Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Stodoła – miejsce nie tylko na wesele
~Agata niezalogowany
28 listopada 2013r. o 10:01
W Warszawie jest klub studencki "Stodoła" i nikogo to nie bulwersuje a na wiosce kojarzy się niektórym z brudem, nazwa dobra jak każda inna tym bardziej że lokal jest ładny.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 10:48
~ciekawski napisał(a): a nie wiecie, czy tam przypadkiem nie organizują sylwka? :P

up... :>
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 11:01
Czy jesteś w jakikolwiek sposób ograniczony, że masz problem z zadzwonieniem na podany w informacji numer telefonu ?
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 11:33
~stodole mówimy stanowcze nie:) napisał(a): Lokal fajny, ale nazwa stodoła kojarzy mi się z brudem, syfem, nie jest to zachęcająca nazwa dla lokalu. Pewnie wielu taka nazwa się podoba, mi nie, proszę nie obrażajcie innych osób za to że mają inne zdanie. Nie mam kompleksów związanych z wsią, po prostu według mnie nazwa nie trafiona.

:Bród i syf" to ty masz u siebie .Ogarnij sie niemoto.Stodoła nie moze sie kojarzyć nikomu co ma równo pod sufitem z brudem bo stodoła to nie chlew .Stodoła to budynek li tylko do przechowywania zebranego z pola zboża.stoją tam pełne worki i sąsieki pszenicy z której będzie chleb i wszelkie inne dobra ,które żresz codziennie.Więc najpierw się dowiedz ,co to jest stodoła ,a potem wypisuj ,albo lepiej nic nie wypisuj bo tacy jak ty nic nie powinni pisać.Stodoła to symbol dostatku,bogactwa zasobów żywnościowych jakie daje nam ziemia,to symbol sytości i właśnie jak najbardziej czystości,gdyz chleb jest świety i czysty.W pełnej stodole pachnie słońcem,nektarem pól i łąk ,pachnie chlebem,dostatkiem.Nazwa jest dobra i wskazuje ,ze w Stodole niczego nie brakuje i kazdy kto przyjdzie uzyje do syta z jej zasobów.
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 12:04
~ napisał(a):
~stodole mówimy stanowcze nie:) napisał(a): Lokal fajny, ale nazwa stodoła kojarzy mi się z brudem, syfem, nie jest to zachęcająca nazwa dla lokalu. Pewnie wielu taka nazwa się podoba, mi nie, proszę nie obrażajcie innych osób za to że mają inne zdanie. Nie mam kompleksów związanych z wsią, po prostu według mnie nazwa nie trafiona.

:Bród i syf" to ty masz u siebie .Ogarnij sie niemoto.Stodoła nie moze sie kojarzyć nikomu co ma równo pod sufitem z brudem bo stodoła to nie chlew .Stodoła to budynek li tylko do przechowywania zebranego z pola zboża.stoją tam pełne worki i sąsieki pszenicy z której będzie chleb i wszelkie inne dobra ,które żresz codziennie.Więc najpierw się dowiedz ,co to jest stodoła ,a potem wypisuj ,albo lepiej nic nie wypisuj bo tacy jak ty nic nie powinni pisać.Stodoła to symbol dostatku,bogactwa zasobów żywnościowych jakie daje nam ziemia,to symbol sytości i właśnie jak najbardziej czystości,gdyz chleb jest świety i czysty.W pełnej stodole pachnie słońcem,nektarem pól i łąk ,pachnie chlebem,dostatkiem.Nazwa jest dobra i wskazuje ,ze w Stodole niczego nie brakuje i kazdy kto przyjdzie uzyje do syta z jej zasobów.

Podziel się tym co jarasz ;)
"ty" chyba na wsi dawno nie byłeś, przejedz się po wioskach i zobacz te symbole dobrobytu :)
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 12:34
~ napisał(a):
~ napisał(a):

Podziel się tym co jarasz ;)
"ty" chyba na wsi dawno nie byłeś, przejedz się po wioskach i zobacz te symbole dobrobytu :)

A weż się !! Teraz na wioskach nie ma zadnych stodół tylko nowoczesne domki z pałacowymi trawnikami,nie ma pól ze zbozem itd ,po co mam ci tłumaczyc jak i tak nic nie jarzysz,Niegdyś tak bywało ,ze sasieki w stodołach były pełne pachnacego zboża ,a i dzisiaj mozna zobaczyć takie jak się chce,i to nie tylko w naszym kraju ale także poza jego granicami ,ale nic nie kumasz i jak widać za rzadko ruszasz sie ze swojego :brudu i syfu"Nawiazywanie do starych tradycji ma swój smak i sens i kazdy komu stodoła kojarzy sie z "brudem i syfem" jest w błędzie i nie ma szacunku do ludzi pracujacych na chleb powszedni a to juz niegodziwość.
~eryka 63 niezalogowany
28 listopada 2013r. o 17:08
Ale sie czepiacie a kto mi powie co znaczy ,,Piwnica pod branami,,
,,Piramida ,, Podkowa I wiele innych nazw które nie maja nic wspolnego z samym miejscem .... :> tak jak napisano biel jest głownym kolorem , by kazdy mogł dodać swoje kolory... A nazwa sali mysle ze nie wiele znaczy przynajmiej dla mnie. Wazne jest to ze miejsce super , ze ludzie tam świetnie sie czuja i bawia a dzieci maja swoj kącik zabawy i opieke .... ciesze sie bo w przyszłym roku bede sie tam bawic na weselu a tak na marginesie to powinniśmy sie cieszyc ze nie musimy szukac po całym powiecie boleslawieckim super sali gdzie mamy ja pod nosem .... A i pozdrawiam wszystkich zazdrosników ktorym to nie odpowiada Nasz Stodola :P
~ niezalogowany
28 listopada 2013r. o 17:27
~ napisał(a): Nawiazywanie do starych tradycji ma swój smak i sens

Ma sens i smak ale nawiązywanie do tradycji nie polega na ograniczeniu się tylko do nazwy! :)
Przynajmniej parę elementów architektury lub wystroju powinno nawiązywać do nazwy obiektu!! :)
W innym przypadku nie ma to żadnego sensu!! :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza