~ napisał(a): GosiaG napisał(a): ~ napisał(a): Żył 33 lata
Jesteś tego pewien? :P
'' Na to rzekli do Niego Żydzi: 'Pięćdziesięciu lat jeszcze nie masz, a Abrahama widziałeś?' ''
ew.w/g Jana 8:57 ;)
Hmmmm...... do dziesięciolatka też możesz powiedzieć : osiemnastu lat jeszcze nie masz a wódkę chcesz pić ? :P Co nie znaczy że ma np 17 lat
Nie no musiałam to wyciągnąć bo wczoraj nie miałam czasu na pierdoły
No jasne że tyldziak ma rację.
Co za różnica czy by zaokrąglił Jezusowi"nie masz 30,50 czy 80 lat"bo nie ma znaczenia kontekst był ten że jest i tak za młody na to żeby zobaczyć Abrahama który żył setki lat przed jego pojawieniem.
Dopisane 09.01.2014r. o godz. 22:17:
alter napisał(a): ~ napisał(a):
Ps. Chodzę regularnie (i często) do kościoła .
Nie wiem czy mogę się określić mianem katolika , chyba jednak bardziej identyfikuję się z pierwszymi wyznawcami naszej wiary - Chrześcijanami .
Odnoszę wrażenie, że masz nie po kolei w głowie.
Wszyscy katolicy się utożsamiają z chrześcijanami. Ty raczej nie.
Alter co Ty tu gawarit?
Znów twoja wypowiedź o wszystkich którzy nie chodzą czy chodzą do kościoła sprowadza(w twoich oczach ludzi niewierzących)do poziomu zero.Znów potwierdzasz swoją teorię o której mówiłam kilka postów wcześniej,że tylko w naukach KK i jego dogmatach jest prawda i tylko jego wyznawcy są chrześcijanami.
Jezus pierwszy założył chrześcijański zbór (a nie KK) i powiedział"kto w niego wierzy żyć będzie". Tak więc już sam fakt, że tylda wierzy w Jezusa(w przeciwieństwie np;do żydów którzy w dalszym ciągu czekają na mesjasza czy inni)czyni go chrześcijaninem.Tak więc KK nie koniecznie właściwie ogarnia temat bo powstał kilka wieków później jak i inne odłamy.