Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świąteczna depresja

3540
#Wizard nieaktywny
20 grudnia 2013r. o 19:58
W Bitku widzę też przedświąteczna depresja . Byłem dziś ok.12 . Ciemno , głucho , wszystko pozamykane. Niektórzy całe życie nic nie robią tylko kasę w domu liczą :P

Dopisane 20.12.2013r. o godz. 19:58:

Tradycyjnie HP 35A poproszę 2 szt. ( w chwili wolnej od liczenia pieniędzy :) )
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Katolik niezalogowany
21 grudnia 2013r. o 21:39
Ja mam mase spraw na głowie, musze księdza zważyc przed bożym narodzeniem. Ciekawe ile przytył przez rok.
~ niezalogowany
21 grudnia 2013r. o 21:42
~Katolik napisał(a): Ciekawe ile przytył przez rok.

Siebie nie musisz ważyć! Głupota nic nie waży!! :P
2796
#dotka nieaktywny
22 grudnia 2013r. o 7:41
~mir.ko napisał(a): a niby to nie prawda ze mamy ponad 90 % katolików :) a tu boleslawieckie swiateczne trzesienie

a co ma ta cała przedświąteczna gonitwa wspólnego z wiarą ? chyba niewiele
znam wiele osób niewierzących, czy też wierzących nie praktykujących, ale obchodzących Święta, bo to hm.. fajne, bo rodzina obchodzi, więc i ja się dołączę itd., itp.

a ten podły przedświąteczny nastrój, bo o depresji lepiej tutaj nie mówmy, bierze się głównie z tego, że właśnie w tym okresie ludzie uświadamiają sobie jak są samotni, że nie mają z kim spędzić tych świątecznych dni. bo przecież to święta przede wszystkim rodzinne. co komu po najwspanialszych prezentach czy suto zastawionym stole, jak nie będzie z kim przy nim usiąść lub po prostu zabraknie tej jednej najważniejszej ukochanej osoby...

a to czy ktoś ma czyste okna, czy brudne, czy kupił karpia za 8.99 czy 8,89, to chyba naprawdę jest bez znaczenia ;-)

radzę trochę zwolnić, wyluzować i cieszyć się obecnością bliskich, jeżeli macie to szczęście mieć ich przy sobie :-)
~:) niezalogowany
22 grudnia 2013r. o 12:04
Pięknie to napisałaś Dotis :*
Moje odczucia też są podobne, depresja ... a może bardziej strach o "jutro", zmartwienia i ulotność, dają o sobie znać. A może to ostatnie wspólne święta, może nie spotkamy się w tym samym składzie , a może już kogoś zabrakło . Na nic przyszykowania, prezenty, pieniądze, nie wszystko jesteśmy w stanie kupić . W pewnym momencie zaczynamy sobie zdawać z tego sprawę , że codzienna gonitwa przysłoniła najważniejsze, a czasu niestety nie da się cofnąć.

Życzę Wam świąt , które przyniosą bliskość i ciepło, a uczucia staną się oczywiste i wyraźne ...bo nie zawsze to co czujemy potrafimy przekazać . I nie zawsze jesteśmy w stanie zrozumieć postępowanie i troskę innych .
11136
#twisted87 nieaktywny
22 grudnia 2013r. o 15:01
~addicted napisał(a): jak co roku mam podly humor i samopoczucie przed swietami. tez to macie??

Moje pytanie brzmi: Skąd u Ciebie podły humor? Po prostu? Masz problemy z rodziną albo spędzasz samotnie święta i z tego powodu jest Ci źle? Może powinieneś leczyć się na depresję? A może to wołanie o pomoc?
2900
#falco nieaktywny
22 grudnia 2013r. o 19:28
a co mi przeszkadza obchodzić te święta będąc jednocześnie antyklerykałem :D
traktuję je jako święta rodzinne i jednocześnie dni wolne od napięć dnia codziennego... :P
w te dni (jeden) nawet zwierzęta ponoć mówią ludzkim głosem czego tu na forum wszystkim życzę ...usłyszeć ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~hff niezalogowany
22 grudnia 2013r. o 19:40
~addicted napisał(a): jak co roku mam podly humor i samopoczucie przed swietami. tez to macie??

Ja na zły humor robię coś ,,dobrego choćby napisać do kogoś cos miłego lub komuś pomóc . Mi to pomaga :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo