli na różnych forach o tym jak to jest zle, ale nic poza tym...
w tym też mieści się ,,nasze podwórko,, ;)
nasi ,,politycy,, mają farta że jesteśmy mało znaczącym grajdołem i o wielu zapewne sprawach nic nie wiemy bo nie zagląda do nas żadne CBA czy ABW ;)
KOLESIE DBAJA O TO BY NIC NIE ,,WYCIEKLO,,
KOLESIE DBAJA O TO BY Z FOTELA PREZESA WODOCIĄGÓW BEZBOLEŚNIE PRZESKOCZYĆ NA FOTEL PREZESA NP. ZEC-u
nadal podkreślam że dzieje się tak bo MY na to POZWALAMY...
my jako społeczeństwo :)
polityka to ,,szambo,, a takie zawsze śmierdzi!!
dlatego zostawiam to jakimś tam Przemysławom... :D

~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
23 listopada 2013r. o 10:09

Hej, napisz mi na priv swój num pogadamy o tej firmie myślę że też miałem z nią do czynienia pozdrawiam.No niestety nie mogę ci nic napisać bo nie jestem zalogowany a dlaczego bo mnie nikt nie luni bo prawde pisze.
2900
#falco nieaktywny
23 listopada 2013r. o 10:11
,,narzeczona,, czy chodzi Ci o mnie?
jeśli tak to nie widzę problemu :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza