~ojciech napisał(a):
Jest za to oczywistym prawem wolnego człowieka obrona siebie i swojej własności wszelkimi dostępnymi środkami. tymczasem prawo nam te środki ogranicza. a samo jak sie okazuje, nie pomaga zbyt skutecznie.
~BRUTUS napisał(a): A przyczyną tych kradzieży jest brak pracy z godnymi zarobkami i bieda,a kto jest temu winny rząd który obiecywał zieloną wyspe tylko że ludzie trawe wyżarli.zapytajcie się złodzieja czy chce kraść cz godnie pracować np za 3890 pln netto ??
~ napisał(a):Jeżeli złodziej napada na bank to nie jest głodny tak cz nie ,a jeżeli okrada szope z węglem i jakieś drobiazgi to robi to z głodu tak cz nie ?? 42 lata mam i kiedyś byłem złodziejem i wiem po co się kradnie.~BRUTUS napisał(a): A przyczyną tych kradzieży jest brak pracy z godnymi zarobkami i bieda,a kto jest temu winny rząd który obiecywał zieloną wyspe tylko że ludzie trawe wyżarli.zapytajcie się złodzieja czy chce kraść cz godnie pracować np za 3890 pln netto ??
A przyczyną gwałtów jest to ze żona nie dała? Ile ty masz lat? 10?
~BRUTUS napisał(a):~ napisał(a):Jeżeli złodziej napada na bank to nie jest głodny tak cz nie ,a jeżeli okrada szope z węglem i jakieś drobiazgi to robi to z głodu tak cz nie ?? 42 lata mam i kiedyś byłem złodziejem i wiem po co się kradnie.~BRUTUS napisał(a): A przyczyną tych kradzieży jest brak pracy z godnymi zarobkami i bieda,a kto jest temu winny rząd który obiecywał zieloną wyspe tylko że ludzie trawe wyżarli.zapytajcie się złodzieja czy chce kraść cz godnie pracować np za 3890 pln netto ??
A przyczyną gwałtów jest to ze żona nie dała? Ile ty masz lat? 10?
~ napisał(a):
Wolałbym pracować za 1,5 tyś niż iść kraść.
~BRUTUS napisał(a): A przyczyną tych kradzieży jest brak pracy z godnymi zarobkami i bieda,a kto jest temu winny rząd który obiecywał zieloną wyspe tylko że ludzie trawe wyżarli.zapytajcie się złodzieja czy chce kraść cz godnie pracować np za 3890 pln netto ??