Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Potrącenie koło Manhattanu

11438
#addicted nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 18:34
TOjsienka napisał(a):
falco napisał(a): Tojka...jesteś ,,wielka,, :)
i moim zdaniem masz rację

No co taka jest prawda.Chcą włączać kierunkowskaz w prawo jadąc w ogrodową i przy okazji stosować sie do znaków poziomych dotyczących zmiany pasa ruchu muszą to robić będąc jeszcze na ulicy chrobrego ale dopiero na wysokości daszyńskiego a nie od świateł zapierdziela na prawym kierunkowskazie czym sygnalizuje chęć skrętu na daszyńskiego.
Jak to hemi napisał wcześniej-jadącym za nami to różnicy nie robi a robi to wielką różnicę wyjeżdżającym z daszyńskiego.

musisz dac kierunek bo zgodnie ze znakami poziomymi jest to droga poprzeczna
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 18:35
A przepis mówi że trzeba wcześniej sygnalizować chęć zmiany pasa. I co z tym zrobisz? Art 22
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 18:36
na takie dictum brak mi odpowiedzi... :D
jednak polecam rozmowę z ,,gliną,, z drogówki... ;)
przepisy ,przepisami a rozsądek i PRZEWIDYWANIE TO DRUGA ,RÓWNIE WAŻNA SPRAWA...

"bierz życie z każdym oddechem..."
5134
#TOjsienka nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 18:37
~XYZ napisał(a): Mnie uczono że każda zmiana pasa ruchu musi być sygnalizowana może niektórych uczono inaczej albo prawko kupili ;) ;) .

Uczyli Cię?Co Cię uczyli?Włącz prawy kierunkowskaz pięć skrętów w prawo wcześniej bo i tak jesteś z prawej strony na jezdni to nie spowodujesz kolizji ja będziesz zapierdzielał 5 krzyżówek na kierunkowskazie?

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 18:38
falco napisał(a): na takie dictum brak mi odpowiedzi... :D
jednak polecam rozmowę z ,,gliną,, z drogówki... ;)
przepisy ,przepisami a rozsądek i PRZEWIDYWANIE TO DRUGA ,RÓWNIE WAŻNA SPRAWA...

Policji i sędziego raczej nie będzie interesował czyjś rozsądek, wyroki są orzekane na podstawie polskiego prawa a nie rozsądku
4350
#ScaN nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 18:38
falco napisał(a): ScaN...
krzyżówka Chrobrego,znak poziomy dla skręcających w prawo(jazda na wprost tylko z pasa przy osi)
włączasz kierunek?

Jeśli chodzi Ci o to skrzyżowanie, to..
.. oczywiście, że tak. Zmieniam pas ruchu, więc muszę to zasygnalizować.
Gdybym tego nie zrobił, sygnalizowałbym fakt, iż będę kontynuował jazdę bieżącym pasem ruchu, który zbliża się do osi jezdni.
[img=1386869843_bsj02m5.gif]

'Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.. '
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 18:42
Falco, TOjsienka przykro mi, ale wolałbym Was na drodze nie spotkać, nie znacie podstaw KD. Przecież to podstawy o czym Wy tu piszecie.
4350
#ScaN nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 18:42
~ napisał(a):
ScaN napisał(a): Sprawę zjazdu na ogrodową, już ktoś wcześniej wyjaśnił, kierunkowskaz włączamy dopiero na wysokości ul. Daszyńskiego.

ScaN napisał(a): Skąd inni uczestnicy ruchu będą wiedzieli, że skręcasz w prawo, jeśli nie zasygnalizujesz tego?

Zdecyduj się w końcu!! :D

Jedno nie wyklucza drugiego.
Sygnalizując skręt zbyt wcześnie, wprowadzamy innych uczestników ruchu w błąd.
Dlatego musimy to zrobić w odpowiednim momencie.

Jeśli chodzi skrzyżowanie z ul. Daszyńskiego i ul. Ogrodową, to przy zamiarze wjechania w Ogrodową, zmianę pasa ruchu sygnalizujemy dopiero na wysokości skrzyżowania z ul. Daszyńskiego.

'Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.. '
REKLAMA Nowe domy!